For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: For The Greater Good of God - oceny, wrażenia, recenzje!
Doskonałym elementem jest spokojny wokal na wstępie i zakończeniu. I intrumentalna, wręcz orkiestrowa partia po solówkach - istny czołg!
PasujeFilik10 pisze:No tak, porównanie moze złe, ale i tak tekst oczywisty i banalny. Kompletnie do reszty nie pasuje
-
Stormshield
- -#Moonchild

Ha! For the Greater Good of God prawie rozłożył mnie na łopatki. Ale drażni mnie w nim trochę refren, ale za to fragment z "For the greater good of God" świetnie wyszedł.
Dwa minusy za refren i ciągłe powtarzanie na końcu, ale ogólnie bardzo dobrze.
4/6
4/6
Miałem juz się Ciebie dawno zapytać o to ;] Ty jesteś krytykiem filmowym bądź literackim ??Stormshield pisze:Ha! For the Greater Good of God prawie rozłożył mnie na łopatki. Ale drażni mnie w nim trochę refren, ale za to fragment z "For the greater good of God" świetnie wyszedł.
Taaaaaaaaaaa on jest prawie jak Leszczyński 
-
Stormshield
- -#Moonchild

Muzycznym.freeforce pisze:Miałem juz się Ciebie dawno zapytać o to ;] Ty jesteś krytykiem filmowym bądź literackim ??
Chyba Leszczyński jest prawie jak jaEvE pisze:Taaaaaaaaaaa on jest prawie jak Leszczyński
przepraszam
Zachowałam się jak gówniarz
-
Stormshield
- -#Moonchild

No! Trochę Ewuniu szacunku dla młodszych!EvE pisze:przepraszam![]()
-
Dani Filth
- -#Long distance runner

A mi się ten refrenik podoba. Fakt, dużo razy powtarzany, ale w czym to przeszkadza? Wystarczy spojrzeć na ,,No More Lies".Stormshield pisze:Dwa minusy za refren i ciągłe powtarzanie na końcu, ale ogólnie bardzo dobrze.
Nemesis...as one we stand!!
-
Stormshield
- -#Moonchild

Nie podoba mi się ten kawałek. Nie wiem co ludzie w nim widząDani Filth pisze:,,No More Lies"
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

W wersji studyjnej refren może trochę irytować, za to na żywo sprawdza się wybornie i chyba właśnie pod koncerty został napisany. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie.Stormshield pisze:Nie podoba mi się ten kawałek. Nie wiem co ludzie w nim widzą
-
Stormshield
- -#Moonchild

Patrząc z tego punktu widzenia, to się zgodzę.Kratos pisze:W wersji studyjnej refren może trochę irytować, za to na żywo sprawdza się wybornie i chyba właśnie pod koncerty został napisany. Przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie.Stormshield pisze:Nie podoba mi się ten kawałek. Nie wiem co ludzie w nim widzą
Ja również. Wersja studyjna jest w miarę, ale na live jest o wiele lepiej. Może przez to, że grali go szybciej?
Powyższe da się zastosować do "For the greater..." - studyjna jest świetna, natomiast na żywo wypada jeszcze lepiej. Padłem po usłyszeniu wersji z Budokan.
To się z Wami nie zgodzę. Wg mnie gdy się słucha tego kawałka na płycie to czuje się ten dreszczyk. Na koncercie tego brakuje. Może nie ten klimat? Wogóle FOTGGOG lepiej brzmi w momencie gdy się słucha całej płyty.
Oni mówili o "No more lies". A "For the greater..." jak dla mnie wypada super i tu i tu 
do mnie to jeden z najmocniejszych utworów na AMOLAD zarówno pod względem klimatycznym jak i wymiatania
Dla mnie to absolutny numer 1 na płycie! Aż dreszcze przechodzą po ciele jak tego słucham, perfekcyjny kawałek (jak Fear of the Dark), klimat powala, wokal Bruce'a świetny, znakomite zmiany tempa, riff bardzo dobry, solówa też jest świetna :solo .
Ten kawałek zwala z nóg!!!!!!!!! :rocx :rocx :rocx
Ten kawałek zwala z nóg!!!!!!!!! :rocx :rocx :rocx
Perfekcyjny to jest HBTN SSOASS czy ROTAM. FOTD wg mnie to albumowy średniak w porównaniu do wcześniej wymienionych kawałków, natomiast wersja koncertowa miażdżyEddie69 pisze:perfekcyjny kawałek (jak Fear of the Dark), klimat powala, wokal Bruce'a świetny, znakomite zmiany tempa, riff bardzo dobry, solówa też jest świetna
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

A którą masz dokładnie na myśli? Dla mnie wszystkie trzy są jak na Maiden mocno przeciętne.Eddie69 pisze:solówa też jest świetna