28/05/2008 - Metallica - Chorzów @ Stadion Śląski

Archiwalny dział o koncertach, imprezach, zlotach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 28/05/2008 - Metallica - Chorzów @ Stadion Śląski

Post autor: Nomad »

dlatego że by na IM nie przyszli ludzie którzy idą bo IM jest znane ,a czasem sobie na forach piszą rzeczy w stylu tego co kolega Pink Panther, jak to przeczytałem, od razu mnie naszło żeby tak odpisać....nie lubisz Ironów nie idź na nich a nie obrażaj zespołu który dla wielu ludzi tyle znaczy ,ja Metallici nie lubię i na pewno na ich koncert nie pójdę..Ty Artur wiem ze obie kapele lubisz więc idź na obie, ale cwaniaczków którzy pójdą na IM a potem będą opluwać, tak jak to robili po Chorzowie(ile to ja się tego nasłuchałem,naczytałem potem) to im odradzam ,niech te 130 zł lepiej wydadzą na co innego, po co się męczyć
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Nomad pisze:ale cwaniaczków którzy pójdą na IM a potem będą opluwać, tak jak to robili po Chorzowie(ile to ja się tego nasłuchałem,naczytałem potem) to im odradzam ,niech te 130 zł lepiej wydadzą na co innego, po co się męczyć
Ależ Ty masz problemy :) A niech idą i niech później plują... czym się przejmować?? Wszystkim nie dogodzisz i tak ;)

Dobrze, że te koncerty są w dużym przedziale czasowym od siebie. Zresztą ponad półroczne wyprzedzenie z datą, to drugi plus :)
www.MetalSide.pl
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

w sumie masz rację, co mnie to obchodzi, ale na idiotyczną uwagę o moim ulubionym zespole mam prawo zareagować ,a prawdziwych fanów IM takich którzy sypią co chwilę świetnymi opowieściami o tym co Ironi wyrabiali w latach 80 na pewno nie zabraknie, pewnie przyjadą z rodzinami nieraz ,Ci którzy idą bo Ironi są znani będą tam mam nadzieje tylko tłem i będzie super klimat

o taki off top w temacie o koncercie Metallici, w temacie o koncercie IM jest dużo,więc tu nie zaszkodzi
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Nomad pisze:dlatego że by na IM nie przyszli ludzie którzy idą bo IM jest znane
akurat procentowo to myśle, że w przypadku Metalliki takich ludzi będzie więcej ;) też mógłbyś powiedzieć, że (w przypadku gdy sie im koncert nie spodoba) obrażają zespół, który dla wielu (w tym jak dobrze zauważyłeś mnie :) ) ludzi coś znaczy ;)
ale zapewne tak nie napiszesz, co ? ;)

no a poza tym, nie możesz przecież przewidzieć z jakim nastawieniem idą tacy ludzie na koncert ;) może liczą na dobrą zabawę, na to że im sie zespół bardzo spodoba - trudno ich za coś takiego potępiać. A jeśli sie rozczarują - cóz, ludzka rzecz, nie ma obowiązku żeby im sie podobało ;]
ja podchodzę do tego w ten sposób, że jeśli na tych dajmy na to 100 osób, choćby 10 postanowi po koncercie sięgnąć po muzyke tego zespołu (w tym przypadku Maiden), bo im sie spodobało to bardzo fajnie. a Ci, którym sie nie podobało, nie są jacyś gorsi przecież, po prostu byli ciekawi, przyszli no i sie okazało że 'to nie to', trudno.
weź też pod uwage, że koncert może sie nie spodobać nawet tym, którzy zespół lubią. Mi sie np. Chorzów 2005 podobał bardzo, ale wiem, że stać ich na więcej, co też może tłumaczyć jakiśtam (znikomy zapewne) procent niezadowolonych.
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

każdy ma prawo iśc na koncert jakiekolwiek zespołu, ale jak ktoś pisze w sposób złośliwy czy wręcz obrażliwy o zespole a potem mimo wszystko idzie na ten zespół ,to dla mnie jest głupota, wyobrażacie sobie mnie na koncercie Metallici? nie, no właśnie, a wiele takich osób co w Chorzowie było, potem mi mówiła że Ironi to dla nich stare dziady, teraz też pewnie będzie pełno takich osób, będą jechać dla towarzycha, czy dlatego że ich na to stać
Artur
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Artur »

Nomad pisze:ale jak ktoś pisze w sposób złośliwy czy wręcz obrażliwy o zespole a potem mimo wszystko idzie na ten zespół
a to tacy sie zdarzają ? :lol:

bo jeszcze częściowo rozumiem PO koncercie, ale PRZED ? :lol:

ja w każdym razie naprawde takich nie znam, jeśli Ty znasz to ok.
Awatar użytkownika
Pink Panther
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Pink Panther »

Nomad pisze:nie lubisz Ironów nie idź na nich a nie obrażaj zespołu który dla wielu ludzi tyle znaczy
Przepraszam Cię ja bardzo, ale jeśli mamy być konsekwentni to niech cytowane zdanie działa w obie strony… To nie ja pierwszy „przyczepiłem się” do koncertu IM, tylko ten wasz Plastuś czepił się Mety. Maiden nie znaczy dla mnie tyle, co w czasach, kiedy miałem 20 lat, ale wystarczająco dużo, aby być na dwóch ich koncertach i nie w Wa-wie czy Pradze – za dużo Polaków tam będzie…
Wybierz różowy :-)
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Da5id »

Nomad pisze:nie lubisz Ironów nie idź na nich a nie obrażaj zespołu który dla wielu ludzi tyle znaczy
Trochę konsekwencji - sam opluwałeś Metallikę wiele razy.
Nomad pisze:w sumie masz rację, co mnie to obchodzi, ale na idiotyczną uwagę o moim ulubionym zespole
Idiotyczną? Przecież sam pisałeś bardzo krytycznie o AMOLAD i AMOLAD Tour. :lol:
Nomad pisze:każdy ma prawo iśc na koncert jakiekolwiek zespołu, ale jak ktoś pisze w sposób złośliwy czy wręcz obrażliwy o zespole a potem mimo wszystko idzie na ten zespół ,to dla mnie jest głupota, wyobrażacie sobie mnie na koncercie Metallici? nie, no właśnie, a wiele takich osób co w Chorzowie było, potem mi mówiła że Ironi to dla nich stare dziady, teraz też pewnie będzie pełno takich osób, będą jechać dla towarzycha, czy dlatego że ich na to stać
No bez przesady, nikt nie idzie na koncert nielubianego zespołu, inna sprawa, że koncerty Maiden nie każdemu muszą się podobać. I nie dziwi mnie fakt dużej ilości krytycznych komentarzy po koncercie w Chorzowie który był zdecydowanie najsłabszym występem Maiden jaki widziałem. Zniżka formy, ot co. ;)
Nomad
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Dużo Polaków będzie ...no trudno żeby na koncercie w Polsce nie było Polaków

Ja krytykowałem (a może i opluwałem) Metallicę ale po pierwsze już tego nie robię, bo mi się nie chcę ,a po drugie na koncert się nie wybieram,a moje uwagi o Maiden były spowodowane goryczą a nie złośliwością, poza tym już się przezwyczaiłem do tej płyty, jest jaka jest, nie zawsze się nagrywa świetne płyty, ale gniotem też nie jest.
A ci też powiem że gdybyś wtedy najpierw jechał na Chorzów a potem na PRagę to byś odwrotnie mówił, kto to jedzie na IM dzień po dniu wiadomo że się jest padniętym i nie ma się siły do zabawy, a może jeszcze byłeś na sektorach to już wogóle, koncert w Chorzowie był naprawdę dobry, jedyne co było złe to nagłośnienie,ale to nie wina zespołu.
Awatar użytkownika
Ironkostek
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Ironkostek »

Poza tym były osoby, które bardziej interesował Nightwish czy Kreator i szły one na te kapele a na Maiden w charakterze dodatku. Ale osoby, które nie lubiąc Maiden specjalnie szły na Maiden żeby potem móc na nich wbijać to obrazek dośc absurdalny i mało realistyczny.
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Rycerz, ja Cie prosze bez jaj... wielki foch o to że ktoś napisał dla żartu że nazwa trasy Metallicy nosi nazwe"masturbacja na lauren i tatusiu" ? chłopie Ty już na prawde nie masz problemów? ja wiem, że Ty byś najchętniej metallice spalił na stosie i wykasował z historii rocka/metalu i wszystko co łączy w jakikolwiek sposób IM z Metą uważasz za profanacje ale chłopie....wyluzuj. co w tym złego że padł żart dotyczący masturbacji na lauren (która brzyyyydka jest masakrycznie) i tatusiu jej (czyli w domysle Stevie, który też wielce przystojnym facetem nie jest)? Nomad ale teraz poważnie sie pytam, nie żeby Cie wysmiewać czy coś. powiedz... czy Ty coś bierzesz albo pijesz za dużo ostatnio ?
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Nomad pisze:Ja krytykowałem (a może i opluwałem) Metallicę ale po pierwsze już tego nie robię, bo mi się nie chcę ,a po drugie na koncert się nie wybieram
Pink Panther na Maidenów też pewnie się nie wybiera, więc w czym problem?
Nomad pisze:A ci też powiem że gdybyś wtedy najpierw jechał na Chorzów a potem na PRagę to byś odwrotnie mówił, kto to jedzie na IM dzień po dniu wiadomo że się jest padniętym i nie ma się siły do zabawy, a może jeszcze byłeś na sektorach to już wogóle, koncert w Chorzowie był naprawdę dobry, jedyne co było złe to nagłośnienie,ale to nie wina zespołu.
No tak, Ty jak zwykle wiesz najlepiej kiedy jestem padnięty, kiedy jestem w formie, i w ogóle co by było gdyby. :lol: Powtórzę po raz kolejny - koncert w Chorzowie był słaby, dzień wcześniej zespół dał dużo lepszy i bardziej energetyczny show - powie Ci to każdy kto widział oba gigi. W Polsce Maideni sprawiali wrażenie zmęczonych, wręcz skacowanych. ;) W Szwecji też widziałem dwa koncerty dzień po dniu, i mam wątpliwości który z nich był lepszy co skutecznie obala Twoją teorię o byciu padniętym. ;) Swoją drogą - śmieszą mnie argumenty typu "dzień po koncercie jest się zjebanym". Co to ja, 80 lat mam, żeby po każdym wyjściu z domu przez tydzień dochodzić do siebie? O_o
Awatar użytkownika
Pink Panther
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Pink Panther »

Widzisz Noamad ja nie bardzo potrafię zrozumieć ten dziwny podział na obóz Maiden i Metallici czy obóz Led Zeppelin i Purpli. Za żadne skarby świata nie kumam, dlaczego ktoś, kto lubi jednych od razu ma nienawidzić drugich. Przypomina mi to trochę sytuację z naszymi wiernymi fanami piłki nożnej…może weźmy siekiery, noże i wyjaśnijmy raz na zawsze, który zespół zrobił dla muzyki więcej. Skoro jestem fanem Mety to już nie mogę być fanem IM? Dla mnie oba są pod pewnymi względami wyjątkowe, w każdym widzę dużo plusów i minusów. Problem polega na tym, że życie nie stoi w miejscu a ja nie zamierzam do usranej śmierci słuchać tylko IM, bo oni nie wydali 1000 płyt tylko coś, około 20 więc, słucham i innych kapel. Powstrzymałem się po pierwszym poście głównego błazna tego forum (Wicker’a) przy drugim już nie wytrzymałem. Osobiście czepiam się, czepiałem i będę się czepiał Maiden tak długo jak długo będą mi serwować albumy pokroju DoD i AMOLAD, które obok wyróżniających się kompozycji mają sporo utworów przeciętnych, nudnych i bezbarwnych. Czyżby Brave New World zawiesiło poprzeczkę za wysoko? A może po prostu się już nie chce, bo i po co? Nie wiem, nie mój to problem… Nawiasem mówiąc po tym, co wydarzyło się 10.12 w O2 Arena mógłbym śmiało powiedzieć, że każdy zespół inny niż Led Zeppelin ssie pyty czy jest gówno wart, ale tego nie zrobię bo to nic więcej jak oznaka totalnego debilizmu. W skrócie jak lubisz jednych to szanuj również drugich…
Wybierz różowy :-)
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Evil »

czegos tu nie czaje , jak ktos nie lubi mety czy maiden to wiadomo , ze nie pojdzie na koncert nie ? czy moze ja jakis niedorozwiniety i jak nie lubie Nevermore to wydam na nich zalozmy 100zl za koncert ? albo za mastodon ? pewnie , ze nie . I Meta i Maiden swoj wklad w rozwoj muzyki ktora nazywamy METALEM ma niezaprzeczalnie a to jak wypadaja dzis a jak wypadali 10-20 lat temu to tez inne sprawy . Jedni pojda po raz 1 , inni po raz 10 a jeszcze inni z ciekawosci , jednak Ci co pojda wiedza na co ida i dla kogo , chyba ukierunkowane jest to tym , ze cos taka kapela w ich zyciu znaczy nie ? po co ta dyskusja?
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Evil pisze:I Meta i Maiden swoj wklad w rozwoj muzyki ktora nazywamy METALEM ma niezaprzeczalnie
nomad uważa ze metallica zniszczyła PRAWDZIWY metal
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
herki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: herki »

Muszę przyznać, że rozwalają mnie bulwersy po jeżdżeniu na jakiś zespół :lol: Nomad w tym króluje :solo
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Szajba pisze:Evil napisał/a:
I Meta i Maiden swoj wklad w rozwoj muzyki ktora nazywamy METALEM ma niezaprzeczalnie
nomad uważa ze metallica zniszczyła PRAWDZIWY metal
nie! nie !

jestem pozerem w takim razie, a co wg nomada to prawdziwy metal ? jag panzer ? manilla road , cirith ungol ? zespoly grajace ciagle to samo ? niezaprzeczalnie meta zmienila duzo , i zapocztkowala duze zmiany na cale szczescie :) zmiany thrashowe :) a Grzesiu to lubić :)
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Artur pisze:przecież raczej nie będziesz zadowolony z setu Maiden, wielokrotnie zrzędziłeś
Gbury mają to do siebie, że zazwyczaj zrzędzą. Ale masz rację. Wprowadziłem adekwatne zmiany w stosownym poście. Jednak perspektywa usłyszenia Aces High czy Wasted Years napawa mnie mimo wszystko optymistycznie.
Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Evil pisze:czegos tu nie czaje , jak ktos nie lubi mety czy maiden to wiadomo , ze nie pojdzie na koncert nie ?
Wg. teorii Nomada jeśli ktoś nie lubi Maiden to pójdzie gig, żeby później na nich flugać na forach internetowych. :B Przynajmniej ja to tak rozumiem. :B
Evil
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Da5id pisze:Evil napisał/a:
czegos tu nie czaje , jak ktos nie lubi mety czy maiden to wiadomo , ze nie pojdzie na koncert nie ?

Wg. teorii Nomada jeśli ktoś nie lubi Maiden to pójdzie gig, żeby później na nich flugać na forach internetowych. :B Przynajmniej ja to tak rozumiem. :B
o kur.... to sie nazywa byc antyfanem i wspierac ...ale co ?
ODPOWIEDZ