New Live DVD (EN VIVO!)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: New Live DVD (EN VIVO!)
szkoda, że nie mam żadnego sprawnego adaptera, bo przy takiej cenie... ehhh
Muszę o to zapytać bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji albo kiepsko szukam ale jakie dodatkowe atrakcje przewiduje ta limitowana edycja? Bo mam nadzieję, że nie tylko sam Steel Box...
raczej tylko
Może booklet będzie w formie książki a'la limited edition Flight 666 DVD, chociaż wątpie.
A o co chodzi, że DVD najpierw będzie dostępne w serii limitowanej? Zwykłe wyjdzie kilka tygodni później czy co?
A o co chodzi, że DVD najpierw będzie dostępne w serii limitowanej? Zwykłe wyjdzie kilka tygodni później czy co?
http://www.ironmaiden.com/watch-blood-b ... -vivo.html
Hmm... szczerze mówiąc, to niezbyt podoba mi się to ciągłe dzielenie ekranu. Owszem, w paru sytuacjach fajnie jest widzieć dwie rzeczy naraz, ale jak to mówią: co za dużo to niezdrowo. Czasami chciałoby się zobaczyć np. Bruce'a stojącego przed tłumem na całym ekranie, a tu połowę zabiera nam widok gitary...
Co prawda, wolę to niż 2-sekundowe ujęcia, ale mogłoby być o wiele lepiej.
Hmm... szczerze mówiąc, to niezbyt podoba mi się to ciągłe dzielenie ekranu. Owszem, w paru sytuacjach fajnie jest widzieć dwie rzeczy naraz, ale jak to mówią: co za dużo to niezdrowo. Czasami chciałoby się zobaczyć np. Bruce'a stojącego przed tłumem na całym ekranie, a tu połowę zabiera nam widok gitary...
Co prawda, wolę to niż 2-sekundowe ujęcia, ale mogłoby być o wiele lepiej.
Mi te 2sekundowe ujęcia nie przeszkadzały, a od dzielenia oczopląsu dostaję.
Pachowato wygląda to dzielenie obrazu, niewiadomo na co sie patrzec :/
"Bycie magistrem , a bycie mądrym to dwie różne rzeczy" - Ferdynard Kiepski
-
Deleted User 1309
Najlepsze są ujęcia z naprzeciwka sceny(szczególnie w momentach gdy jest cieniej). To kręcenie filmików na koncertach , to już niezła patologia.
Dzielenie obrazu jak dla mnie jest ok.
DVD nie jest przedmiotem jednorazowego użytku a w tym przypadku można oglądając wielokrotnie zobaczyć więcej niż gdyby był puszczany obraz z jednej kamery.
Dzielenie obrazu jak dla mnie jest ok.
DVD nie jest przedmiotem jednorazowego użytku a w tym przypadku można oglądając wielokrotnie zobaczyć więcej niż gdyby był puszczany obraz z jednej kamery.
-
Deleted User 804
Nie pokazali opuszczania świateł na początku kawałka
Beznadziejnie wychodzi to dzielenie ekranu. Już mogli dać na paru kawałkach wybór kamery a nie bawić się w podział ekranu. No i po co dzielić ekran na pół by pokazać na raz Bruca z praktycznie dwóch takich samych ujęć. 
Bardzo mi się podoba to dzielenie ekranu, widać, że jest przemyślane i konsekwentne. Przypuszczałem, że to znacznie gorzej zostanie zrobione. Z przyjemnością obejrzę całość 
Jedyne co mi przeszkadza, to to, że zespół brzmi z małą mocą, brakuje trochę ciętych gitar. Ale to już kwestia tego jak grają, a nie dvd ;0
Jedyne co mi przeszkadza, to to, że zespół brzmi z małą mocą, brakuje trochę ciętych gitar. Ale to już kwestia tego jak grają, a nie dvd ;0
Według mnie trochę przekombinowali z tym dzieleniem ekranu, bo w momencie np. trzech ujęć nie wiadomo na co zwrócić uwagę, na Bruca machającego rękami, Dave'a odgrywającego solo, czy szalejący tłum. Sam koncert, oczywiście 9,5/10, ale to rozpraszanie uwagi przeszkadza i trochę psuje ten efekt . 
- michalhusta
- -#Invader

Świetnie to się sprawdza! Nie mogę się już doczekać 26 Marca aaaaaaa ale będzie widowisko przed TV 
Maiden England!
jak dla mnie niepotrzebne to dzielenie obrazu jednak
Mnie sie to dzielenie spodobało. Myślałem , że nie będe mógł nadążyć za ilością kadrów naraz ale w tym klipie wszystko mi sie podoba .
Dzielenie nie jest nachalne , nie wystepuje przez 90% czasu , można spokojnie nadążyć z oglądaniem , bo nie znika po 2 sekundach
Jest to coś nowego co na mój gust polepsza jakość oglądania ale szczególnie fajne są ujęcia z tej latającej kamery gdzieś z tyłu stadionu albo z góry . Miodzio !
Będzie super DVD !!!
Dzielenie nie jest nachalne , nie wystepuje przez 90% czasu , można spokojnie nadążyć z oglądaniem , bo nie znika po 2 sekundach
Jest to coś nowego co na mój gust polepsza jakość oglądania ale szczególnie fajne są ujęcia z tej latającej kamery gdzieś z tyłu stadionu albo z góry . Miodzio !
Będzie super DVD !!!
Who motivates the motivator
- Emilio
- -#Lord of the flies

Pięknie wyszedł ten kawałek. Jestem ciekaw reszty.
Jeśli chodzi o formę (te podziałki) to widać, że wzorowali się na ostatnim live albumie AC/DC.
Jeśli chodzi o formę (te podziałki) to widać, że wzorowali się na ostatnim live albumie AC/DC.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
No uważam, że dzielenie ekranu dobrze się wkomponowało, ogółem bardzo fajny pomysł, ale tylko do 4 ujęć w jednym momencie, bo tam gdzie jest ich np. 5 albo nawet 6 na raz, to nie ma to już sensu. Generalnie najlepiej ogląda się tak z 2,3 ujęciami w tym samym czasie przeplatane ze zwykłymi. Ale podsumowując, dobre wrażenie, myślałem że będą strasznie przeginać z tym efektem, a widzę, że rozsądnie raczej do tego podeszli. Tylko coś dźwiękowo średnio mi to brzmi, brakuje jakiegoś takiego poweru w gitarach, nie wiem czemu w sumie.....
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Dzielenie ekranu - katastrofa... Sam pomysł jest naprawdę fajny, na ostatnim AC/DC wygląda to naprawdę imponująco, ale tam jest to zrobione z głową. Tutaj dzielenie ekranu jest stosowane zdecydowanie za często, a do tego ujęć jest zdecydowanie za dużo! Takie dzielenie ekranu wygląda efektownie kiedy są 3 max 4 ujęcia, a tu mamy momenty kiedy jest 6 malutkich okienek! Do tego jaki jest sens dzielenia ekranu i pokazywania niemal identycznych ujęć? Na pierwszy rzut oka widać, że jest to bardzo nieprzemyślane i chyba robione nieco na szybko. Bardzo ciężko się na to patrzy...
Poczekajmy na finalną wersję, wykonanie i reakcja widzów - MIAZGA!!!
to inna sprawa, tez zwrocilem uwage na bardzo fajne ujecia publiki