24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

miki
-#Clansman
-#Clansman

Re: 24/03/2007 - Metalmania 2007 - Katowice @ Spodek

Post autor: miki »

no i ta konwencja jest moim zdaniem dupna. nie biorę tego na serio, bo jeszcze nie oszalałem, żeby zawsze gadki muzyków ze sceny brać na serio
konwencja heavy metalowa to dupa zbita jest dla mnie i tyle
Krokodyl_dg pisze:dla mnie większość ludzi którzy biorą to wszystko zupełnie na serio to kicz i esencja debilizmu
a na taką gadkę to mogę powiedzieć, że dla mnie wszyscy którzy szaleją jak Blaze krzyczy 'dvd madafaka' to kicz i esencja debilizmu. ale nie powiem tak, bo niech się każdy bawi jak lubi. mnie tylko wkurzało, że tak długo ten koncert trwał
Krokodyl_dg
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Krokodyl_dg »

równą esencją żenady i kiczu były teksty panów z Destruction o kościele etc... Blaze od początku promowany był jako jedna z gwiazd festiwalu, trudno więc dziwić się, że jego koncert trwał długo, setlista od dawna była w necie, łatwo można było policzyć ile koncert potrwa... wylewanie żali, że trwał tyle, a tyle jest zupełnie bezcelowe... jeśli komuś się nie podobało, to miał dużo innych możliwości spędzenia czasu w Spodku jak i na zewnątrz...

Natomiast dyskutowałbym też, czy Blaze to konwencja heavy metalowa? Chyba nie bardziej niż samo Iron Maiden...
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Krokodyl_dg pisze:równą esencją żenady i kiczu były teksty panów z Destruction o kościele etc...
a to to już wogóle był megarotfl :B
Krokodyl_dg pisze:setlista od dawna była w necie, łatwo można było policzyć ile koncert potrwa...
i wszyscy liczyli...1:15 a trwal 1:50... Blaz za dużo chrzanił czypoczy i taka prawda, ale czy to było kiczowate? bardziej nudne niż kiczowate
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
miki
-#Clansman
-#Clansman

no dla mnie zabawy z publiką w krzyczenie 'oooooo' to kicz. totalny bezsens, to samo jak 'spiewanie solówek'
a iron maiden to dla mnie jeszcze gorzej wypada na scenie niż blaze. jedna cholera. heavy metal nie dla mnie jest. słabizna. a na żywo to do tej słabizny dochodzi jeszcze ta cała głupia otoczka i dziwne szopki
Krokodyl_dg
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Krokodyl_dg »

i dlatego jestem na forum iron maiden ;)
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Krokodyl_dg pisze:i dlatego jestem na forum iron maiden
To to jest forum iron maiden? :shock: W sumie nie znam kapeli. :roll:
Awatar użytkownika
Sir Saw
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sir Saw »

No więc brawa dla organizatorów za to że nic nie wypadło i nie zostało odwołane w dzien festiwalu :) oczywiście musiały być minusy...browar na zewnątrz czy przesunięcie Testamentu 2 kapele wcześniej. Testament klasa! Brak słów aby opisać... W sumie dobrze, że nie grali na końcu bo mógłbym być już "pozamiatany" piwkowaniem z panami z Destruction. Ekipa prześmieszna i wesoła ale nie chcieli rozmawiać o wermachcie :) za to oglądaliśmy mecz Czechy Niemcy :) no i nie poszedłem na ich koncert bo nie lubię ich muzyki :] nie mieli mi za złe hehe :) Przesympatyczny Chuck powiedział, że wybierają się do nas po nagraniu płyty! Jorn oraz drugi Jorn nieźle napierdoleni szlajali się po hotelu a koncercik? cóż, spodziewałem się czegoś większego... było za dużo coverów i za mało z "Out to every nation" wokalnie bardzo dobrze, instrumentalnie świetnie! Nie można było tego powiedzieć o ekipie Blejza, a fuuuj! Nagłośnienie zjebane, gitarzyści poziom początkujących gitarowych gimnazjalistów, nienastrojone wiosła, żenujące sola pana po prawej stronie sceny patrząc z płyty. Kupię to dvd, sorry przepalę :) żeby sie ponabijać :] Blaze bez formy, albo pod dźwiękiem albo lekko nad... Perkusista grał "na zaciągniętym ręcznym" czyli do tyłu...a kawałki przecież proste i energetyczne... basista za głośno. Horrorscope, najlepszy koncert na małej scenie, świetna sztuka i tyle! Deivos bardzo przyzwoicie, technicznie i z wypierdoleniem, Wu-Hae czy jak to sie pisze w ogóle bez sensu...jeden wielki łomot i brak jakichkolwiek melodii w coverach takich jak "Córko rybaka" no comments... aa i jeszcze porażka kolejna czyli Crystal Abyss hahaha :) Vital Remains tez mi sie nie podobało, poza tym że instrumentalnie jak zwykle extra tak nagłośnienie 3 z minusem no i fatalny wokal :/ myślałem że koleś w pewnym momencie pęknie zostawiwszy trzewia na scenie :) kolega stwierdził: "Vital wypadł świetnie do momentu kiedy skonczyło się intro" :)
Stormshield
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Stormshield »

Sir Saw pisze:fatalny wokal :/ myślałem że koleś w pewnym momencie pęknie zostawiwszy trzewia na scenie
Nie znam tego kolesia, który teraz z nimi koncertuje, ale szkoda, że nie wzięli znowu Anthonego. Miał świetny kontakt z publiką i cholernie mocne gardło mimo choroby.
Szkieletor
-#Invader
-#Invader

Post autor: Szkieletor »

Zna ktoś może personalia wokalisty Vitali?
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
miki
-#Clansman
-#Clansman

tak, ja znam

Tony Lazaro i Dave Suzuki (gitarnicy), Brian Hobbie (basista), Antonio Donadeo (perkusista), Damien Boynton (ryjec)
Szkieletor
-#Invader
-#Invader

Post autor: Szkieletor »

dzięki wielkie, polecam relacje na onecie bardzo cukierkowa
http://muzyka.onet.pl/0,1400810,wywiady.html
"Wokalista klął na czym świat stoi i wydobywał swój growl poruszając się przy tym po scenie jak skrzyżowanie złej czarownicy z bajek dla dzieci z Gollumem" opis właśnie owego Damien'a :P
I'd rather die on my feet than keep living on my knees...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nie będę pisał od nowa, tylko przekleję z innego forum ;-)

No to lecimy...

Zyklon - popatrzyłem, posłuchałem i tyle. Nic specjalnego nie znalazłem w tej muzie.

Horrorscope - było nieźle, tylko przy samej barierce robiła się ściana dźwięku. Z tyłu było ponoć lepiej... Rozmawiałem po koncercie z Walcem (basista) i mówił, że "w tym kącie to ciężko dobrze się ustawić". Ogólnie i tak na plus... "Mephisto" i "24/7"

Jorn L. - nie moja bajką, więc wytrzymałem ze 3 utwory i sobie poszedłem ;-)

Vital Remains & Entombed- siedziałem na krzesełkach i tak sobie oglądaliśmy i gadaliśmy ;-) w oczekiwaniu na kolejne zespoły :)

Destruction - krótko mówiąc pozamiatane. Bardzo fajny i dobry występ. Przy barierce całkiem dobry dźwięk, a jakby było ciutkę głośniej, to byłoby idealnie. "Thrash 'Till Death" , "Butcher Strikes Back" :)

Schmier: "kto jutro idzie do kościoła?"... "jak to, przecież w Polsce wszyscy chodzą..." :lol:

Blaze - jak dla mnie to REWELACJA :!: Byłem strasznie nastawiony na ten koncert "i dostałem to, com chciał" :)
Świetna setlista (choć znana przed koncertem), porywający Bailey, świetnie nagłośniony (bynajmniej w pierwszym rzędzie) występ. Dawno już tak nie byłem "gnieciony" przy barierce. Blaze strasznie spontanicznie porozciągał koncert gadkami, za które był kilkakrotnie upominany przez gitarzystę :lol:
Hmm... jedyny minus, to panowie z gitarami... niezbyt jeszcze zgrani ze sobą, a i sporo błędów muzycznych się znalazło. Czasami pograli sobie coś innego niż powinno być ;-) także DVD zostanie ładnie poprawione w studiu ;-) W sumie nie dziwi mnie to, bo to pierwszy występ kapeli w nowym składzie. I od razu spory.
Blaze za spontana przy "Look for the Truth" ma u mnie wielkiego plusa :) Czegoś takiego moje oczy jeszcze nie widziały. Ogólnie robił niezły show, co mnie bardzo zadziwiło. Widziałem Go dwa razy z Maiden i tam raczej robił za snopek siana ;-) a wczoraj szalał jak opętany...
"The Virus", "Born As A Stranger", "Tenth Dimension", "The Sign of the Cross", "Man on the Edge", "Silicon Messiah"... heh... dawno sobie tak nie pośpiewałem na koncercie...

Sepultura - po dwóch wcześniejszych koncertach, tutaj była planowana przerwa. Zresztą Sepultura nie jest dla mnie czymś wielkim. Popatrzyłem chwilę i tyle ;-)

Testament - zaskakująco szybko wystąpili, ale opóźnienie było już spore, a muzycy wcześnie rano mieli samolot do Stanów. Jutro grają koncert w Dallas.

Sam koncert po prostu genialny :!: Testament na scenie to potęga, grają z niesamowitym luzem i lekkością... jakby od niechcenia. Chuck (vel. Cygański Król ;)) klasa sam w sobie.
Genialna setlista i bardzo dobry dźwięk... oczywiście oprócz perkusji. Przecież to jakaś pomyłka, żeby bębny zagłuszały solówki, tym bardziej, że Barker zbyt finezyjnie ;-) nie gra. A za profancję "D.N.R." (3/4 kawałka pojechał na 2 stopy) i "3 Days in Darkness" (gdzie były "kartofelki", no gdzie?) to zupełny minus.
"Alone in the Dark" :twisted: , "The Preacher", "Practice What You Preach", "Diiiisciiiipleees of the Waaaatch" :twisted: , "The New Order", "Trial By Fire".... eeee zresztą wszystkie kawałki wyszły świetnie

Paradise Lost - oglądałem z loży VIPów ;-) występ całkiem dobry, niezła setlista. Nowy utwór zaskakująco dobry :)
Paradaje zagrali dosyć krótko, ale treściwie. Ogólnie na duży plus.

My Dying Bride - z loży VIPowskiej zrobiła się Loża Szyderców ;-)
A serio, to zupełnie znudziłem się na tym koncercie. To zupełnie nie moja muza, a dodatkowo późna godzina spowodowała, że o mało nie zasnąłem. Niesamowite było jedno zdarzenie... kapela skończyła grać jakiś kawałek, a publika cichutko jakby makiem zasiał. Normalnie cisza w całym Spodku. Dwa ostatnie kawałki nawet zainteresowały mnie lekko :)

Metalmanię oceniam bardzo pozytywnie, jechałem na 3 kapele (Testament, Blaze i Destruction) i wszystkie zagrały świetnie.

Towarzysko... heh... no pozamiatane. Pozdrowienia dla Was wszystkich :beer
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Byla to pierwsza metalmania w moim zyciu, no i musze powiedziec, ze raczej na nastepna sie tez wybiore. Podobalo mi sie bardzo.
Szczegolnie czekalem na wsystep Blaze, no i bylo bardzo dobrze, wrecz swietnie. Moim zdaniem Blaze byl w swietnej formie, duzo lepiej niz za czasow Maiden. Zespol faktycznie troche nawalal, ale mysle, ze troche przesadzacie z ta ocena. Nie jestem w stanie zrozumiec, co wam sie tak bardzo nie podobalo. Mysle, ze jedyne czego mozna sie czepiac to zbyt dlugie gadki Bayleya. A co do zespolu to trzeba pamietac, ze to byl ich pierwszy koncert i od razu taki duzy. Setlista super, sam Blaze swietnie sobie radzil i wogole wszystko super. Moim zdaniem najlepszy wystep na calej Metalmanii.

Bardzo dobry koncert dal rowniez Testament, tez wszystko bylo swietnie, prawie idealnie. Swietna setlista, swietna forma zespolu, no i juz sama obecnosc Scolnicka byla dla mnie wielkim wydarzeniem. Szkoda tylko, ze zagrali dosc krotko, no i bylem juz bardzo zmeczony.

Bylo jeszcze pare dobrych wystepow, ale liczylem glownie na te dwa.
Ogolnie koncert byl jak najbardziej udany, chcialbym jak najwiecej takich festiwali w Polsce. :rocx
Qba666
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Qba666 »

Iron Marcin pisze:Mysle, ze jedyne czego mozna sie czepiac to zbyt dlugie gadki Bayleya
a co to formula 1 komus sie gdzies spieszylo???
Iron Marcin pisze: to byl ich pierwszy koncert i od razu taki duzy
Duzy to mial byc szkoda ze byla garstka ludzi :( wstyd
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

Qba666 pisze:a co to formula 1 komus sie gdzies spieszylo???
Sepultura potrafila zabic praktycznie bez przerw
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

S1MON pisze:Sepultura potrafila zabic praktycznie bez przerw
a TestAmenT z małymi przerwami ;) ale koncert Blaza był dobry i na pewno sie zaopatrzę w to dvd :)
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Sir Saw
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Sir Saw »

to przepal mi bo chcę się ponabijac... jak tego nie podrasują to będzie zwała roku :)
Awatar użytkownika
Iron Marcin
-#Invader
-#Invader

Post autor: Iron Marcin »

Bez przesady, faktycznie bylo kilka bledow, ale nie az tak zeby to miala byc jakas kompromitacja. A co do podrasowania to napewno podrasuja, prawie wszystko tak robia, to ze Maideni mowia ze wszystko jest tak jak bylo to nie zawsze jest prawda. Jak sie slucha niektorych plyt live to nie da sie uwierzyc w to, ze tak dokladnie odtworzyli swoj material na zywo. Dvd Blaze napewno bedzie fajne. :closed
miki
-#Clansman
-#Clansman

koncert tego całego blaza to była beczka śmiechu i tyle. dvd będzie wydawane z logo 'maraton uśmiechu' poleca pewnie
Deleted User 622

Post autor: Deleted User 622 »

miki pisze:koncert tego całego blaza to była beczka śmiechu i tyle. dvd będzie wydawane z logo 'maraton uśmiechu' poleca pewnie
Skoncz już szydzić bo zaczynasz mnie poważnie irytować. Dla mnie beczką śmiechu był występ Behemotha na Śląskim a nie robiłem z tego takiego halo. Wyjdź może kiedyś na scenę, pomęcz się trochę i nabierz szacunku dla innych artystów... bo w pierdoleniu głupot to każdy może myć megamiszcz.
ODPOWIEDZ