The Future Past Tour 2023 - trasa

Wszystko na temat trasy The Future Past Tour 2023

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: The Future Past Tour 2023 - trasa

Post autor: Schizoid »

Jezu Chryste, przecież za kilka lat głównym zajęciem Steve'a będzie pierdzenie w fotel podczas oglądania meczu, a tutaj jakieś dywagacje jak zrobić, żeby zespół przetrwał xD

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Piotr Lange
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Piotr Lange »

gumbyy pisze: wt lip 04, 2023 8:03 pm
Piotr Lange pisze: wt lip 04, 2023 7:57 pm
pz pisze: wt lip 04, 2023 7:38 pm Jesteś tu największym maidenowym czarnowidzem i marudą. Zamiast cieszyć się fajną trasą, tylko szukasz dziury w całym i powodów do marudzenia na to co robi Maiden. Niedługo skończą karierę. Kasę myślę, że mają mnóstwo odłożonej. Będziesz kupował te wszystkie gadżety i figurki? Pewnie nie, więc po co się martwisz tym, że Maideni "nie robią nic, żeby zdobyć młodych fanów". Oni ich tak naprawdę nie potrzebują. Do końca kariery w zupełności wystarczą im ci, których już mają.
I tu się mylisz, zespół który nie pozyskuje nowych fanów - nie przetrwa. Ci, którzy o tym wiedzą - pozostają w pamięci pokoleń. Myślisz, że Meta byłaby takim gigantem, gdyby bezustannie nie zabiegała o nowych odbiorców? Najwyraźniej management Maiden o tym nie za bardzo myśli, taka pasywność jest ich sporą wadą.
Ale gdzie nie przetrwa? Ich muzyka magicznie zniknie, CD i vinyle się zdezintegrują, ludziom wyczyści się pamięć, czy jak?
Bardziej chodzi mi o jej promocję w świecie muzycznym, w rockowym świecie dla uściślenia.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Stefan na emeryturze wkreci sie do zarządu West Hamu :D

PL, piszesz jak koleś o 10 lat starszy niz najstarszy w Maiden ;)
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Ale po co oni mają zabiegać o jakieś magiczne "przetrwanie"? Dobra muzyka zostanie zapamiętana. Nie są do tego potrzebne gry, figurki czy inne pierdoły do wyciągania kasy z ludzi.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

pz pisze: wt lip 04, 2023 8:26 pm Ale po co oni mają zabiegać o jakieś magiczne "przetrwanie"? Dobra muzyka zostanie zapamiętana. Nie są do tego potrzebne gry, figurki czy inne pierdoły do wyciągania kasy z ludzi.
Otóż to.. dobra muza zostanie zapamiętana :)
www.MetalSide.pl
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Tak sobie dzisiaj słucham Krakowa jeszcze i mam pytanie do tych co byli na następnych koncertach.
Czy Jan nadal plącze się po orientalnych skalach w swojej solówce pod koniec Strangera? Średnio mi się to podoba. Pasuje jak kij w dupie miss Rosji.
Przy okazji zauważyłem, że jednak Writing on the Wall jest bardziej wymagającym utworem wokalnie dla Bruce'a niż kawałki z Somewhere in Time. Słychać to na tym nagraniu z 14tego. Jest pod dźwiękiem i nie wyciąga. Natomiast np. z Caught Somewhere in Time radzi sobie bardzo dobrze.
Deleted User 8263

Post autor: Deleted User 8263 »

Po dwóch numerach na soundboardzie stwierdzam, że koncert z dalszego rzędu niż 3 to nie koncert.
Deleted User 8263

Czy Jan nadal plącze się po orientalnych skalach w swojej solówce pod koniec Strangera? Średnio mi się to podoba
Niestety tak
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Szkoda. To jedyna rzecz jaka mi się nie podoba w Strangerze 2023. Mógłby sobie odpuścić. Zupełnie to bez sensu.
Deleted User 8263

Kurde zero emocji, jakby w ogóle nie czuję się na koncercie tylko na jakiejś hali z muzyką z głośników.
Awatar użytkownika
kalectwo
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: kalectwo »

Żeś się chłopie po prostu uzależnił od barierki :D
Deleted User 8263

Ale to nie tylko Maiden, ja 90% gigow tak robię. Czasami w spelunach stane z boku.
nugz
SMERF MARUDA

Jutro specjalny event TRA - https://theravenage.tmstor.es/?lf=ce67e ... b2280a1ca1
Dzosef, uderzaj, nawet w sluchawkach.
Deleted User 8263

Nie bedzie mnie raczej w Londynie
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Każdemu się może znudzić :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
nugz
SMERF MARUDA

Pewnie wielu chciałoby, żeby tak już pozostało, ale w ramach ciekawostki, widzialem, że Jankowi w Birmingham juz na CSiT zjebal się czarny Strat ;)
Awatar użytkownika
marekkraw
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: marekkraw »

nugz pisze: śr lip 05, 2023 11:51 pm Pewnie wielu chciałoby, żeby tak już pozostało, ale w ramach ciekawostki, widzialem, że Jankowi w Birmingham juz na CSiT zjebal się czarny Strat ;)
Ja nie , lubie Jana.
Vengeance will be mine, take what is yours and leave you to die, Fortune unachieved, riddled with spite, destroying your life, Liar that you are, facing yourself; you think you're a star.
Awatar użytkownika
remi
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: remi »

nugz pisze: śr lip 05, 2023 11:51 pm Pewnie wielu chciałoby, żeby tak już pozostało, ale w ramach ciekawostki, widzialem, że Jankowi w Birmingham juz na CSiT zjebal się czarny Strat ;)
Ja uwielbiam jego outro w Stranger - najlepiej mu wypadło w Dublinie. Lubię ten element, że różnie to gra - podoba mi się taka „frywolność stylu” i fajnie się zestawia z dopracowaniem Adriana.
nugz
SMERF MARUDA

Nadal - wolę takiego Janka od stylu Murraya ;)
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

To raczej nie wina gitary była a głosnika lub kabla
IRON MAIDEN
ODPOWIEDZ