Najbardziej przeceniane zespoły.

Zbiór ankiet i Waszych opinii dotyczących innych zespołów.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Re: Najbardziej przeceniane zespoły.

Post autor: UptheIronsWro »

Na Graspop czy Wacken to mnie będzie stać za jakieś 300 lat ;)

Byłem kiedyś na Mystic Festival 2005 gdzie główną gwiazdą było Iron Maiden. Niestety obok nich grały praktycznie same zespoły, których nie lubię. Z Behemothem i Dragonforce na czele. Słuchanie tego w upale 40 stopniowym nie było przyjemne.

Wolę te festivale węgierskie Sopron/Volt gdzie obok gwiazd głównych danego dnia jest jakiś pop, electro itd. Festivale są tak zrobione, że poza muzyką jest sporo atrakcji typu przedstawienia, pokazy świateł, gry towarzyskie itd. Dlatego jak już wchodziło Iron Maiden to na widowni byli w ogromnej większości fani Iron Maiden i mi się to podoba. Wiadomo, że publiczność ekstremalnego metalu ma inne zwyczaje. Zresztą w Polsce to już nie ma znaczenia, że jest osobny występ Iron Maiden. Tak czy siak w 95% przyjdą ludzie z przypadku dla których to dobra okazja do napier...nia pod sceną. Muzyka tutaj nie ma żadnego znaczenia może z wyjątkiem Fear of the Dark czy Run to the Hills.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Tak czy siak w 95% przyjdą ludzie z przypadku dla których to dobra okazja do napier...nia pod sceną. Muzyka tutaj nie ma żadnego znaczenia może z wyjątkiem Fear of the Dark czy Run to the Hills.
Jak zwykle przesadzasz.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
pz
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: pz »

Nie porównuj naszych imprez, szumnie nazywanych "festiwalami" z prawdziwymi festiwalami, które trwają kilka dni i każdego mają kilka scen. U nas jak czegoś nie lubisz, możesz sobie co najwyżej postać w kolejce po szczyny, które sprzedają jako browar. Na festiwalu masz wybór. Sam podajesz jako przykład, że na Sopron masz dostępne również inne rozrywki. Widziałeś coś takiego u nas? Ja ostatnio na... Ursynaliach, gdzie obok sceny było wesołe miasteczko :D

A jak sobie dobrze policzyć to Graspop czy Wacken wcale nie wychodzi tak drogo w porównaniu z koncertami u nas.

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Sweden Rock Festival mi się najbardziej podobał ze względy na listy zespołów. Graspop i Hellfest też. Fajnie też prezentuje się Bang Your Head, ale to mniejszy festival, bardziej typowo heavy. Wacken mniej mi się podoba pod tym względem.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Pojedz najpierw na prawdziwy festiwal (a nie jednodniowy zestaw kapel) i dopiero później się wypowiadaj. Jak napisał Dzosef - masz kilka (6-7) scen i tam cały czas coś gra. Na głównej jakaś bieda, idziesz na kolejną, gdzie gra mniej popularny (co nie oznacza, że słaby) zespół i możesz się wybawić na całego. No ale to trzeba mieć parcie na kolejne koncerty/kapele/muzę.
pz pisze: śr gru 20, 2017 1:28 pmA jak sobie dobrze policzyć to Graspop czy Wacken wcale nie wychodzi tak drogo w porównaniu z koncertami u nas.
Pod warunkiem, że u nas też się bywa na koncertach ;) a tak to prawda. Wszystko można ogarnąć jak się chce/ma chęci.
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

gumbyy pisze: śr gru 20, 2017 1:53 pm Wszystko można ogarnąć jak się chce/ma chęci.
Dla takich niby oczywistych oczywistości warto zaglądać na to forum. Qrde, kiedyś sam szukałem powodu, a teraz najważniejsze to szukanie sposobu.

Jak czytam, że ktoś choćby w żarcie pisze, że na Wacken to go bedzie stać za 300 lat to mnie krew zalewa. Bezrobocie najniższe w historii, wszędzie brakuje rąk do pracy... choćby przez rok zbierając butelki po piwie można ogarnąc bilet na kolejną edycję i to z dojazdem ;-)
Ja miałem problem, bo nikt z moich znajomych nie jeździ na gigi, a co dopiero opcja z lataniem samolotem na koncert.. kur... ogarnia się takiego wizza do luton za 93--200 pln w dwie strony, transfer easybusem za 3 funty do Lądka w dwie strony...
Po Mecie w Amsterdamie spałem na lotnisku ( a raczej czuwałem, bo samemu to jednak strach odlecieć na dłużej niż 15 minut heh) co by ograniczyć koszty, Po Stonsach w Arnhem czekałem sobie na ulicach Eindhoven do 5tej rano, aż lotnisko otworzą... Po prostu nie chciało mi się specjalnie wtedy brać noclegów. Wszystko się da tylko trzeba chcieć.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

choćby przez rok zbierając butelki po piwie można ogarnąc bilet na kolejną edycję i to z dojazdem
A na WOA jak się pozbiera puszki i wymieni to od razu będzie flota na następną edycję ;) . Wiem to po sobie, bo na puszkach zarobiłem 100 euro :D
Po Mecie w Amsterdamie spałem na lotnisku ( a raczej czuwałem, bo samemu to jednak strach odlecieć na dłużej niż 15 minut heh)
Polecam brać śpiwór, cenne rzeczy do nerki, nerka w śpiwór w nogi i można sobie kimać. Ostatnio w Madrycie przespałem przerywanym snem parę godzin w ruchliwym miejscu i nikt się mną nawet nie zainteresował ;) .
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Można też nie jeść, bo niby po co? Schudnąć zawsze można i ryzyko zawału mniejsze. Można też mieszkać w namiocie w miesiącach letnich i wiosennych. Zawsze to sposób na zaoszczędzenie na rachunkach. Pewnie, czemu by nie. Każdy jest kowalem swojego losu, republika bananowa okrągłego stołu daje takie ogromne możliwości, zwłaszcza dla młodych ludzi. Jak to mówił Jan Englert w filmie Wielka Wsypa (polecam pooglądać) " Polska to kraj wielkich możliwości".
pz
-#Administrator
-#Administrator

Popadasz w skrajności. Myślę, że po prostu nie chce Ci się jechać na taką imprezę. :) W końcu narzekałeś, że drogo, więc koledzy podali Ci kilka pomysłów na ograniczenie kosztów: tanie loty, ostatni nocleg na lotnisku, uzyskanie dodatkowych środków, do tego kupujesz kabanosy i vifony i temat ogarnięty. Nie chodzi o robienie tego cały czas, tylko o zorganizowanie brakujących środków na wyjazd. A jeżeli masz więcej kasy, to lecisz regularnym lotem lub jedziesz samochodem (zależy jak daleko), wynajmujesz pokój w 5* hotelu i też jest spoko :)

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

thorgal_30 pisze: śr gru 20, 2017 2:18 pm
gumbyy pisze: śr gru 20, 2017 1:53 pm Wszystko można ogarnąć jak się chce/ma chęci.
Dla takich niby oczywistych oczywistości warto zaglądać na to forum. Qrde, kiedyś sam szukałem powodu, a teraz najważniejsze to szukanie sposobu.

Jak czytam, że ktoś choćby w żarcie pisze, że na Wacken to go bedzie stać za 300 lat to mnie krew zalewa. Bezrobocie najniższe w historii, wszędzie brakuje rąk do pracy... choćby przez rok zbierając butelki po piwie można ogarnąc bilet na kolejną edycję i to z dojazdem ;-)
Ja miałem problem, bo nikt z moich znajomych nie jeździ na gigi, a co dopiero opcja z lataniem samolotem na koncert.. kur... ogarnia się takiego wizza do luton za 93--200 pln w dwie strony, transfer easybusem za 3 funty do Lądka w dwie strony...
Po Mecie w Amsterdamie spałem na lotnisku ( a raczej czuwałem, bo samemu to jednak strach odlecieć na dłużej niż 15 minut heh) co by ograniczyć koszty, Po Stonsach w Arnhem czekałem sobie na ulicach Eindhoven do 5tej rano, aż lotnisko otworzą... Po prostu nie chciało mi się specjalnie wtedy brać noclegów. Wszystko się da tylko trzeba chcieć.
O tym właśnie mowa: chcieć = móc, tylko trzeba trochę chęci i myślenia do tego dołożyć :) No ale jak ma się takie podejście:
UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 2:50 pmMożna też nie jeść, bo niby po co? Schudnąć zawsze można i ryzyko zawału mniejsze. Można też mieszkać w namiocie w miesiącach letnich i wiosennych. Zawsze to sposób na zaoszczędzenie na rachunkach. Pewnie, czemu by nie. Każdy jest kowalem swojego losu, republika bananowa okrągłego stołu daje takie ogromne możliwości, zwłaszcza dla młodych ludzi. Jak to mówił Jan Englert w filmie Wielka Wsypa (polecam pooglądać) " Polska to kraj wielkich możliwości".
To później pozostaje tylko stękanie na forach, że niedasie.

Ile razy wracałem z koncertu przez noc naszym kochanym PKP i rano szedłem do pracy.... ile było koncertów dzień po dniu w różnych miastach... wyjazdów zagranicznych (jeszcze bez tanich lotów) np. Judas Priest (Wrocław - Wilno w formacie PKP, bus, PKP)... i człowiek nigdy nie narzeka. Tysiące ludzi tak robi na całym świecie. I to jest siła fanów, a nie spotkanie w knajpie (zlot :D), nawalenie się i pośpiewanie "mejden, mejden"...
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Nie narzekałem. Napisałem tylko, że z moimi pieniędzmi wyjazd na tak drogą imprezę byłby szaleństwem. Mogę sobie pozwolić raz na rok wydać z dojazdem 4 stówy na koncert. To mi starczy. Do nikogo nie mam pretensji z tego powodu. Co więcej ten jeden koncert rocznie nabiera dla mnie wyjątkowości. To też ma dla mnie jakąś wartość. Gdybym miał więcej pieniędzy to wolałbym zaoszczędzić. Dlatego, że nigdy nie wiadomo kiedy mogą być potrzebne.

Moje zdanie było powodem do rozszerzenia tej dyskusji na inne dziedziny życia. Pojawiło się zdanie, że w zasadzie chcieć to móc i jest bardzo łatwo . Otóż nie, nie zgadzam się z tą tezą. Uważam, że cały czas w Polsce życie obywatela jest utrudniane i trzeba o tym mówić. Nie ma nic lepszego dla rządzących niż błogie zadowolenie bo to daje im oddech. Zwłaszcza w takim kraju jak Polska gdzie w zasadzie zmieniające się rządy prowadzą jedną, grabieżczą politykę wobec obywatela. Mówienie, ok, w zasadzie to każdy sam za swoje życie jest odpowiedzialny to zwalnianie ich z jakiejkolwiek odpowiedzialności. To pomaga usprawiedliwiać najgorsze patologie. Tego chcemy??
Deleted User 4876

UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 3:20 pm Zwłaszcza w takim kraju jak Polska gdzie w zasadzie zmieniające się rządy prowadzą jedną, grabieżczą politykę wobec obywatela. Mówienie, ok, w zasadzie to każdy sam za swoje życie jest odpowiedzialny to zwalnianie ich z jakiejkolwiek odpowiedzialności. To pomaga usprawiedliwiać najgorsze patologie. Tego chcemy??
Dobra mój ostatni post w tym wątku, bo jestem przekonany, że dialog ze ścianą byłby bardziej efektywny. Powiedz, Ty tak na poważnie czy tylko Nas tutaj trolujesz?Czekasz aż rządzący wprowadzą program "koncert plus"?

Nie wiem jaki jest twój status społeczny, nie oceniam, ale albo masz kilkoro dzieci na utrzymaniu ( ale to przy 500 plus obecnie bywa nawet dochodowe) albo po prostu nic Ci się nie chce. Nawet orząc cały rok na etacie w Biedronce, płacąc 1000 pln za mieszkanie pisanie , że jeden koncert rocznie to szczyt możliwości to jakaś paranoja. Musisz mieć jakieś strasznie drogie hobby pozakoncertowe.

Ale nie ten temat, i ogólnie już nie dyskutuję, bo tak jak napisałem trzeba konstruktywnie podchodzić do tematu, skoro kolega Dzosef potrafi zebrać 100 euro z puszek na jednej imprezie to nie dam się przekonać, że jest to niemożliwe w ciągu roku. Jakby mi zależało na gigu a byłbym bez hajsu to bym ulotki poszedł roznosić, albo opłatkiem handlować, akurat jest okres świąteczny.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 3:20 pmNie narzekałem. Napisałem tylko, że z moimi pieniędzmi wyjazd na tak drogą imprezę byłby szaleństwem.
Oj Ty biedny... pracy we Wrocławiu jest od groma... i są problemy, żeby kogoś znaleźć. Wiem to z własnego doświadczenia, no i z kim nie rozmawiam to podobna sytuacja.

Nie jeździsz na koncerty bo nie chcesz/nie masz potrzeby. I tyle. Również uważam, że dalsza dyskusja jest zbyteczna. Najlepiej narzekać na Live Nation, państwo, system, masonów, Cthulu, Towarzystwo Płaskiej Ziemi, niż coś zrobić wokół siebie.

Jedni uważają, że chcieć = móc i mają z tego korzyści, a inni tkwią w mentalnym "niedasie".
www.MetalSide.pl
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

thorgal_30 pisze: śr gru 20, 2017 3:49 pm
UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 3:20 pm Zwłaszcza w takim kraju jak Polska gdzie w zasadzie zmieniające się rządy prowadzą jedną, grabieżczą politykę wobec obywatela. Mówienie, ok, w zasadzie to każdy sam za swoje życie jest odpowiedzialny to zwalnianie ich z jakiejkolwiek odpowiedzialności. To pomaga usprawiedliwiać najgorsze patologie. Tego chcemy??
Dobra mój ostatni post w tym wątku, bo jestem przekonany, że dialog ze ścianą byłby bardziej efektywny. Powiedz, Ty tak na poważnie czy tylko Nas tutaj trolujesz?Czekasz aż rządzący wprowadzą program "koncert plus"?

Nie wiem jaki jest twój status społeczny, nie oceniam, ale albo masz kilkoro dzieci na utrzymaniu ( ale to przy 500 plus obecnie bywa nawet dochodowe) albo po prostu nic Ci się nie chce. Nawet orząc cały rok na etacie w Biedronce, płacąc 1000 pln za mieszkanie pisanie , że jeden koncert rocznie to szczyt możliwości to jakaś paranoja. Musisz mieć jakieś strasznie drogie hobby pozakoncertowe.

Ale nie ten temat, i ogólnie już nie dyskutuję, bo tak jak napisałem trzeba konstruktywnie podchodzić do tematu, skoro kolega Dzosef potrafi zebrać 100 euro z puszek na jednej imprezie to nie dam się przekonać, że jest to niemożliwe w ciągu roku. Jakby mi zależało na gigu a byłbym bez hajsu to bym ulotki poszedł roznosić, albo opłatkiem handlować, akurat jest okres świąteczny.
Z takim myśleniem Polaków Pis i Po będą się zamieniały miejscami przez następne 40 lat. Polacy będą się cieszyć, że przecież mają jakiś wybór.
Moja sytuacja to moja sytuacja i proszę się nią nie zajmować. Na forum nie porusza się tematów prywatnych. Napisałem pół żartem, że nie stać mnie na Wacken, nie sądziłem, że wywoła to taką reakcję.

Jest dokładnie odwrotnie. To Wy wyznajecie teorię "nie dasię". Państwo odkąd pamiętam zabiera ciężko pracującym ludziom 25% dochodu. Na co to idzie? Na źle działającą służbę zdrowia, opasłą administrację oraz bardzo niepewne emerytury w patologicznym ZUS. Jeszcze do tego wszystkiego z pieniędzy podatników finansowane są partie polityczne!.Ta sytuacja jest na rękę tym, którzy teraz nazywają się rządem jak i tych, którzy nazywają się opozycją. Gdy ktoś porusza ten temat publicznie to uruchamiane są tematy zastępcze by odpowiednio skanalizować emocje. Ludzie kłócą się o trzeciorzędne sprawy, a nie zauważają tych zupełnie podstawowych. Nic się nie zmienia bo nie może się zmienić. Jeśli by się zmieniło to kilka tysięcy drapichrustów w polityce na różnych szczeblach musiałoby się zająć uczciwą pracą. Do niczego się specjalnie nie nadają.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 4:11 pmJest dokładnie odwrotnie. To Wy wyznajecie teorię "nie dasię". Państwo odkąd pamiętam zabiera ciężko pracującym ludziom 25% dochodu. Na co to idzie? Na źle działającą służbę zdrowia, opasłą administrację oraz bardzo niepewne emerytury w patologicznym ZUS. Jeszcze do tego wszystkiego z pieniędzy podatników finansowane są partie polityczne!.Ta sytuacja jest na rękę tym, którzy teraz nazywają się rządem jak i tych, którzy nazywają się opozycją. Gdy ktoś porusza ten temat publicznie to uruchamiane są tematy zastępcze by odpowiednio skanalizować emocje. Ludzie kłócą się o trzeciorzędne sprawy, a nie zauważają tych zupełnie podstawowych. Nic się nie zmienia bo nie może się zmienić. Jeśli by się zmieniło to kilka tysięcy drapichrustów w polityce na różnych szczeblach musiałoby się zająć uczciwą pracą. Do niczego się specjalnie nie nadają.
LOL... :lol: i co w związku z tym? Mamy nie jeździć na koncerty bo "państwo zabiera 25% dochodów"? :lol:

Co ta polityka tutaj? :lol: Co to ma do tego, że komuś się chce/nie chce śmigać na koncerty? :lol:
To Wy wyznajecie teorię "nie dasię"
Ale że niby co "sienieda" w naszym przypadku? :lol: Pojechać na wybrany koncert? :lol:

Dobra i tak nieważne, bo pociśniesz dalej z politycznym bełkotem :wink:

ps.
można nie pracować w ogóle i państwo nic nie zabierze :lol:
www.MetalSide.pl
Deleted User 4876

gumbyy pisze: śr gru 20, 2017 4:27 pm

ps.
można nie pracować w ogóle i państwo nic nie zabierze :lol:
o to jest pomysł, kurde... rzucamy pracę...ale wszyscy bez wyjątku...zagłodzimy skurczybyków ;-) :D :mryellow: :jee:
UptheIronsWro
-#Trooper
-#Trooper

Można nie pracować jak się zasiada w sejmie. Państwo może i zabierze, ale kwota wolna od podatku jest nieporównywalnie większa niż dla zwykłych obywateli. Po przygodzie w sejmie, niestety nie czteroletniej tylko daleko dłuższej profity z tytułu "dużo wiem i powiem jak mi koryta nie załatwicie" To tak apropo.

Napisałem przecież wyraźnie, że nie odnoszę się do kwestii koncertów. Odniosłem się tylko do tej obiegowej opinii, że chcieć to móc. Ta opinia rozumiem dotyczy wszystkich dziedzin życia. 25% to jest koszmarnie dużo biorąc pod uwagę, że u prawie każdego człowieka lwia część dochodów idzie na rzeczy niezbędne : jedzenie, AGD, rachunki, czynsz. Jeśli ktoś tego nie rozumie to ok, nie moja sprawa. Potem będzie płacz i zgrzytanie zębów jak trzeba będzie korzystać z NFZ albo okaże się, że pieniążki w ZUS są czysto wirtualne. To nie jest polityka. To są sprawy podstawowe. Polityka to są przepychanki słowne tych idiotów z ul. Wiejskiej.

Koniec mojej dyskusji w tym temacie. Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 12:47 pm Machine Head nawet nie znam i specjalnie nie zamierzam poznawać, ale gość trochę racji ma. Festivale typowo metalowe gdzie mieszają się wszystkie nurty mają sporo wad. Dla mnie kogoś kto nie cierpi death czy black metalu taka sytuacja jest bardzo niedobra. Dlatego na festivale metalowe nie jeżdżę. Czy to jest dobre dla zespołów? Pewnie tak, ale to może być wkurzające gdzie po raz kolejny dostaje się 40 czy 45 minut muzyki grając o godzinie 16 czy 17.
Ale to już problem jednostek, większość ludzi słucha zróżnicowanej muzyki, a na festiwal raczej nie jedzie się dla jednej kapeli. Ja mogę zobaczyć Kinga Diamonda, a przed nim Behemotha i UFO. Jak masz ograniczone gusta muzyczne, to już nie moja sprawa, ale myślę, że fajnie jest mieć styczność z różnorodnością.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 4:35 pm Napisałem przecież wyraźnie, że nie odnoszę się do kwestii koncertów. Odniosłem się tylko do tej obiegowej opinii, że chcieć to móc. Ta opinia rozumiem dotyczy wszystkich dziedzin życia. 25% to jest koszmarnie dużo biorąc pod uwagę, że u prawie każdego człowieka lwia część dochodów idzie na rzeczy niezbędne : jedzenie, AGD, rachunki, czynsz. Jeśli ktoś tego nie rozumie to ok, nie moja sprawa. Potem będzie płacz i zgrzytanie zębów jak trzeba będzie korzystać z NFZ albo okaże się, że pieniążki w ZUS są czysto wirtualne. To nie jest polityka. To są sprawy podstawowe. Polityka to są przepychanki słowne tych idiotów z ul. Wiejskiej.

A tu teoretycznie dyskutujemy nawet nie o koncertach, a o przecenianych zespołach. Temat o polityce mamy, więc spokojnie można się tam przenieść z dalszą dyskusją na ten temat.

UptheIronsWro pisze: Festivale typowo metalowe gdzie mieszają się wszystkie nurty mają sporo wad. Dla mnie kogoś kto nie cierpi death czy black metalu taka sytuacja jest bardzo niedobra.

To zależy. Jeżeli interesuje Cię tylko heavy, to rzeczywiście nie jest to impreza dla Ciebie. Ja preferuję heavy + klasyczny hard rock, ale po prostu lubię muzykę na żywo i chętnie zobaczę zespoły, których na co dzień nie słucham (np. w Zlinie byłem na świetnym koncercie Overkilla, którego nie słucham i którego bym nie zobaczył na żywo, gdyby nie grał na festiwalu). Na Graspopie też planuję zobaczyć kilka zespołów, na których oddzielny koncert bym się nie wybrał, ale "przy okazji" zobaczę bardzo chętnie.

I wracając do tematu, to przecenianych zespołów możemy szukać m.in. wśród headlinerów festiwali, np. wspomniany Graspop:
- Volbeat - nie rozumiem czemu są headem, nie wiem kto jest odbiorcą ich muzyki, brzmią jak setki innych nijakich zespołów
- Ozzy - Lubię muzykę Ozziego. Mam do niego sentyment, bo był jednym z pierwszych metalowych muzyków, których słuchałem. Mam wszystkie płyty i większość oceniam jako przynajmniej dobra, ale jego obecny status "księcia ciemności" wynika bardziej z historii w Black Sabbath i świetnego marketingu niż z czysto muzycznych dokonań. Jest obecnie gwiazdą większego formatu niż np. JP czy Helloween, a jednak to te zespoły wydają mi się istotniejsze pod względem dokonań muzycznych i wpływu na innych.

Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

UptheIronsWro pisze: śr gru 20, 2017 4:35 pmOdniosłem się tylko do tej obiegowej opinii, że chcieć to móc. Ta opinia rozumiem dotyczy wszystkich dziedzin życia. 25% to jest koszmarnie dużo biorąc pod uwagę, że u prawie każdego człowieka lwia część dochodów idzie na rzeczy niezbędne : jedzenie, AGD, rachunki, czynsz. Jeśli ktoś tego nie rozumie to ok, nie moja sprawa.
Ale ja to doskonale rozumiem, bo sam pracuję (nie w Sejmie :lol: ), i wyobraź sobie, że: państwo mi zabiera te 25%, płacę czynsz, rachunki, wydaję kasę na ubrania, płyty, jedzenie, koncerty itp.

Dalej twierdzę, że jak coś chcesz to możesz to zrobić. Jak wolisz marudzić, niż coś zmienić w swoim życiu (np. pracę na lepiej płatną) to nie miej o to pretensji do całego świata. Jak ktoś chce to znajdzie sposób, a jak ktoś nie chce to znajdzie wymówkę. Proste.

Co do kapel - Pz napisał o Volbeat.

Widziałem ich kiedyś na Wacken. Wymęczyłem 2 kawałki i podziękowałem. O dziwo pod sceną dzikie tłumy. Też nie rozumiem ich fenomenu ;)
www.MetalSide.pl
ODPOWIEDZ