Theatre Of Pain, a później Girls, Girls, Girls i Dr. Feelgood, trzy najlepsze pozycje w ich dyskografii.farmer1990 pisze:a Motley Crue?;>
Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Też właśnie się zastanawiałem czy nie wziąść się za ten glam metal (rock). Heh jak do mniej więcej brzmi? 
to brzmi jak metal, taki melodyjny, trochę przebojowy, przynajmniej Motley. warte uwagi. a Home Sweet Home to już hymn.
heh może jutro spróbuję
-
farmer1990
- -#Invader

z glam metalu polecam osobiscie Skid Row 
bardzo przyjemne granie
bardzo przyjemne granie
Spróbuje tylko Motley Crue, a jak mi nie podejdzie nie będę próbował dalej
- Elevatorman
- -#Clansman

nie słuchaj glam rocka 
a entombed i Tiamat ?
a entombed i Tiamat ?
Zna ktoś coś podobne do pierwszej płyty Kalibra?
a dark tranquillity? Chociaż wątpię, żeby mi się spodobało 
-
Stormshield
- -#Moonchild

Left Hand Path, ClandestineElevatorman pisze:entombed
Jak wolisz coś lżejszego to ostatnią płytę polecam (Serpent Saints - The Ten Amendments). Trochę to inne granie niż w początkach ich kariery ale też dobre.
niestety do kalibra nie ma nic podobnegoherki pisze:Zna ktoś coś podobne do pierwszej płyty Kalibra?
...Fallen souls die behind my steps
By following the freezing moon...
Jak najlepszy gatunek muzyczny na świecieAbstract pisze:Też właśnie się zastanawiałem czy nie wziąść się za ten glam metal (rock). Heh jak do mniej więcej brzmi?
- dostoevsky
- -#Assassin

Anathema?
Jak ma być metalowo to "The Silent Enigma". Choć zaznaczam od razu że już charakterystyczny dla Anathemy depresyjny nastrój występuje.
Jak ma być rockowo to najlepiej chyba "Judgement". Piękny album. Mnie nie chwycił od razu co prawda ale teraz nie wiem czemu bo wydaje sie idealnym kandydatem na początek przygody z Brytyjczykami. I dla mnie najlepszy.
Ewentualnie "Alternative 4", też świetna rzecz.
Tak czy siak bądź pewien że wesoło Ci nie będzie
Jak ma być rockowo to najlepiej chyba "Judgement". Piękny album. Mnie nie chwycił od razu co prawda ale teraz nie wiem czemu bo wydaje sie idealnym kandydatem na początek przygody z Brytyjczykami. I dla mnie najlepszy.
Ewentualnie "Alternative 4", też świetna rzecz.
Tak czy siak bądź pewien że wesoło Ci nie będzie
Najlepsza płyta Motley Crue to zdecydowanie Shout at the Devil, praktycznie best-off.
Ale Motley to ma same hity. Takiego "Girls, Girls, Girls," to po prostu można słuchać cały rok w kółko.
natapirowane dziewki z gitarami w rekachAbstract pisze:czy nie wziąść się za ten glam metal (rock). Heh jak do mniej więcej brzmi?
Clandestine !Elevatorman pisze:a entombed
Left Hand Path !
Wolverine Blues !
Inferno
No i nowa ,ktora to jest rewelacyjnym krokiem wtecz do tego co robili. Jedna z ich najlepszych plyt, oryginal do mnie wlasnie idzie...ale ja juz po wersji promo to wiem! rewelacja! Entombed mistrze! Posluchaj tez Nihilist, Death Breath Comecon, jesli tylko zakochasz sie w Entombed pokochasz i te projekty!
zacznij od Clouds, Wildhoney, A Deeper Kind of Slumber.Elevatorman pisze: Tiamat
Z nowego oblicza warto poznac ostatnia plyte Prey.
Jesli poznasz to , bo moze i latwiej od tego zaczac wroc do Treblinki. Bo Treblinka
zatacza w sumie kolo , ktore zaczalem mowiac o Nihilist ; )
The Gallerysyzygy pisze:a dark tranquillity
Alternative 4Grzędi pisze:Anathema?
Jazz is not dead, it just smells funny.
Jednakże proponuję Ci posłuchać najpierw Motley Crue, Cinderelli, Dokken i Twisted Sister.
a co to ma do tego że oni są natapirowani,jaki to ma związek z muzyką, tak ja mogę powiedzieć że muzycy takich kapel jak Anathema wyglądają jak banda ciot, a muzyki wogóle nie znam, tak samo Ci co wogóle nie znają "pudla" komentują wygląd, dla mnie wygląd kapel gdzie grają smutni panowie grający ambitną muzykę z "duszą" jest o wiele śmieszniejszy,ale co ma wygląd do muzyki? hair-metal to fajna sprawa jest, dużo świetnych melodii, przebojowość ,czasem ciekawe pomysły