11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 11/07/2014 - Sonisphere - Warszawa
Kurde, jak widzę jaki set się kształtuje to szczerze mówiąc też już mi się odechciewa tego koncertu. Mieć taką okazję do wyboru seta a mimo to głosować na to co zawsze, a jak już wybrać coś innego to oczywiście najgorsze Whiskey in the Jar. Ogólne same spokojne kawałki, Meta chyba z akustykami tylko przyjedzie bo powie, że do jednego Master of Puppets to się nie opłaca elektryki pakować 
No dość spokojny set się robi. Liczę po cichu na Pragę, że tam Czesi nie ogarną, a nasi jeszcze przegłosują tam rarytasy.
Tak czy siak trzeba wspierać naszą akcję - http://www.overkill.pl/index.php Nawet jak przejdzie tylko Ktulu to zawsze coś. To Live is to Die ciągle walczy. Fixxxer i Frayed Ends mogą liczyć tylko na zastopowanie głosów Januszy na SBT, Unforgivena itd. Może przez te miesiące uda się kontraatak.
Tak czy siak trzeba wspierać naszą akcję - http://www.overkill.pl/index.php Nawet jak przejdzie tylko Ktulu to zawsze coś. To Live is to Die ciągle walczy. Fixxxer i Frayed Ends mogą liczyć tylko na zastopowanie głosów Januszy na SBT, Unforgivena itd. Może przez te miesiące uda się kontraatak.
no cóż, wygląda na to, że głosowanie na setlistę Mety, zakończy się wielką porażką. Uda się przepchnąć Oriona, The Call Of Ktulu i Battery (wszystkie nie grane na 3 ostatnich eventach Mety). Kolejnych 14 kawałków zgranych wzdłuż i wszerz... no może po za Whiskey, ale to chyba taki joke gimbusów jest. Słabo...
Nie ma na co narzekać. jesli utrzyma sie taki set to mamy 4 unikatowe kawałki + dawno nie grane w polszczy Battery. Na tle innych krajów wyglada swietnie, tam wybieraja ograne na maxa szlagiery. Praga fajnie wygląda.
4 unikatowe? Które?Kimal_ pisze:Nie ma na co narzekać. jesli utrzyma sie taki set to mamy 4 unikatowe kawałki + dawno nie grane w polszczy Battery. Na tle innych krajów wyglada swietnie, tam wybieraja ograne na maxa szlagiery. Praga fajnie wygląda.
edit: Faktycznie Praga wygląda bardzo ciekawie.
Orion, To live is to die, the call of ctulu, i jak by nie patrzeć whiskey.
to live właśnie leci, a Whiskey... cóż, Meta ma z 10 lepszych coverów. Breadfan rozwaliłby system.
Proponuję się za bardzo nie podniecać wynikami w Pradze - spójrzcie na liczbę głosów w Warszawie i stolicy Czech.
A na moje zapytanie do LN cisza - nie kupuję biletu, niech sobie wsadzą te nienumerowane miejsca na numerowane krzesełka.
A na moje zapytanie do LN cisza - nie kupuję biletu, niech sobie wsadzą te nienumerowane miejsca na numerowane krzesełka.
- Saimon1995
- -#Moderator

Może zacznijmy od tego - po co głosować na kowery? Meta nie nagrała dwóch albumów, żeby podtrzymywać się cudzymi utworami. A jeśli już jakiś kower musi być, to czemu Thin Lizzy? Am I Evil? o wiele lepiej się nadaje (nie tylko on).Soloist pisze:to live właśnie leci, a Whiskey... cóż, Meta ma z 10 lepszych coverów. Breadfan rozwaliłby system.
otóż to!FaithNoMore pisze:Może zacznijmy od tego - po co głosować na kowery? Meta nie nagrała dwóch albumów, żeby podtrzymywać się cudzymi utworami. A jeśli już jakiś kower musi być, to czemu Thin Lizzy? Am I Evil? o wiele lepiej się nadaje (nie tylko on).Soloist pisze:to live właśnie leci, a Whiskey... cóż, Meta ma z 10 lepszych coverów. Breadfan rozwaliłby system.

podsumowanie całego pomysłu głosowania....
PS. Kupując bilety na eventimie na Mete, mam wstęp na inne zespoły? Nie byłem nigdy na żadnym pełnoprawnym koncercie, sorki za moje pytania xD
Oczywiście, że możesz zobaczyć również inne kapele. Meta jest główną gwiazdą ale w cenie biletu są wliczone również występy pozostałych zespołów.
Czesi pięknie głosują na kawałki z ...And Justice. Im więcej kawałków z tego genialnego albumu tym lepiej. W secie już AJFA, Blackended, The Frayed Ends Of Sanity, To live is to die i blisko wejścia Dyers Eve. Piękny secik by z tego był. U nas ledwo To live is to die się łapie hehe. Oczywiście głosów mniej ogólnie bo Czesi w przeciwieństwie do nas nie rzucają się od razu na bilety jak wilki na kawał świeżego mięsa, ale myślę że te proporcje się uchowają. W takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak olać koncert u nas i zakupić bilecik do Czech gdzie rzadko grane kawałki na prawdę mogą pojawić się w secie.
Czesi pięknie głosują na kawałki z ...And Justice. Im więcej kawałków z tego genialnego albumu tym lepiej. W secie już AJFA, Blackended, The Frayed Ends Of Sanity, To live is to die i blisko wejścia Dyers Eve. Piękny secik by z tego był. U nas ledwo To live is to die się łapie hehe. Oczywiście głosów mniej ogólnie bo Czesi w przeciwieństwie do nas nie rzucają się od razu na bilety jak wilki na kawał świeżego mięsa, ale myślę że te proporcje się uchowają. W takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak olać koncert u nas i zakupić bilecik do Czech gdzie rzadko grane kawałki na prawdę mogą pojawić się w secie.
Ostatnio zmieniony pn gru 09, 2013 9:29 pm przez Pablo1919, łącznie zmieniany 1 raz.
@Korpal Kupujesz bilet na festiwal sonisphere gdzie glowna gwiazda bedzie Meta.Masz wstep na caly festiwal i na wszystkie zespoly.Jak ci nie beda pasowaly inne zespoly mozesz przyjsc na sama Mete dopiero i wtedy tez cie puszcza na stadion.Jesli bedziesz mial bilet na zwykla plyte (nie GC) albo nienumerowane miejsce siedzace to radzilbym przyjsc wczesniej aby dobre miejsce na plycie/trybunie sobie zajac aby byc w miare blisko i cos widziec na scenie.
Poważnie?G.R.E.G pisze:Jesli bedziesz mial bilet na zwykla plyte (nie GC) albo nienumerowane miejsce siedzace to radzilbym przyjsc wczesniej aby dobre miejsce na plycie/trybunie sobie zajac aby byc w miare blisko i cos widziec na scenie.
Ale ze co? Jak przyszedlby 5 minut przed wyjsciem Mety na scene to myslisz ze w ktorym miejscu bedzie stal na plycie ? Tuz za GC ?Madril pisze:Poważnie?G.R.E.G pisze:Jesli bedziesz mial bilet na zwykla plyte (nie GC) albo nienumerowane miejsce siedzace to radzilbym przyjsc wczesniej aby dobre miejsce na plycie/trybunie sobie zajac aby byc w miare blisko i cos widziec na scenie.
2-3 rząd nie jest w takim przypadku większym problemem, jeśli się chce i umie oczywiście. 
Jeśli się chce to można i w środku koncertu się do barierek dopchać, ale ja jestem zwolennikiem "chcesz mieć dobre miejsce przyjdź wcześniej i sobie je zajmij" a nie "przyjdź później i z całej siły na chama rozpychaj wszystkich łokciami bo ty chcesz mieć lepsze miejsce"
Ja zwykle też jestem wcześniej, ale nie znaczy to, że się nie da. Zresztą łokciami się nigdy nie rozpycham, trochę zwinności i obserwacja tłumu wystarczy. 
Tu sie zgodze.Zaczyna sie pogo i fala ,to mnie od razu przenosi z 5 metrow do przodu he he 
Ok, bardzo dziękuje, ale z rady żeby przyjść na samą Mete nie skorzystam
. Ale i tak musze czekać aż mądre polskie LN ogłosi reszte zespołów, bo średnio jechać na Mete i jakieś shity 
Co do wyborów - Helsinki. To by było coś. Jakby takie utwory się utrzymały, to bym dał się pociąć za bilet. A u Czechów już nie tak kolorowo, NEM najwyżej pod kreską...
Co do wyborów - Helsinki. To by było coś. Jakby takie utwory się utrzymały, to bym dał się pociąć za bilet. A u Czechów już nie tak kolorowo, NEM najwyżej pod kreską...