Co do głosu - na razie się wstrzymam, ale z sentymentu LAD, z rozsądku RIR, a ze wspominek Early Years.
Ulubione oficjalne video Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- wojakwojak
- -#Ancient mariner

Re: Ulubione oficjalne video Iron Maiden
Ciekawe czy ktoś widział i pamięta "drugą część" Behind The Iron Curtain, zrealizowaną przez TVP. Obie "części" były wyświetlane (w tamtych czasach) razem przez naszą TV. W tej polskiej "części" są bardzo fajne rzeczy (wypowiadają się strażacy zabezpieczający koncerty, fani itp.) Jakość i obrazu i dźwięku dużo gorsza niż w części "zachodniej", ale jak się nagrywało na VHS z telewizora w systemie SECAM, to nie było czuć różnicy
.
Co do głosu - na razie się wstrzymam, ale z sentymentu LAD, z rozsądku RIR, a ze wspominek Early Years.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Mnie osobiście niesamowicie cieszy tyle głosów oddanych na Behind The Iron Curtain. Nie spodziewałem się tego, a tym bardziej miejsca przed "Live After Death", który jest przecież znakomity. O samym wydawnictwie nie ma co pisać, bo już kolega Mayer napisał wszystko w paru zdaniach http://rir2.strefa.pl/behindiron.htm. To samo z resztą o krótkim filmie z Zabrza '84 http://rir3.strefa.pl/zabrze.htm. Sam mam to nagranie na dvd, ale średniej jakości, gdyż sam kiedyś zgrywałem to z VHS. Tak czy siak każda sekunda z tego video czy też z oficjalnego "Behind The Iron Curtain" jest na wagę złota. Polska i ten niesamowity, niepowtarzalny klimat pierwszej połowy lat 80tych. Jak dla mnie ten material jest poza konkurencją. "Rock In Rio" nawet swoją "świetną" produkcją i innymi pierdołami nigdy nie dogoni choć w połowie "Behind..." czy "Live After Death".wojakwojak pisze:Ciekawe czy ktoś widział i pamięta "drugą część" Behind The Iron Curtain, zrealizowaną przez TVP. Obie "części" były wyświetlane (w tamtych czasach) razem przez naszą TV. W tej polskiej "części" są bardzo fajne rzeczy (wypowiadają się strażacy zabezpieczający koncerty, fani itp.) Jakość i obrazu i dźwięku dużo gorsza niż w części "zachodniej", ale jak się nagrywało na VHS z telewizora w systemie SECAM, to nie było czuć różnicy.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- AncientMariner
- -#Clansman

Behind the iron jest świetne. Za każdym razem mam ciary jak to oglądam na dvd. Live after death jednak jest najlepszym koncertem Maiden. Dorastałem przy tym. Oglądałem już łącznie z 300 razy
.