13/05/2006 - Trivium, Annihilator - Warszawa @ Proxima

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

iEvE
Administratorka
Administratorka

Re: 13/05/2006 - Trivium, Annihilator - Warszawa @ Proxima

Post autor: iEvE »

to nie jadę O_o
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

WICKER MAN pisze: A co do kolejności to decyduje tu liczba sprzedanych płyt - Trivium jest w tej chwili popularniejsze niż Annihilator.
... popularniejsze powiadasz :buahaha: ... jednak chyba nie w Polsce :twisted: ... swoją drogą ciekaw jestem ile egz. ostatniej płyty TRIVIUM sprzedało się w naszym kraju - jeżeli poszło tego 100sztuk to będzie dobrze. Osobiście lubię Trivium szczególnie za "The Crusade" jednak za jakieś mega odkrycie ich nie uważam - bo słyszałem że mają być wielkimi następcami Metallicy :buahaha: ... owszem to na 100% światowa I liga metalu jednak gdzieś na końcu tabeli :twisted: :cool: ... być może za parę lat moje słowa obrócą się w gówno i faktycznie zespół odniesie ogromny sukces jednak może być tak jak już wiele razy miało to miejsce kiedy "legenda" grała przed "gwiazdą" wieczoru i sporo ludzi "gwiazdę" olało ... zapewne wiele osób było mniej lub bardziej niezadowolonych z takiego zestawienia kiedy EXODUS grał przed HYPOCRISY czy GRAVE DIGGER przed THERION [można przy okazji by wymienić jeszcze kilka koncertów] ... uważam jednak że jak w przypadku tych dwóch wcześniej wymienionych koncertów zachowana była równowaga pod względem czasu występu danej kapeli tak w przypadku ANNIHILATOR taki układ jest bez sensu ... no cóż w dzisiejszych czasach prawa rynku są nieubłagane tak więc możemy tylko pomarudzić w kwestii tego kto powinien być gwiazdą lub dlaczego setlista jest tak krótka ... dla mnie to ANNIHILATOR jest WIELKI i to przede wszystkim na ich koncert się wybieram :rocx
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

WICKER MAN pisze:
Grzędi pisze:A ja nie idę oglądać gówniarzy w końcu.
Ojj, czemu? :(

A co do kolejności to decyduje tu liczba sprzedanych płyt - Trivium jest w tej chwili popularniejsze niż Annihilator. A prawdę mówiąc to ich ostatnie 2 płyty zjadają ostatni krążek Annihilator na śniadanie. ;) :rocx
Impreza rodzinna nie-do-odwołania. Cóż.

Liczę na fajną relację. ;>
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

:rocx Ustawimy się jakoś na :beer: ? :twisted:

Ja na 90% będę miał do sprzedania bilet poniżej kosztów zakupu - w dniu koncertu przed klubem.
herki
-#Clansman
-#Clansman

WICKER MAN pisze::rocx Ustawimy się jakoś na :beer: ? :twisted:
Jasne, tylko muszę się najpierw dowiedzieć o której przed koncertem będę musiał bilet odebrać :)

Swoją drogą - Jeff ma teraz długie pióra?
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

TRIVIUM dało bardzo dobry koncert - mimo zmęczenia (jechali do nas 10 godzin specjalnie z Berlina i wracali tam od razu po koncercie) dali z siebie 100%. ;) Klub był całkiem pełny - na oko z jakieś 500 osób, może i więcej. Grali 1 hr 20 mins. Po wzięciu prysznica zespół, przed północą, wyszedł do sporej grupki fanów i pozował do zdjęć oraz rozdawał autografy.
Po koncercie wspólnie z Corey'em i Travisem (gitarzysta, perkusista) napiliśmy się polskiej wódki - większości podpasowała Żubrówka z sokiem jabłkowym, natomiast Corey pociągał Wyborową z gwinta i bez popity! :D Nauczyłem też chłopaków kilku polskich zwrotów w tym sztandarowego: NA ZDROVIE!!! ;)
ANNIHILATOR zagrali pożądny, 50-minutowy set. Nie zabrakło kawałków z nowej płyty "Metal". Bardzo dobrze przyjęty został zespół SANCTITY - chłopaki naprawdę dają czadu!
Ogólnie - kto nie był niech żałuje! :razz: :rocx

Setlista TRIVIUM:

Intro: Divinity
1. Entrance Of The Conflagration
2. Detonation
3. Ember To Inferno
4. Like Light To The Flies
5. Rain
6. To The Rats
7. Unrepentant
8. Requiem
9. Tread The Floods
10. Dying In Your Arms
11. Drowned And Torn Asunder
12. Suffocating Sight (zamiast Acendancy)
13. Ignition
14. Anthem (We Are The Fire)
----- BISY: -----
15. A Gunshot To The Head Of Trepidation
16. Pull Harder On The Strings Of Your Martyr
Outro: Advent: One-Winged Angel

Kilka fotek:

Z ANNIHILATOR:

Obrazek

Z TRIVIUM:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Koncert Trivium:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Picie wódki z Travisem i Corey'em z TRIVIUM:

Obrazek
Obrazek

Z Paolo Gregoletto z TRIVIUM i jego dziewczyną:

Obrazek
herki
-#Clansman
-#Clansman

Koncert bardzo przeciętny - Sanctity mało widziałem, Annihilator dobrze, ale niestety spodziewałem się nieco więcej. Trivium przeciętnie - gorzej od Annihilatora, ale nie mogę powiedzieć że kiepsko.

Cieszę się więc, że kupiłem bilet taniej, bo 90 zł to bym żałował. Na koncercie Trivium zdobyłem kostkę Matta ;) Po koncercie czekałem jeszcze z 45 minut na Jeffa Watersa po autografy pod klubem, ale w końcu stwierdziłem że jestem śpiący i pora ruszać na autobus :0
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... cholera po wczorajszym koncercie i nocnej podróży z Warszawy dzisiaj w pracy wypiłem już 4 kawy ale i tak zasypiam przed monitorem. Nie ukrywam że pojechałem głównie dla Annihilator i choć grali jak dla mnie zdecydowanie zbyt krótko to jestem cholernie zadowolony :rocx publicznośc dopisała i choć Trivium grali jako gwiazda osobiście myślę że większość ludzi i tak przyszła na ANNIHILATOR. W mordę Jeff na żywo to istny żywioł, totalne mistrzostwo świata pod względem kunsztu i perfekcji gitarowej :rocx W ogóle zespół zagrał bardzo energetyczny show z cholernie selektywnym brzmieniem [czego nie mogę powiedzieć o Trivium] . Oto utwory które zagrali jeżeli mnie pamięć nie zwodzi lub czegoś nie pomyliłem :Operation Annihilation, Clown Parade, The Blackest Day - [tego kawałka nie jestem w 100% pewien ale chyba był] , King Of The Kill, Never Neverland, Refresh The Demon, Set The World On Fire, The Fun Palace, Alison Hell - nie jestem pewien ale wydaje mi się że grali także jeszcze W.T.Y.D ...
herki
-#Clansman
-#Clansman

jesper pisze:nie jestem pewien ale wydaje mi się że grali także jeszcze W.T.Y.D ...
Nie przypominam sobie.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

... hmmm ... w sumie to zbyt charakterystyczny utwór aby pomylić go z jakimś innym ... zapewne dopadła mnie "pomroczność jasna" :twisted: ... acha, jeszcze jeden bardzo ważny fakt , mianowicie Dave Padden - na 100% dupy nie dał jako wokalista i w moim odczuciu rewelacyjnie sprawdza się w tych klasycznych utworach ANNIHILATOR :rocx
herki
-#Clansman
-#Clansman

No dokładnie - ale troche za melodyjnie śpiewał w niektórtych momentach. ALe stare kawałki ładnie pociągnął.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

E tam... Annhilator daje radę, ale to Trivium porwało ludzi. :razz: ;) W czasie takich kawałków jak Anthem, Gunshot czy Pull Harder skakało pół Proximy, a pod sceną wytworzył się niezły circle pit. :twisted: Fuck yeah!! :rocx
Zespół był bardzo zadowolony z koncertu choć byli już dosyć zmęczeni - jechali dla nas specjalnie z Berlina - w tą i z powrotem po 11 godzin w autokarze (dziś mają dzień wolny i odpoczywają w Berlinie). Do tego był to chyba ich czwarty czy piąty występ pod rząd. Niestety nawaliło trochę nagłośnienie - ich podstawowe PA się zepsuło i musieli instalować nowe, którego wcześniej nie używali - stąd trochę przybasowane i rozmyte brzmienie podczas koncertu. Przez problemy z PA zespół nie zdążył też zrobić próby... IMHO na żywo najlepiej wypadły kawałki z Ascendancy oraz tytułowy z Ember To Inferno. Jeśli chodzi o The Crusade to największy młyn był podczas To The Rats, dużo osób skandowało też o Anthem, który jest chyba jednym z bardziej popularnych numerów Trivium w naszym kraju. :)
Niestety malutka scena w Proximie nie pozwoliła na zaprezentowanie scenografii, która w całości została w trucku - a więc nie zobaczyliśmy okładek i motywów z The Crusade czy ich własnych świateł... Następnym razem zagrają prawdpodobnie w Stodole, żeby zaoferować nam już pełny show. :) Poza tym na jesieni szykuje się kolejna europejska trasa i być może przyjadą gdzieś niedaleko nas...
Swoją drogą to dobrze, że Trivium ma u nas coraz to więcej fanów! :solo
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

WICKER MAN pisze: Swoją drogą to dobrze, że Trivium ma u nas coraz to więcej fanów! :solo
... dokładnie , jeżeli sie nie mylę to już ich drugi koncert w naszym kraju gdzie ponownie zostali bardzo dobrze przyjęci :rocx
archaon
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: archaon »

ale będą supportować jakąś gwiazdę w Stodole czy co? Bo skoro teraz było ~500osób to w Stodole musiałoby być drugie tyle jeszcze ;-)
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

archaon pisze:ale będą supportować jakąś gwiazdę w Stodole czy co? Bo skoro teraz było ~500osób to w Stodole musiałoby być drugie tyle jeszcze ;-)
2 lata temu było ze 150-200 osób... Teraz co najmniej ze 3 razy więcej. Więc jeśli ta tendencja się utrzyma to za kolejne 2 lata Stodoła będzie pełna. :mrgreen: A na serio to chłopaki stają się coraz bardziej popularni - na jesień planują co-headlining tour z innym znanym zespołem w arenach (w Wielkiej Brytanii) i w halach na 2000-5000 osób w Europie... Niestety do nas raczej nie zawitają, ale może będą np. w Pradze... :) Myślę, że po kolejnej płycie przybędzie im jeszcze więcej fanów.
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

WICKER MAN pisze: 2 lata temu było ze 150-200 osób... Teraz co najmniej ze 3 razy więcej.
... nie zapominaj jednak że z tych 600 osób [zakładając że faktycznie tyle było ;-) ] 300 lub więcej przyszło zobaczyć ANNIHILATOR :rocx
ODPOWIEDZ