W metalu raczej mało kto mocno rotuje i gra odwazniejsze sety od Maide. Priest, chyba meta ale ich nie sledze i tyleDejavu pisze: ↑sob paź 08, 2022 12:59 pm To tak już z przymrużeniem oka mówiłem, ale tak serio to zależy do czego byśmy porównali - do tego jak zazwyczaj duże i bardzo duże zespoły rotują swoimi setlistami i ile dodają różnych rarytasów - tutaj myślę, że szczególnie po takiej trasie wyciągnęliby się nieco ponad średnią.
A gdybysmy porównali do tego, jak powinno być i ile ich świetnego materiału się kurzy niepotrzebnie - to zdecydowanie taka trasa tego tematu nie zamyka i nie wystarczy im życia, żeby naklepać taką liczbę ciekawych setlist, żeby ten temat zamknąć![]()
Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Re: Future Past Tour - setlista SPEKULACJE
Odwazne granie - przez to rozumiem rotowanie setem co jakis czas, niespodzianki, nie przygotowanie betonowej listy numerow na najblizsze 2 lata.
Powiedzmy, ze wlasnie Metallica miewa odwazne sztuki, ale wiecej tych bezpiecznych, okpelanych, co jest zupelnie zrozumiale.
Maiden oferuje tylko te drugie, co tez jest zrozumiale z racji "oprawy".
No chyba ze ktos ma jakies dowody, ze w ostatnich latach bylo inaczej
Powiedzmy, ze wlasnie Metallica miewa odwazne sztuki, ale wiecej tych bezpiecznych, okpelanych, co jest zupelnie zrozumiale.
Maiden oferuje tylko te drugie, co tez jest zrozumiale z racji "oprawy".
No chyba ze ktos ma jakies dowody, ze w ostatnich latach bylo inaczej
Ale i "Rime" i "7" były grane na trasach promujących płyty. A IM jeszcze nie zagrało numeru, który nie był grany na trasie promującej daną płytę
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Nie mam pomysłu zupełnie na opener. Days of Future Past... sam nie wiem, CSIT nie wierzę. Cholera wie czy wierzyć temu 5:5, moim zdaniem to zbyt piękne żeby było prawdziwe.
A odbiegając na moment od tematu grania numerów z Senjutsu i SiT to myslicie że Ironi sięgną po coś fajnego z innych płyt? Padło już Futureal a ze starszych płyt? Jest według was szansa że odgrzeją jakiś utwór na miarę Flight of Icarus jak to zrobili ostatnio ??
Jeśli zagrają 5 z Senjutsu i 5 z SIT to zostaje 5 utworów. FOTD, Iron Maiden, 666 to pewniaki. Trooper widnieje na grafikach, więc pewnie będzie. Do tego Hallowed i mamy 5. Tak czy siak jakby mieli zagrać 5 utworów z SIT i ze 3 niegrane z Senjutsu to jak na nich to już spory wyczynoctavian pisze: ↑sob paź 08, 2022 5:03 pm A odbiegając na moment od tematu grania numerów z Senjutsu i SiT to myslicie że Ironi sięgną po coś fajnego z innych płyt? Padło już Futureal a ze starszych płyt? Jest według was szansa że odgrzeją jakiś utwór na miarę Flight of Icarus jak to zrobili ostatnio ??
Chyba, że wrócą do 16 utworowej setlisty to jest szansa na jakiegoś Prisonera, 22 AA albo innego Prowlera.
Myślę że to Future Past może grać. Na pewno milion klas wyżej niż tegoroczne SenjutsuBon Dzosef pisze: ↑sob paź 08, 2022 4:55 pm Nie mam pomysłu zupełnie na opener. Days of Future Past... sam nie wiem, CSIT nie wierzę. Cholera wie czy wierzyć temu 5:5, moim zdaniem to zbyt piękne żeby było prawdziwe.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
No właśnie też chodzi mi o coś z pierwszych dwóch płyt. Na Legacy of the Beast World Tour nie grali z tych krążków nic. Ja osobiście chciałbym usłyszeć na żywo choćby oklepany Wratchchild ale nie wiem czy nawet do tego będzie im się chciało wrócić 
Pewnie największe szanse by miało Running Free na koniec.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Bardziej mnie zastanawia, czy postawią na koncept z Legacy czyli "Światy", a jeśli tak to jak je rozwiążą - czy będzie 5 z S (wraz ze scenografią), a potem zmiana na scenografię SIT i potem już normalnie kotlety + płachty, czy jednak jakoś pomieszają S, SiT i kotlety w jakieś sekcje tematyczne tak jak na Legacy (wojna, kościół, piekło).
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Tez bym w końcu chciał po tylu latach przerwy usłyszeć coś z dwóch pierwszych albumów. I zamiast Wrathchild bym zdecydowanie wolał Phantom of the Opera do którego kilka raZy na poprzednich trasach wracali
Tak na marginesie nie wierze w to ze zagrają z Somewhere aż 5 numerów. Trzy to max na co ich stać. Raczej będą to jedynie Wasted Years, Heaven Can Wait i Stranger. W takiej sytuacji może faktycznie bedzie cos w rodzaju Prisonera, Phantoma i czegoś z Killers np na dokładke (czytaj Wrathchild).
Tak na marginesie nie wierze w to ze zagrają z Somewhere aż 5 numerów. Trzy to max na co ich stać. Raczej będą to jedynie Wasted Years, Heaven Can Wait i Stranger. W takiej sytuacji może faktycznie bedzie cos w rodzaju Prisonera, Phantoma i czegoś z Killers np na dokładke (czytaj Wrathchild).
Gdyby grali pieć utworów z Senjutsu plus:
Wasted Years
Heaven Can Wait
Stranger in a Strange Land
The Trooper
Fear Of The Dark
Run to the Hills
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed be Thy Name
i Phantom of the Opera gdzieś w środku to i tak ten set nie wyglądałby jakos za super
Wasted Years
Heaven Can Wait
The Trooper
Fear Of The Dark
Run to the Hills
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed be Thy Name
i Phantom of the Opera gdzieś w środku to i tak ten set nie wyglądałby jakos za super
Jakby miały być jakieś światy to obstawiam już nie tak bogato jak przy LOTB. Future i Past. Pierwsza opcja to odwzorowanie sceny z SIT / jakieś futurystyczne miasto, neony i ledy, na drugą nie mam pomysłu. Po The Time Machine byłaby wtedy zmiana scenografii.Bon Dzosef pisze: ↑sob paź 08, 2022 5:18 pm Bardziej mnie zastanawia, czy postawią na koncept z Legacy czyli "Światy", a jeśli tak to jak je rozwiążą - czy będzie 5 z S (wraz ze scenografią), a potem zmiana na scenografię SIT i potem już normalnie kotlety + płachty, czy jednak jakoś pomieszają S, SiT i kotlety w jakieś sekcje tematyczne tak jak na Legacy (wojna, kościół, piekło).
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Wtedy z tych powiedzmy rarytasów mamy tylko Strangera i Phantoma którego nie raz grywali jak na trasie w 2013 i 2014 roku podczas ponownego promowania Maiden England. Running Free tak w ogóle tez grali na wspomnianym toura potem zamienili go na Sanctuaryoctavian pisze: ↑sob paź 08, 2022 5:26 pm Gdyby grali pieć utworów z Senjutsu plus:
Wasted Years
Heaven Can Wait
The Trooper
Fear Of The Dark
Run to the Hills
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed be Thy Name
Też nie nastawiam się na piątkę. Ostatnio Ikara odkopali, teraz pewno Strangera i git.Adrian S.O.S. pisze: ↑sob paź 08, 2022 5:20 pm Tak na marginesie nie wierze w to ze zagrają z Somewhere aż 5 numerów. Trzy to max na co ich stać. Raczej będą to jedynie Wasted Years, Heaven Can Wait i Stranger.
Lepiej się zaskoczyć jednym Strangerem, niż tworzyć sobie w głowie jakieś fantastyczne sety/oprawy i później być rozczarowanym.
www.MetalSide.pl
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Czyli 2 rarytasy na trasie albumowej, wciąż fajny wynikAdrian S.O.S. pisze: ↑sob paź 08, 2022 5:30 pmWtedy z tych powiedzmy rarytasów mamy tylko Strangera i Phantoma którego nie raz grywali jak na trasie w 2013 i 2014 roku podczas ponownego promowania Maiden England. Running Free tak w ogóle tez grali na wspomnianym toura potem zamienili go na Sanctuaryoctavian pisze: ↑sob paź 08, 2022 5:26 pm Gdyby grali pieć utworów z Senjutsu plus:
Wasted Years
Heaven Can Wait
The Trooper
Fear Of The Dark
Run to the Hills
Iron Maiden
The Number of the Beast
Hallowed be Thy Name
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Czy dobry wynik? Zakładając że w ogóle by tak było (Phantom to przecież nic pewnego) to dwa utwory to wcale nic nadzwyczajnego. Phantom to przecież tak na dobrą sprawę nie jest żaden rarytas. Grali go parę lat temu więc jedyny odkopany numer to w tej sytuacji Stranger. A reszta? Parę nowych utworów i same kotlety do przygania
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No jeśli 1/3 seta miałyby zająć rzeczy z nowej płyty, a 1/3 obowiązkowe hity to naprawdę nie jest zły wynik, jeśli faktycznie będzie aż 5 z Senjutsu.Adrian S.O.S. pisze: ↑sob paź 08, 2022 10:10 pmCzy dobry wynik? Zakładając że w ogóle by tak było (Phantom to przecież nic pewnego) to dwa utwory to wcale nic nadzwyczajnego. Phantom to przecież tak na dobrą sprawę nie jest żaden rarytas. Grali go parę lat temu więc jedyny odkopany numer to w tej sytuacji Stranger. A reszta? Parę nowych utworów i same kotlety do przygania![]()
Zapomniałem o Futureal. Według mnie to pewniak.