Żelazna Kolekcja

Rarytasy, rzadkie wydawnictwa, bootlegi - wszystko dla kolekcjonerów Iron Maiden!

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Żelazna Kolekcja

Post autor: Schizoid »

Nie logował się tyle po to, żeby finalnie zawstydzić collectorską konkurencję :mryellow:

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie było go tyle, bo grzebał po zapomnianych magazynach i lombardach za tymi gratami

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Awatar użytkownika
paniron
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: paniron »

gumbyy w Senjutsu masz poprawne ksiazeczki?
Bo pamietam, cos bylo namieszane tam.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

paniron pisze: pn lut 23, 2026 9:54 am gumbyy w Senjutsu masz poprawne ksiazeczki?
Bo pamietam, cos bylo namieszane tam.
Ja to kupiłem nówka w folii, więc książeczki są pomieszane. Znaczy "Senjutsu" ma wkładkę od "The Writing on the Wall". Można było to po premierze na jakiejś stronie zgłosić i dosyłali poprawną (teraz to już nieaktualne jest), ale mam zwykłe wydanie "S", więc mi to nie przeszkadza zupełnie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Piękne dodatki do kolekcji gumbyy, gratki! Ja swój box Senjutsu oczywiście trzymam w folii - parę miesięcy temu mogłem dokupić drugi za półdarmo celem rozfoliowania, ale stwierdziłem że nie będę szedł tą drogą :lol:
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

johnny_o pisze: wt lut 24, 2026 1:40 pm Piękne dodatki do kolekcji gumbyy, gratki! Ja swój box Senjutsu oczywiście trzymam w folii - parę miesięcy temu mogłem dokupić drugi za półdarmo celem rozfoliowania, ale stwierdziłem że nie będę szedł tą drogą :lol:
Jak go rozpakowywałem, to myślałem o Tobie :lol:

Fajne pierdółki tam środku ;)

Dzięki! Jakoś pomału się powiększa ta kolekcja :) tutaj wszystko: https://www.discogs.com/user/gumbyy666/collection
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Fajne te nowe "gadżety". Ja wszystkie Funko Popy trzymam sobie w oryginalnych opakowaniach, tak jakoś bardziej mi pasuje.

Powrót grubo po ponad miesiącu jeszcze fajniejszy. Już zacząłem się redaktorze martwić, że Cię gdzieś zawiało, zmroziło, przysypało tej zimy. Dopiero recka In the Name of God mnie uspokoiła :D
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Cold pisze: wt lut 24, 2026 6:41 pm Fajne te nowe "gadżety". Ja wszystkie Funko Popy trzymam sobie w oryginalnych opakowaniach, tak jakoś bardziej mi pasuje.

Powrót grubo po ponad miesiącu jeszcze fajniejszy. Już zacząłem się redaktorze martwić, że Cię gdzieś zawiało, zmroziło, przysypało tej zimy. Dopiero recka In the Name of God mnie uspokoiła :D
Na początku też trzymałem w opakowaniach, ale teraz lepiej mi pasują uwolnione :)

:oops: :D
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

POPy to jedyne figurkowe itemy jakie mam w boxach. Wyciągałem je kiedyś w celu pomacania i wróciły do kartonu. I tak skończyły w piwnicy :P
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

nugz pisze: śr lut 25, 2026 10:39 am POPy to jedyne figurkowe itemy jakie mam w boxach. Wyciągałem je kiedyś w celu pomacania i wróciły do kartonu. I tak skończyły w piwnicy :P
A po co je trzymać w piwnicy?
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

🤷🏻
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

To dopiero hit! ;)
To juz lepiej sprzedać i bilet na koncert za to ogarnąć :)
Awatar użytkownika
Cold
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Cold »

Pewnie nugz czeka, aż nabiorą wartości i może potomni zarobią na maskotach krocie :D
nugz
SMERF MARUDA

gumbyy pisze: śr lut 25, 2026 4:46 pm
nugz pisze: śr lut 25, 2026 10:39 am POPy to jedyne figurkowe itemy jakie mam w boxach. Wyciągałem je kiedyś w celu pomacania i wróciły do kartonu. I tak skończyły w piwnicy :P
A po co je trzymać w piwnicy?
Żeby nie zajmowały miejsca :) A jak nabiorę ochoty znów na nie popatrzeć, to przyniosę z piwnicy :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

POPy chyba zaraz się skończą w ogóle, także jest to jakaś inwestycja.

Ja sam mam 3 (nic z IM), ale wszystkie rozpakowane :)

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Widziałem nowego POPa z WtD, świeci w ciemności. Chyba go za jakiś czas przytulę, plus jakieś figurki od NECA. Ale tylko wybrane, bez uprawiania żadnej kolekcjonerki.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Schizoid pisze: śr lut 25, 2026 11:30 pm POPy chyba zaraz się skończą w ogóle, także jest to jakaś inwestycja.

Ja sam mam 3 (nic z IM), ale wszystkie rozpakowane :)
A czemu to? Skąd takie wieści cholernie popularne teraz te figurki
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Bo ta popularność jakoś nie do końca przekłada się na wyniki finansowe: https://www.gram.pl/news/czy-to-koniec- ... -2026-roku

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

A przecież tanie to cholerstwo nie jest
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Schizoid pisze: czw lut 26, 2026 7:09 am Bo ta popularność jakoś nie do końca przekłada się na wyniki finansowe: https://www.gram.pl/news/czy-to-koniec- ... -2026-roku
Przeszarzowali. Był boom na figurki bo ludzie siedzieli w domach, ogladali w chuj seriali i filmow i chcieli mieć z nich figurki.

Teraz mamy sytuację w ktorej brak jest mocnych figurkowych franczyz, Marvel się znudził, Star Warsy nie istnieją, DC dopiero odżywa, hity ktore wychodza mało pasuja do modelu pop może poza Diuna. Kto miał się obkupic w POPy z Friends, Office itd już się obkupił. Do tego kazdy kto prowadzi biznes wie, że zwiekszenie produkcji o x% nie sprawia, że sprzedaz rosnie o x%. Do tego jest kryzys, więcej bezrobotnych, ludzie mniej zarabiaja, koszty zycia wyjebalo na ich glownych rynkach. Mieli swoj boom i chyba za bardzo w siebie uwierzyli. Te funko zalegają w sklepach figurkowych, ludzie tego nie chcą.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
ODPOWIEDZ