Senjutsu - opinie na temat albumu

Wszystko na temat nowej płyty.

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Jak oceniasz nowy album Iron Maiden

10
11
9%
9
12
10%
8
18
14%
7
25
20%
6
11
9%
5
5
4%
4
21
17%
3
8
6%
2
7
6%
1
3
2%
0
5
4%

Liczba głosów: 126

Deleted User 626

Re: Senjutsu - opinie na temat albumu

Post autor: Deleted User 626 »

To jeszcze opinia z trzeciej ręki (mojej żony).

Mówi do mnie wczoraj, żeby puścić coś z tego nowego IM. Puściłem Darkest Hour bo myślę wolne, delikatne to się jej prędzej spodoba. A ona na to, że jakieś smęty puszczam:) To puściłem Days of Future Past.

I co?

Mówi, że to już słucham od tygodnia czy dłużej. Mówię, że tamto to było Stratego i to jest co innego.

Na to żona, że to wszystko to samo... pitolenie na gitarze i nudy.

Ehh. Na rozwód za późno chyba.
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Clanowy pisze: czw wrz 02, 2021 6:11 pm To jeszcze opinia z trzeciej ręki (mojej żony).

Mówi do mnie wczoraj, żeby puścić coś z tego nowego IM. Puściłem Darkest Hour bo myślę wolne, delikatne to się jej prędzej spodoba. A ona na to, że jakieś smęty puszczam:) To puściłem Days of Future Past.

I co?

Mówi, że to już słucham od tygodnia czy dłużej. Mówię, że tamto to było Stratego i to jest co innego.

Mądra kobieta! ;)
CzytojestNoweIM?
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: CzytojestNoweIM? »

Słuchajcie dobrzy ludzie. Linki, które dostaje są wadliwe, nie chce mi to odpalić na winrarze po ściągnieciu. Myślę, że chodzi o to, że czas linku minął. Czy ktoś ma może mp3 wgrane na kompie, które mógłby przesłać na mój mail rockandroll747@interia.pl Byłbym bardzo wdzięczny, może być bez utworów Stratego i Writing on the Wall.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

CzytojestNoweIM? pisze: czw wrz 02, 2021 6:21 pm Słuchajcie dobrzy ludzie. Linki, które dostaje są wadliwe, nie chce mi to odpalić na winrarze po ściągnieciu. Myślę, że chodzi o to, że czas linku minął. Czy ktoś ma może mp3 wgrane na kompie, które mógłby przesłać na mój mail rockandroll747@interia.pl Byłbym bardzo wdzięczny, może być bez utworów Stratego i Writing on the Wall.
Tutaj możesz wybrać co chcesz sciagnac, milego

wejdź na zachowajto.pl i wpisz Iron Maiden Senjutsu :)
CzytojestNoweIM?
-#Prisoner
-#Prisoner

Ściągam właśnie. Jestem ciekaw czy będzie aż tak źle. 6 utworów już znam i wrażenia jak narazie "takie se".
Deleted User 6661

Post autor: Deleted User 6661 »

CzytojestNoweIM? pisze: czw wrz 02, 2021 6:21 pm Słuchajcie dobrzy ludzie. Linki, które dostaje są wadliwe, nie chce mi to odpalić na winrarze po ściągnieciu. Myślę, że chodzi o to, że czas linku minął. Czy ktoś ma może mp3 wgrane na kompie, które mógłby przesłać na mój mail rockandroll747@interia.pl Byłbym bardzo wdzięczny, może być bez utworów Stratego i Writing on the Wall.
Mój link jest dobry. Być może musisz zainstalować nowszą wersję winrara.
CzytojestNoweIM?
-#Prisoner
-#Prisoner

Być może, nic, ściągam z zachowaj.to a jak i to okaże się wadliwe to wtedy pozostaje mi czekać na 24.00 i to, że to się pojawi na youtube. Wtedy raczej już usuwać nie będą. Jak narazie wiem tyle, że Stratego to przeciętny, momentami niezły rocker, Writing on the Wall to dziwaczny utwór bez polotu, a Death of the Celts to jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Hell on Earth (intro koszmarne!), Days of Future Back i otwieracz też słuchałem, ale z nimi muszę się odsłuchać. Maksymalnie myślę będzie poziom Bos/TFF czyli bez rewelacji.
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Clanowy pisze: czw wrz 02, 2021 6:11 pm To jeszcze opinia z trzeciej ręki (mojej żony).

I co?

Heh, moja z kolei stwierdziła że to "dziadkowe granie".
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Czy osoba, która oceniła ten album na 2 mogłaby się ujawnić? Czuję, że się zaprzyjaźnimy.
Awatar użytkownika
sutek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: sutek »

Z tej płyty będę słuchał 3 utworów. Po singlach miałem wielkie nadzieje. Writing on the Wall na początku mi nie podszedł, ale już po tygodniu go sobie nuciłem. Stratego wszedł od razu, przypomina mi Wicker Mana (oczywiście poza solo, które jest nieporozumieniem). Ale reszta... nie ma tam nic z Iron Maiden, które kocham.

Poza singlami słuchał będę jeszcze Hell on Earth - gdy nie miałem już nadziei, na samym końcu pojawiła się perełka. Pozostałe kawałki to dla mnie zapychacze bez ładu i składu. Parchment ma dobre momenty, ale dłuży się niemiłosiernie. Senjutsu pasuje bardziej na Tyranny of Souls, ale tylko po to żeby je przewinąć.

Żeby było jasne - uwielbiam BNW i AMOLAD, mogę ich słuchać w kółko - wychowałem się właśnie na nich, pianie Dickinsona to miód na moje uszy. Nie mam problemu z ich brzmieniem w XXI w., lecz ta płyta z jednej strony jest przekombinowana, a z drugiej jakby pisana na kolanie, na szybko. Może oryginalna ścieżka dźwiękowa sprawi, że zmienię zdanie..
CzytojestNoweIM?
-#Prisoner
-#Prisoner

Jak dla mnie ten album to wielka kompomitacja Iron Maiden. Wyszły na wierzch wszystkie niedostatki tego zespołu od czasów AMOLAD. To jest banda biznesmenów, celebrytów i leni. Ten zespół już nic nie musi bo i tak recenzje będą maxymalne jak ta karytatura recki w TR, a jak pojadą z tym na trasę będą tłumy. Ten zespół to jest maszynka do zarabiania pieniędzy. Wielka korporacja, tyle w tym szczerości i miłości do muzyki co u nastoletnich gwiazdek pop z Los Angeles. To jest dokładnie ten sam poziom. Oni chyba nawet przebili Metallice z czasów Load/Reload w poziomie komercji. Żałosny pogrzeb heavy-metalu. Lepiej odpalić KIller, Number of the Beast, Powerslave czy Somewhere in Time. Virtual XI to przy tym jest album wybitny, No PRayer for Dying podobnie. Dla mnie 4/10 tylko ze względu na dobry tytułowy, całkiem fajne Stratego i jakieś pojedyncze momenty w dwóch ostatnich utworach.
Awatar użytkownika
Tadziu Kotłownia
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Tadziu Kotłownia »

Wolę kolekcjonować słoiki po musztardzie niż słuchać tych knotów z tej płyty. Worek z ogórkami małosolnymi z Lidla robi na mnie większe wrażenie. Album starych wypalonych dziadków. Przykre. Przebimbali 6 lat... a może nawet ostatnie 15 lat.
Trzeć stare baby pilnikiem zdzierakiem po łbie! Lubię zupę ogórkową.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Clanowy pisze: czw wrz 02, 2021 6:11 pm Ehh. Na rozwód za późno chyba.
Wcale nie. :dance:
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

sajki pisze: czw wrz 02, 2021 7:06 pm Czy osoba, która oceniła ten album na 2 mogłaby się ujawnić? Czuję, że się zaprzyjaźnimy.
To ja.
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

Ten album generuje tyle żółci i frustracji na forum, że głowa mała. :D To tylko muzyka, panowie - a wspomniane "dziadki" wciąż grają tak, że niejeden młody łyknie materiał a wraz z nim pozostałe albumy.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Pierre Dolinski pisze: czw wrz 02, 2021 10:00 pm
sajki pisze: czw wrz 02, 2021 7:06 pm Czy osoba, która oceniła ten album na 2 mogłaby się ujawnić? Czuję, że się zaprzyjaźnimy.
To ja.
A to bym nie obstawiał. Z tego co widzę, to zauważasz więcej plusów niż ja, a ja dałem 3/10.
CzytojestNoweIM?
-#Prisoner
-#Prisoner

dostoevsky pisze: czw wrz 02, 2021 10:06 pm Ten album generuje tyle żółci i frustracji na forum, że głowa mała. :D To tylko muzyka, panowie - a wspomniane "dziadki" wciąż grają tak, że niejeden młody łyknie materiał a wraz z nim pozostałe albumy.
Gdybym miał teraz 16 lat i słuchał tego albumu jak Brave New World w 2001 roku nigdy nie poznałbym Number of the Beast, Powerslave czy Seventh Son of a Seventh Son. Tylko, że jest jeszcze gorzej. Gdyby ten album powstał w 2001 roku byłby tylko słabym albumem, a tak jest dodatkowo bezczelnym autoplagiatem w najgorszym stylu. Ktoś kto zna muzykę Iron Maiden na wyrywki wyczuje to w sekundę. Plagiaty dotyczą w 90% twórczości zespołu z Frontiera i Book of Souls.
Deleted User 5490

Jeden punkt, bo jeden utwór bardzo mi się podoba. Drugi punkt za niektóre solówki i wokal w tym jednym utworze co mi się podoba. Może powinienem był dać 3 punkty a nie 2, ale to w sumie bez znaczenia. Płyta jest bardzo słaba.
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Pierre Dolinski pisze: czw wrz 02, 2021 10:10 pm Jeden punkt, bo jeden utwór bardzo mi się podoba.
The Darkest Hour?
Deleted User 5490

Tak.
ODPOWIEDZ