28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 28/07/2026 - Judas Priest - Warszawa

Post autor: Schizoid »

Nawet lokalne Turbo by dali i byłaby zmiana na plus. Tragiczny wybór supportu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Turbo to szczyt marzeń, cokolwiek lokalnego ;)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No nie, tyle to ryzykował nie będę :lol:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
johnny_o

Nie ma co się bać Nocnego Kochanka ani Scream Makera ;)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Caracalized »

To już lepszy Scream Maker od NK, co nadal nie znaczy oczywiście, że jakiś dobry ;)

Niech ogarną jakichś kolegów, którzy 15 lat temu zagrali ze trzy próby w jakimś osiedlowym garażu i o takich lokalsach możemy mówić! Pokażą wszystkim po piętnastu latach jak się gra prawdziwie męską muzykę obsmarowaną wazeliną i lateksem. THE GODS MADE HEAVY METAL!
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Niech zagra ADHD! ;)
Awatar użytkownika
johnny_o

Bastard Grandsons :D
dudi1212
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: dudi1212 »

Tylko 1One.
Awatar użytkownika
johnny_o

Też lepsi od Bastardów ;)
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Oj nie, 1One to jest absolutne gówno, już chyba tego Gloryhammera wolę 😂
Awatar użytkownika
johnny_o

Mnie przed Deep Purple i Scorpionsami jakoś szczególnie nie wymęczyli, a brakuje im Judas Priest do kolekcji ;) Skoro Gloryhammer pasował...
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Ja jak widziałem 1One przed Deep Purple w 2018 roku to mnie skręcało od tego co widziałem i słyszałem. Czułem się jak na jakimś festynie. Ten wokalista okropnie mnie wkurwiał xD
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

1One (do dziś nie wiem, jak to czytać, bo opcji jest wiele) to idealny przykład zespołu, w którym nic nie działa.

Ktoś tam kiedyś pisał, że mąż (przynajmniej ówczesnej) wokalistki to milioner i po prostu sponsorował jej hobby :lol:

Awatar użytkownika
johnny_o

No może ciut festyniarsko-odpustowe to było, ale nawet nie pamiętałem że mają wokalistę - przypominam sobie tylko dwie babki, starszą i młodszą. No i że rzeczywiście ktoś tam kiedyś pisał o sponsoringu ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Chyba Eleven ;)

Jeżeli miałoby coś lokalnego, to jak dla mnie mogą być jakieś stare, klasyczne dziadki. W przypadku Turbo trzeba przyjąć, że jestem nieobiektywne, ale nawet jacyś Acidzi by pasowali. Druga opcja to jakiś zagraniczny zespół średniej półki.

Co do "młodych, zdolnych", to niestety z punktu widzenia osób, które sporo chodzą, to Scream Maker trochę zepsuł swego czasu temat przez to, że był wszędzie. Gdyby supportował jedną gwiazdę, a nie wszystkie które się napatoczyły, to nie było by negatywnego podejścia do tego typu supportów.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

To ja natomiast nie kojarzę żadnych lasek w ogóle, albo po tym 2018 zmienili skład całkiem albo pojebało mi się z jakimś innym zespołem xD
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Scream Maker zepsuł swój status nie tylko przez płacenie orgom za supportowanie innych kapel (nie wiem na ile to prawda), ale w ogóle przez te wywiady, w których żadnej pokory nie mieli i nie potrafili gdzieś przyjąć krytyki, myśleli że są najlepsi na świecie no to proszę, pokazali jakimi narcyzami i królami są i teraz chyba tylko dla grupki znajomych gdzieś grają, a reszta o nich zapomniała lub kojarzy ich z niesławnym klipem z Rzeszowa jeszcze ewentualnie :D Ale ten gitarzysta w czapeczce to szczerze od początku na jakiegoś takiego dupka mi wyglądał 😂
Ostatnio zmieniony wt maja 26, 2026 7:40 pm przez Caracalized, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

W przypadku 1One to chyba pieniądze się w pewnym momencie skończyły, bo od końcówki 2023 roku zero śladów działalności :wink:.
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Caracalized pisze: wt maja 26, 2026 7:39 pm Scream Maker zepsuł swój status nie tylko przez płacenie orgom za supportowanie innych kapel (nie wiem na ile to prawda), ale w ogóle przez te wywiady, w których żadnej pokory nie mieli i nie potrafili gdzieś przyjąć krytyki, myśleli że są najlepsi na świecie no to proszę, pokazali jakimi narcyzami i królami są i teraz chyba tylko dla grupki znajomych gdzieś grają, a reszta o nich zapomniała lub kojarzy ich z niesławnym klipem z Rzeszowa jeszcze ewentualnie :D Ale ten gitarzysta w czapeczce to szczerze od początku na jakiegoś takiego dupka mi wyglądał 😂

Ja nie mówię o statusie samego Scream Makera. Bardziej chodzi mi o chęć oglądania jako support takich "młodych", piwnicznych zespołów na scenach halowych. Ja widziałem ich w tej roli w Gdańsku przed UFO i JP. Oczywiście znałem wcześniej ten zespół, ale był i jest mi on obojętny. Tamten koncert przyjąłem spoko. Zagrali. Nic porywającego, ale poprawnie jak to u nich. I gdyby ograniczyli się wtedy do supportowania jednego zespołu, to byłoby spoko. Ale potem gdzie nie poszedłeś, to oni wyskakiwali i tego było zbyt wiele. Wydaje mi się, że przez to mniej chętnie zaczęto patrzeć (mówię o środowisku, w którym ja się obracam) na tego typu supporty.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Awatar użytkownika
Caracalized
-#Moonchild
-#Moonchild

Mr. M pisze: wt maja 26, 2026 7:40 pm W przypadku 1One to chyba pieniądze się w pewnym momencie skończyły, bo od końcówki 2023 roku zero śladów działalności :wink:.
Oni chyba pod Metal Mind byli podpięci albo byli jakimiś ich bliskimi znajomymi, to teraz nikt ich nigdzie nie wciśnie - no, oby!
ODPOWIEDZ