Premiery i nowosci plytowe 2006

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Re: Premiery i nowosci plytowe 2006

Post autor: Wojtek »

Matek pisze:
Artur pisze:No Oceanu okazji zobaczyć nie miałem, i prędko mieć nie będę, bo w rozpisce trasy najbliżej są Tychy, a przecież nie będę specjalnie jechał do Tychów, żeby zobaczyć Ocean A swój osąd opieram na podstawie płyt obydwu grup, z zastrzeżeniem, że w przypadku Oceanu chodzi o drugi album, bo pierwszego nie słuchałem...
akurat oba te albumy (i Comy i Oceanu) trochę pokazują kapele w innym świetle niż są naprawdę. wszystko na koncertach wychodzi.
Dokładnie. Płyta Comy nie obrazuje dokładnie jakim zespołem są i jaką muzyke grają. Dla mnie muzyka Comy to głównie długie, lekko progresywne, rozbudowane utwory ze świetnymi solówkami. Ocean to trochę inna liga ale i tak ich bardzo lubię i szanuje. Na koncercie Oceanu nie byłem niestety, ale byłem na ponad 10 koncertach Comy i wiem co wart jest ten zespół - imo najlepszy koncertowy zespół polski.
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Wojtek pisze:Dla mnie muzyka Comy to głównie długie, lekko progresywne, rozbudowane utwory ze świetnymi solówkami.
No mam nadzieję, że nowy album będzie miał właśnie taki charakter, bo , przyznacie, na "PWZM" dominują utwory krótsze, co oczywiście nie znaczy, że złe, w żadnym razie :rocx
Wojtek pisze:ale byłem na ponad 10 koncertach Comy i wiem co wart jest ten zespół - imo najlepszy koncertowy zespół polski.
No czemu nie :wink: Ja byłem na 1, ale oczywiście zajebiście było :rocx A co do osobistych preferencji - pewnie będę odosobniony, ale uwielbiam koncerty Huntera :mrgreen:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Wojtek pisze:Dla mnie muzyka Comy to głównie długie, lekko progresywne, rozbudowane utwory ze świetnymi solówkami
o dokładnie takie skojażenia nasuwają mi sie gdy pada nazwa tego zespołu ;) i ponoć nowa płyta ma składać sie z takich kawałków. bardzo bym tego chcial
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Artur pisze:
Wojtek pisze:ale byłem na ponad 10 koncertach Comy i wiem co wart jest ten zespół - imo najlepszy koncertowy zespół polski.
No czemu nie :wink: Ja byłem na 1, ale oczywiście zajebiście było :rocx A co do osobistych preferencji - pewnie będę odosobniony, ale uwielbiam koncerty Huntera :mrgreen:
Hmmm byłem na 4 Hunterach -bywały dobre, bywały też gorsze, ale koncertowo jakoś ta kapela mnie nie rusza. Są dobrą kapelą koncertową ale porównując Come, która co pare koncertów zmienia aranżacje i solówki, stosuje świetne pomysły sceniczne to Hunter wypada naprawdę blado.
P.S. EOT :D
paulek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: paulek »

A wracając do tematui najnowszy RHCHP Stadiun Arcadium - świetna płyta, wiele gitarowego grania polecam!!!
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Ja czekam oczywiście na najnowszy album IM :) Ciekaw jestem, jak zaprezentuje się Coma i (byćmoże jeszcze w tym roku) Meta.
Awatar użytkownika
slayer
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: slayer »

A wracając do tematui najnowszy RHCHP Stadiun Arcadium - świetna płyta, wiele gitarowego grania polecam!!!
no 8 maj... premiera... jak bym kase dorwal... ahhh to 80zl az :|
Jazz is not dead, it just smells funny.
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

Grzedi pisze:Ciekaw jestem, jak zaprezentuje się Coma
No juz po paru utworach usłyszaneych z nowej płyty mozna stwierdzić, że jednak Coma znów da nam popalić i zmiażdży na koncertach promującuch nowy krążek :wink:
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

O to jestem spokojny :beer

A co do Mety, to nowy krążek dopiero w 2007 :/
Awatar użytkownika
Wojtek
-#Invader
-#Invader

Coma - "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków" - 29 maja

Jeszcze nie słyszałem płyty, ale już wiem że to najlepsza Polska płyta roku 2006.
juras
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: juras »

tytuł też niczego sobie :lol:
Fear
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Fear »

juras pisze:tytuł też niczego sobie Laughing
A czego się spodziewałeś :P Piękny tytuł :mrgreen:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Wojtek pisze:Jeszcze nie słyszałem płyty, ale już wiem że to najlepsza Polska płyta roku 2006.
A to dobry jesteś :lol: A nie macie wrażenia, że tytuł znowuż ulegnie zmianie :P
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Wojtek pisze:Coma - "Zaprzepaszczone Siły Wielkiej Armii Świętych Znaków" - 29 maja

Jeszcze nie słyszałem płyty, ale już wiem że to najlepsza Polska płyta roku 2006.
ja bym zaryzykował stwierdzenie ze nie tylko w polska :lol:
Artur pisze:A nie macie wrażenia, że tytuł znowuż ulegnie zmianie
nie
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:ja bym zaryzykował stwierdzenie ze nie tylko w polska
Ho ho ho :shock: :wink: Co kto lubi :wink: Jak dla mnie to nawet polska by się nie zrealizowała, gdybyż Riverside się sprężyło ;]
Matek pisze:nie
A skąd ta pewność :wink:
Matek
-#Nomad
-#Nomad

trochę głupie porównywać Come z Riverside... a co do tego drugiego to zachwyciłem się ich muzyką... tylko że po tygodniu mnie znudziło. poprostu. wystarczy.

PS nie mogłeś trochę zmniejszyć tego obrazka w podpisie?
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Jak mu piramidka nie pasuje, to się do formatu przyczepi :lol: :P
Matek pisze:trochę głupie porównywać Come z Riverside
Czy ja wiem?? Riverside to zespół progresywny, Coma na koncertach jako taki zespół się prezentuje, a nowa płyta taka ma być, więc nie są aż tak odległe te kapele... a z tym to w sumie lekko żart jest, bo nieważne co lepsze, w przypadku obydwu tych kapel o rozczarowaniu mowy raczej być nie może :wink: No i szkoda, że Ci się znudziło... :( Taka piękna muzyczka.
Ciekawe jak tam nowy Ocean - kupiłbym sobie, "Depresyjne Piosenki..." to świetny album był. W dodatku raczej nieprzebojowy ;]
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Artur pisze:Jak mu piramidka nie pasuje, to się do formatu przyczepi
a bo za duży troche :P
Artur pisze: Riverside to zespół progresywny, Coma na koncertach jako taki zespół się prezentuje, a nowa płyta taka ma być, więc nie są aż tak odległe te kapele...
są, są :roll:
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Matek pisze:są, są
Ja rozumiem, że feeling generalnie inny, ale na pewno bliżej im do siebie niż dalej... ja wiem, że wokal np. kompletnie inny, ekspresja w sumie też, ale moja odczucia po koncrtach obydwu kapel były podobne - skłonność do dłuższych muzycznych form, niekoniecznie podobnych, ale też takie pejzaże i w ogóle. Zwłaszcza w przypadku Comy mnie to cieszy, bo to do nich mi nawet bardziej pasuje niż to co jest na "PWZM", a Riverside i tak od początku taki był, więc zaskoczenia nie będzie, jak już wyjdzie nowy album.
Ale okej - EOT, bi się jeszcze "znielubimy" :lol: :rocx
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Nomad »

Myśle ,że wszystko w tym roku będzie w cieniu nowej płyty Maiden, bardzo bym chciał ,żeby tak było.
ODPOWIEDZ