Dokładnie. Płyta Comy nie obrazuje dokładnie jakim zespołem są i jaką muzyke grają. Dla mnie muzyka Comy to głównie długie, lekko progresywne, rozbudowane utwory ze świetnymi solówkami. Ocean to trochę inna liga ale i tak ich bardzo lubię i szanuje. Na koncercie Oceanu nie byłem niestety, ale byłem na ponad 10 koncertach Comy i wiem co wart jest ten zespół - imo najlepszy koncertowy zespół polski.Matek pisze:akurat oba te albumy (i Comy i Oceanu) trochę pokazują kapele w innym świetle niż są naprawdę. wszystko na koncertach wychodzi.Artur pisze:No Oceanu okazji zobaczyć nie miałem, i prędko mieć nie będę, bo w rozpisce trasy najbliżej są Tychy, a przecież nie będę specjalnie jechał do Tychów, żeby zobaczyć Ocean A swój osąd opieram na podstawie płyt obydwu grup, z zastrzeżeniem, że w przypadku Oceanu chodzi o drugi album, bo pierwszego nie słuchałem...
Premiery i nowosci plytowe 2006
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Premiery i nowosci plytowe 2006
No mam nadzieję, że nowy album będzie miał właśnie taki charakter, bo , przyznacie, na "PWZM" dominują utwory krótsze, co oczywiście nie znaczy, że złe, w żadnym razie :rocxWojtek pisze:Dla mnie muzyka Comy to głównie długie, lekko progresywne, rozbudowane utwory ze świetnymi solówkami.
No czemu nieWojtek pisze:ale byłem na ponad 10 koncertach Comy i wiem co wart jest ten zespół - imo najlepszy koncertowy zespół polski.
o dokładnie takie skojażenia nasuwają mi sie gdy pada nazwa tego zespołuWojtek pisze:Dla mnie muzyka Comy to głównie długie, lekko progresywne, rozbudowane utwory ze świetnymi solówkami
Hmmm byłem na 4 Hunterach -bywały dobre, bywały też gorsze, ale koncertowo jakoś ta kapela mnie nie rusza. Są dobrą kapelą koncertową ale porównując Come, która co pare koncertów zmienia aranżacje i solówki, stosuje świetne pomysły sceniczne to Hunter wypada naprawdę blado.Artur pisze:No czemu nieWojtek pisze:ale byłem na ponad 10 koncertach Comy i wiem co wart jest ten zespół - imo najlepszy koncertowy zespół polski.Ja byłem na 1, ale oczywiście zajebiście było :rocx A co do osobistych preferencji - pewnie będę odosobniony, ale uwielbiam koncerty Huntera
P.S. EOT
-
paulek
- -#Lord of the flies

A wracając do tematui najnowszy RHCHP Stadiun Arcadium - świetna płyta, wiele gitarowego grania polecam!!!
- dostoevsky
- -#Assassin

Ja czekam oczywiście na najnowszy album IM
Ciekaw jestem, jak zaprezentuje się Coma i (byćmoże jeszcze w tym roku) Meta.
no 8 maj... premiera... jak bym kase dorwal... ahhh to 80zl azA wracając do tematui najnowszy RHCHP Stadiun Arcadium - świetna płyta, wiele gitarowego grania polecam!!!
Jazz is not dead, it just smells funny.
No juz po paru utworach usłyszaneych z nowej płyty mozna stwierdzić, że jednak Coma znów da nam popalić i zmiażdży na koncertach promującuch nowy krążekGrzedi pisze:Ciekaw jestem, jak zaprezentuje się Coma
- dostoevsky
- -#Assassin

O to jestem spokojny :beer
A co do Mety, to nowy krążek dopiero w 2007 :/
A co do Mety, to nowy krążek dopiero w 2007 :/
Coma - "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków" - 29 maja
Jeszcze nie słyszałem płyty, ale już wiem że to najlepsza Polska płyta roku 2006.
Jeszcze nie słyszałem płyty, ale już wiem że to najlepsza Polska płyta roku 2006.
tytuł też niczego sobie 
A czego się spodziewałeśjuras pisze:tytuł też niczego sobie Laughing
A to dobry jesteśWojtek pisze:Jeszcze nie słyszałem płyty, ale już wiem że to najlepsza Polska płyta roku 2006.
ja bym zaryzykował stwierdzenie ze nie tylko w polskaWojtek pisze:Coma - "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków" - 29 maja
nieArtur pisze:A nie macie wrażenia, że tytuł znowuż ulegnie zmianie
Ho ho hoMatek pisze:ja bym zaryzykował stwierdzenie ze nie tylko w polska
A skąd ta pewnośćMatek pisze:nie
trochę głupie porównywać Come z Riverside... a co do tego drugiego to zachwyciłem się ich muzyką... tylko że po tygodniu mnie znudziło. poprostu. wystarczy.
PS nie mogłeś trochę zmniejszyć tego obrazka w podpisie?
PS nie mogłeś trochę zmniejszyć tego obrazka w podpisie?
Jak mu piramidka nie pasuje, to się do formatu przyczepi
No i szkoda, że Ci się znudziło...
Taka piękna muzyczka.
Ciekawe jak tam nowy Ocean - kupiłbym sobie, "Depresyjne Piosenki..." to świetny album był. W dodatku raczej nieprzebojowy ;]
Czy ja wiem?? Riverside to zespół progresywny, Coma na koncertach jako taki zespół się prezentuje, a nowa płyta taka ma być, więc nie są aż tak odległe te kapele... a z tym to w sumie lekko żart jest, bo nieważne co lepsze, w przypadku obydwu tych kapel o rozczarowaniu mowy raczej być nie możeMatek pisze:trochę głupie porównywać Come z Riverside
Ciekawe jak tam nowy Ocean - kupiłbym sobie, "Depresyjne Piosenki..." to świetny album był. W dodatku raczej nieprzebojowy ;]
a bo za duży trocheArtur pisze:Jak mu piramidka nie pasuje, to się do formatu przyczepi
są, sąArtur pisze: Riverside to zespół progresywny, Coma na koncertach jako taki zespół się prezentuje, a nowa płyta taka ma być, więc nie są aż tak odległe te kapele...
Ja rozumiem, że feeling generalnie inny, ale na pewno bliżej im do siebie niż dalej... ja wiem, że wokal np. kompletnie inny, ekspresja w sumie też, ale moja odczucia po koncrtach obydwu kapel były podobne - skłonność do dłuższych muzycznych form, niekoniecznie podobnych, ale też takie pejzaże i w ogóle. Zwłaszcza w przypadku Comy mnie to cieszy, bo to do nich mi nawet bardziej pasuje niż to co jest na "PWZM", a Riverside i tak od początku taki był, więc zaskoczenia nie będzie, jak już wyjdzie nowy album.Matek pisze:są, są
Ale okej - EOT, bi się jeszcze "znielubimy"
Myśle ,że wszystko w tym roku będzie w cieniu nowej płyty Maiden, bardzo bym chciał ,żeby tak było.