Ulubione oficjalne video Iron Maiden

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących Iron Maiden i ich dokonań nagraniowych,koncertowych itd...

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Ulubione oficjalne video Iron Maiden

Live At The Rainbow
4
2%
Video Pieces
0
Brak głosów
Behind The Iron Curtain
25
11%
Live After Death
19
9%
12 Wasted Years
2
1%
Maiden England
12
6%
The First Ten Years - The Videos
0
Brak głosów
From There To Eternity
1
0%
Donington Live 1992
4
2%
Raising Hell
11
5%
The Number Of The Beast
3
1%
Rock In Rio
126
58%
Visions Of the Beast
11
5%

Liczba głosów: 218

Awatar użytkownika
wojakwojak
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Ulubione oficjalne video Iron Maiden

Post autor: wojakwojak »

Ciekawe czy ktoś widział i pamięta "drugą część" Behind The Iron Curtain, zrealizowaną przez TVP. Obie "części" były wyświetlane (w tamtych czasach) razem przez naszą TV. W tej polskiej "części" są bardzo fajne rzeczy (wypowiadają się strażacy zabezpieczający koncerty, fani itp.) Jakość i obrazu i dźwięku dużo gorsza niż w części "zachodniej", ale jak się nagrywało na VHS z telewizora w systemie SECAM, to nie było czuć różnicy :).
Co do głosu - na razie się wstrzymam, ale z sentymentu LAD, z rozsądku RIR, a ze wspominek Early Years.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

wojakwojak pisze:Ciekawe czy ktoś widział i pamięta "drugą część" Behind The Iron Curtain, zrealizowaną przez TVP. Obie "części" były wyświetlane (w tamtych czasach) razem przez naszą TV. W tej polskiej "części" są bardzo fajne rzeczy (wypowiadają się strażacy zabezpieczający koncerty, fani itp.) Jakość i obrazu i dźwięku dużo gorsza niż w części "zachodniej", ale jak się nagrywało na VHS z telewizora w systemie SECAM, to nie było czuć różnicy :).
Co do głosu - na razie się wstrzymam, ale z sentymentu LAD, z rozsądku RIR, a ze wspominek Early Years.
Mnie osobiście niesamowicie cieszy tyle głosów oddanych na Behind The Iron Curtain. Nie spodziewałem się tego, a tym bardziej miejsca przed "Live After Death", który jest przecież znakomity. O samym wydawnictwie nie ma co pisać, bo już kolega Mayer napisał wszystko w paru zdaniach http://rir2.strefa.pl/behindiron.htm. To samo z resztą o krótkim filmie z Zabrza '84 http://rir3.strefa.pl/zabrze.htm. Sam mam to nagranie na dvd, ale średniej jakości, gdyż sam kiedyś zgrywałem to z VHS. Tak czy siak każda sekunda z tego video czy też z oficjalnego "Behind The Iron Curtain" jest na wagę złota. Polska i ten niesamowity, niepowtarzalny klimat pierwszej połowy lat 80tych. Jak dla mnie ten material jest poza konkurencją. "Rock In Rio" nawet swoją "świetną" produkcją i innymi pierdołami nigdy nie dogoni choć w połowie "Behind..." czy "Live After Death".
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
AncientMariner
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: AncientMariner »

Behind the iron jest świetne. Za każdym razem mam ciary jak to oglądam na dvd. Live after death jednak jest najlepszym koncertem Maiden. Dorastałem przy tym. Oglądałem już łącznie z 300 razy :D .
ODPOWIEDZ