Linkin Park

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: Linkin Park

Post autor: pz »

Ja rozważę, w zależności od miejsc i cen. Chestera nie zastąpią, ale chętnie bym tego posłuchał na żywo po tych kilkunastu latach :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Na YT posłuchaj ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Na YT to nie jest na żywo, tylko z komputera. ;)

Trzeba przyznać, że jak już skończyli to odliczanie docelowo, to całkiem nieźle się przygotowali. Materiał, mini trasa za dwa tygodnie.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
spooki
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: spooki »

Do LP mam olbrzymi sentyment, bo za dzieciaka i czasów Hybrid Theory oraz Meteora słuchałem ich regularnie. Z dużą dozą ciekawości czekałem na to co przygotowali po ponad 7 latach przerwy. Muszę przyznać, że było na prawdę treściwie. Nowa płyta za 2 miesiące, nowy singiel, teledysk, mini-trasa, no i rzecz jasna nowa wokalistka. Z początku byłem sceptyczny, ale po namyśle uważam to za dobry krok. Gdyby wybrali faceta to każdy by widział porównania z Chesterem, a tak pewnym stopniu kończą erę Chestera, który był nie do zastąpienia, i zaczynają nową. Co do muzyki to nowy singiel jest bardzo dobry, przebojowy i zadziorny, nieporównywalnie lepszy od czegokolwiek z ich ostatniej płyty. Nowa wokalistka ma dobry głos, potrafi też fajnie zaryczeć, jest potencjał na nadanie zespołowi trochę nowego oblicza (i o to pewnie też chodziło). Sam koncert był przeciętny, widać było z początku, że dziewczyna męczy się próbując za bardzo naśladować Chestera i do tego była wyraźnie zestresowana, ale końcówka, jak zeszło z niej (i zespołu) trochę ciśnienie była zdecydowanie lepsza i pozwala z pewną dozą optymizmu oczekiwać zwłaszcza nowego materiału. Jak się dotrą na tej najbliższej mini-trasie to liczę, że w przyszłym roku zawitają do nas z koncertem, gdzie będą już brzmieli tak jak powinni.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Singiel - całkiem OK. Wyczuwam vibe "Minutes to Midnight" połączony z "The Hunting Party". Na tych płytach mógłby się pojawić.

Wychowałem się na Linkin Park, cieszę się więc, że grupa wraca. Wiadomo, że to "nie będzie to samo", ale... dobrze, że wybór padł na wokalistkę, a nie kogoś kto mógłby/chciałby naśladować głos Benningtona. To by się nie udało, na dłuższą metę.

Mam nadzieję, że przyjadą w 2025 do Polski. Mike Shinoda zdradził zresztą, w rozmowie dla "Billboardu", że planowane jest intensywne koncertowanie w przyszłym roku.

Streama też obejrzałem. Jestem pozytywnie nastawiony. Wiadomo, nie wszystko jest "żre", ale to był pierwszy występ. Widać było doskonale, że Emily mocno się stresuje (nie można się temu dziwić). Sądzę, że może być w przyszłości wyłącznie lepiej.
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Dla mnie Linkin Park to Chester i nie ma tematu. Wincyj kontrowersji! https://www.terazmuzyka.pl/kontrowersje ... s-o-gwalt/
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Singiel bardzo słaby. Czy to by było źle postrzegane, jakby facet próbował udawać badmintona... Lepiej żeby to robiła B4bKa, rozumiem ;) na koncert pewnie nie pojadę, o ile nie będą grać na jakimś MF. Stream był rzeczywiście spoko
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
pz
-#Administrator
-#Administrator

W Nowym Yorku bilety w rogu sali (scena jest wyspą na środku płyty) 212$.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

W sumie ciekawie, czy przy pełnej trasie będą bardziej celowali w festiwale czy solowe gigi. Taka halówka ze sceną na środku brzmi bardzo kusząco.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Pierwszy pełnoprawny koncert LP w nowym składzie za nami. Set: https://www.setlist.fm/setlist/linkin-p ... 2758a.html.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Saimon1995 pisze: czw wrz 12, 2024 9:11 am Pierwszy pełnoprawny koncert LP w nowym składzie za nami. Set: https://www.setlist.fm/setlist/linkin-p ... 2758a.html.
Taki set bardzo chętnie bym usłyszał, największe hity + kilka rarytasów, choć na pełnej trasie pewnie będą grali więcej kawałków z nowej płyty.
Neon
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Neon »

Nowy singiel mi nie podszedł.
Bardzo słaby.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

No wiadomo, że po premierze płyty pewnie znajdzie się z 5-6 nowych utworów (jak nie więcej). Więc jestem ciekawy, czy wydłużą set, czy będą smutne cięcia.
pz
-#Administrator
-#Administrator

W Hamburgu płyta po 118 Euro. Kolejka strasznie się wlokła. Zacząłem jako 10890, po 40 minutach (gdy napisało, że brak biletów) byłem jeszcze powyżej 10000. W Londynie kolejki jeszcze większe.

Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Saimon1995 pisze: czw wrz 12, 2024 3:00 pm No wiadomo, że po premierze płyty pewnie znajdzie się z 5-6 nowych utworów (jak nie więcej). Więc jestem ciekawy, czy wydłużą set, czy będą smutne cięcia.
27 kawałków to całkiem sporo, więc nie spodziewałbym się jeszcze wydłużenia koncertu. Co ciekawe, na setlistach z pierwszego gigu było napisane "Set A", tak że może będą coś rotować.
Awatar użytkownika
johnny_o

pz pisze: pt wrz 13, 2024 1:02 pm W Hamburgu płyta po 118 Euro. Kolejka strasznie się wlokła. Zacząłem jako 10890, po 40 minutach (gdy napisało, że brak biletów) byłem jeszcze powyżej 10000. W Londynie kolejki jeszcze większe.
Kupiłbyś, czy tylko z ciekawości sprawdzałeś?
pz
-#Administrator
-#Administrator

Nie cierpię na taki nadmiar czasu, że czekać w kolejce na sprawdzenie ceny :)

Awatar użytkownika
johnny_o

Hehe, nie tylko sprawdzenie ceny i do tego za bardzo czasu nie trzeba, choć cierpliwości owszem. Alternatywą było "nie cierpię na taki nadmiar gotówki, żeby wydawać ponad pięć stów na masakrowanie wokalu Chestera" i autentycznie byłem ciekaw. Ja przy okazji Oasis chciałem zobaczyć cały proces bo raczej mi się nie zdarzają takie akcje i wiedziałem że na bilet nie mam szans.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Za tą laską podobno stoi jakaś popaprana kato-sekta.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Także ten napis "set A" sprawia, że robi się coraz ciekawiej. Jeśli zostaną przy tych 25-27 utworach, to będzie świetnie. Mają czym rotować, więc jestem spokojny akurat o to.
ODPOWIEDZ