To jest skład wypalonych muzyków. Ostatnia płyta nie wykrzesała zbytnio ognia, więc niby czemu ta nowa ma to zrobić? Niech grają trasy i cisną to co już nagrali. Katalog duży, więc jest w czym wybieraćKevin18 pisze: ↑sob cze 14, 2025 11:44 am Wejdźcie w komentarze na Facebooku pod singlem. Ale orka. Pewnie pali się w dupce ładnie po reakcjach.
Nie wiem jak można było wypuścić takie popowe gówno na pierwszego singla mając w składzie Weikatha, Kiske i Hansena. Wszystko tam jest źle. Od tekstu, po teledysk, po cringowe zaśpiewy i żałosny refren.
Helloween
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Helloween
www.MetalSide.pl
Wiesz co niby tak ale jak na dzień dobrzy rzucili ' I fell from the sky … ' to były ciarki. A tutaj ? Ciarki są, ale żenady.gumbyy pisze: ↑sob cze 14, 2025 11:52 amTo jest skład wypalonych muzyków. Ostatnia płyta nie wykrzesała zbytnio ognia, więc niby czemu ta nowa ma to zrobić? Niech grają trasy i cisną to co już nagrali. Katalog duży, więc jest w czym wybieraćKevin18 pisze: ↑sob cze 14, 2025 11:44 am Wejdźcie w komentarze na Facebooku pod singlem. Ale orka. Pewnie pali się w dupce ładnie po reakcjach.
Nie wiem jak można było wypuścić takie popowe gówno na pierwszego singla mając w składzie Weikatha, Kiske i Hansena. Wszystko tam jest źle. Od tekstu, po teledysk, po cringowe zaśpiewy i żałosny refren.![]()
Ale tak jak mówisz, 2-3 obowiązkowe dziadostwa z nowej płyty a reszta to niech będą klasyki i jakieś perełki i wszyscy będą zadowoleni.
www.last.fm/user/darkfuneral18
-
Deleted User 8263
W sumie jestem w szoku jak mocno sie obrywa temu wałkowi, jest słaby ale takie 4-5/10. Zle to wrózy bo ostatnia płyta była okej, chociaż najmocniej zyskiwała na żywo - pod odsłuchu w życiu bym nie powiedział, że Best Time i Mass Pollution okazą się takimi killerami, a na żywo śpiewało sie je równie dobrze co Keeperowe dobroci.
Niemniej najchetniej bym ich widział tłukacych "FULL KEEPER 1&2 TOUR", potem "FULL MASTERS OF RINGS TOUR" etc. I tak do konca niech sobie odswiezaja katalog.
Niemniej najchetniej bym ich widział tłukacych "FULL KEEPER 1&2 TOUR", potem "FULL MASTERS OF RINGS TOUR" etc. I tak do konca niech sobie odswiezaja katalog.
Ten nowy kawałek to na pewno Helloween? Czy może Pink Cream 69?
Jak dla mnie to Hansen mógłby napisać cały album dla Helloween, nawet jeśli brzmiałoby to jak Gamma Ray. Niech się już Deris nie bierze za komponowanie.
Jak dla mnie to Hansen mógłby napisać cały album dla Helloween, nawet jeśli brzmiałoby to jak Gamma Ray. Niech się już Deris nie bierze za komponowanie.
Ponieważ nawet najbardziej entuzjastyczne recenzje nie są mnie w stanie tak mocno zachęcić do odsłuchu jak skomlenia rycerzy metalu o popowym gównie... Nie zawiodłem się
Nie brzmi to jak Helloween ale to żaden zarzut, numer zostaje w głowie już po pierwszym odsłuchu i pewnie sprawdzi się na koncertach.
Jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córkijohnny_o pisze: ↑ndz cze 15, 2025 9:39 am Ponieważ nawet najbardziej entuzjastyczne recenzje nie są mnie w stanie tak mocno zachęcić do odsłuchu jak skomlenia rycerzy metalu o popowym gównie... Nie zawiodłem sięNie brzmi to jak Helloween ale to żaden zarzut, numer zostaje w głowie już po pierwszym odsłuchu i pewnie sprawdzi się na koncertach.
www.MetalSide.pl
Mam podobną opinię, jak kilka wyżej. Numer jest po prostu ok - nic specjalnego, w pamięci po 2 odsłuchach specjalnie nie zagościł, ale też nie słyszę tam specjalnej popeliny. Skrajnie krytyczne opinie są dla mnie mocno przesadzone, ale też, uzjadę prawo krytyków do krytykowania 
+1
To nie jest zły numer
To nie jest zły numer
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Swoją drogą, rośnie moje zaciekawienie tym albumem.
Ostatnio zmieniony pn cze 16, 2025 11:45 pm przez IgorW, łącznie zmieniany 1 raz.
Swoją drogą, rośnie moje zaciekawienie tym albumem.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Za pierwszym razem odbiłem się od tego utworu całkowicie, że aż z żenady chciałem przełączyć przed końcem. Ale przed chwilą poleciał z zaskoczenia i nie powiedziałbym żeby był beznadziejny, a nawet całkiem przyjemny.
Ale w przeciwieństwie do sporej części z Was, ja nie mam nic do Derisa i z równą przyjemnością słucham takiego Better than Raw, Dark Ride czy Gamblinga, co Keeperów. Że nie wspomnę o Time of the Oath, które do tej pory jest moją ulubioną płytą od Helloween.
Ale w przeciwieństwie do sporej części z Was, ja nie mam nic do Derisa i z równą przyjemnością słucham takiego Better than Raw, Dark Ride czy Gamblinga, co Keeperów. Że nie wspomnę o Time of the Oath, które do tej pory jest moją ulubioną płytą od Helloween.
No ja też zupełnie nie mam nic do Derisa. Lubię te płyty co wymieniłe, a szczególnie "Time" i "Better"Journeyman666 pisze: ↑sob cze 21, 2025 1:43 pm
www.MetalSide.pl
Ja mam dużo do Derisa. Tyle, że wczesne płyty z jego udziałem były bardzo dobre, a jego wokal nie przeszkadzał. Potem jakość płyt znacząco spadła, a z nimi jakość jego wokalu.
- Saimon1995
- -#Moderator

Numer może wybitny nie jest, ale na pewno wpada w ucho. I zyskuje z każdym kolejnym odsłuchem.
No i mamy kolejny singiel - i tu jest o niebo lepiej. Ponad 8 minut, Kiske 90% na wokalu, jest naprawdę dobrze. Poleciało raz, mam ochotę na więcej ale z reguły nie katuję sigli, żeby się nie przejadły.
https://youtu.be/o0_IO3BBDAc?si=zmNos3tgQAwZvcRA
https://youtu.be/o0_IO3BBDAc?si=zmNos3tgQAwZvcRA
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Oczywiście wrócę do tego utworu za jakiś czas, ale jak dla mnie gorszy od Tokio. Ta partia co się zaczyna od ok 4 minuty, tam gdzie jest to gadanie, jest zupełnie zbędna. Wokalnie fajnie, ale całościowo tak sobie. Zdecydowanie za długi jak na to co ma do zaprezentowania.
Zaletą jest to, że to najdłuższy utwór na albumie więc powinno już być tylko lepiej. A no i okładka singla jest cudowna.
Zaletą jest to, że to najdłuższy utwór na albumie więc powinno już być tylko lepiej. A no i okładka singla jest cudowna.
- blackcocker
- -#Moderator

Jak gorszw od Tokio to boje się odpalać XD
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Jak Cię znam, to myślę, że jednak będzie lepszy 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Tak jak wcześniej pisałem, mój gust nieczęsto pokrywa się z większością osób tutaj na forum także chyba możesz śmiało odpalać