Pojedynki płyt...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynki płyt...
Hmm ciężki wybór bardzo lubie FOTD za takie kawałki jak BQOBD, FHTE, Afraid, WL, i tytułowy FOTD, jednak pozostałe kawałki to zapełniacze dlatego mój głos na Iron Maiden która po prostu jest równiejszą płytą
Iron Maiden 10 - 10 Fear of the Dark
Iron Maiden 10 - 10 Fear of the Dark
you are number ... 89
Gobos on tour 2016:Wrocław...
Iron Maiden 11 - 10 Fear of the Dark
Iron Maiden to jeden z najlepszych debiutow w historii metalu, a FOTD jedna ze slabszych plyt, bardzo nierowna, bo obok genialnych FOTD, czy FHTE jest tez masa wypelniaczy
Iron Maiden to jeden z najlepszych debiutow w historii metalu, a FOTD jedna ze slabszych plyt, bardzo nierowna, bo obok genialnych FOTD, czy FHTE jest tez masa wypelniaczy
Iron Maiden 11 - 11 Fear of the Dark
Fear jak dla mnie jest jedną z najbardziej niedocenianych płyt. BQOBD wystarczy, by był lepszy niż debiut.
Fear jak dla mnie jest jedną z najbardziej niedocenianych płyt. BQOBD wystarczy, by był lepszy niż debiut.
Iron Maiden 12 - 11 Fear of the Dark
Fear to wbrew powszechnie panującej opinii świetna płyta, ale debiut... w sumie już nim i Phantomem zapewnili sobie miejsce w historii muzyki, więc wybór może być tylko jeden.
Fear to wbrew powszechnie panującej opinii świetna płyta, ale debiut... w sumie już nim i Phantomem zapewnili sobie miejsce w historii muzyki, więc wybór może być tylko jeden.
Iron Maiden 13-11 Fear Of The Dark.
Bez 3-4 kawałków Fear byłby płytą niemalże idealną. Debiut od początku do końca słucha się bardzo dobrze, Phantom jest lepszy od Fear, na uwagę zasługują spokojniejsze Remember Tomorrow czy Strange World, a także instrumantalny utwór - Transylvania.
Na albumie FOTD momentami drażni mnie wokal Dickinsona, bardziej mi odpowiada jego śpiew na NPFTD.
Bez 3-4 kawałków Fear byłby płytą niemalże idealną. Debiut od początku do końca słucha się bardzo dobrze, Phantom jest lepszy od Fear, na uwagę zasługują spokojniejsze Remember Tomorrow czy Strange World, a także instrumantalny utwór - Transylvania.
Na albumie FOTD momentami drażni mnie wokal Dickinsona, bardziej mi odpowiada jego śpiew na NPFTD.
Iron Maiden 13-12 Fear Of The Dark
Piosenki na FOTD według mnie są zdecydowanie lepsze. Bardziej podoba mi się wokal i brzmienie gitary które na IM wydają mi się jakieś "przytłumione".
Post z 2011, edytuję w 2019 i z perspektywy czasu stwierdzam że album Iron Maiden mi się jednak bardziej podoba xD
Piosenki na FOTD według mnie są zdecydowanie lepsze. Bardziej podoba mi się wokal i brzmienie gitary które na IM wydają mi się jakieś "przytłumione".
Post z 2011, edytuję w 2019 i z perspektywy czasu stwierdzam że album Iron Maiden mi się jednak bardziej podoba xD
Ostatnio zmieniony czw kwie 25, 2019 10:29 pm przez Frodzio18, łącznie zmieniany 1 raz.
Iron Maiden 14-12 Fear Of The Dark
"Iron Maiden" to płyta od początku do końca równa. Fear ma niestety słabe momenty.
"Iron Maiden" to płyta od początku do końca równa. Fear ma niestety słabe momenty.
Iron Maiden 15-12 Fear Of The Dark
IM potrafię wysłuchać w całości, z Feara to tylko połowę utworów.
IM potrafię wysłuchać w całości, z Feara to tylko połowę utworów.
Iron Maiden 16-12 Fear Of The Dark
Za takie perły jak : Fantom, Rebember, Transylvania czy Prowler.
Chociaż FOTD to jedna z moich ulubionych płytek. ( kocham ATSS )
Za takie perły jak : Fantom, Rebember, Transylvania czy Prowler.
Chociaż FOTD to jedna z moich ulubionych płytek. ( kocham ATSS )
You can't kill the metal,
The metal will live on.
Iron Maiden is my religion!
KONIEC!
Iron Maiden 16-12 Fear of The Dark! Żegnamy więc Fear of The Dark, a teraz kolej na nastepną parę.
The Final Frontier - Piece of Mind !
The Final Frontier 0-1 Piece of Mind
Kolejny ciężki pojedynek. Dzięki Frontierowi zacząłem słuchać Maidenów, ale bądźmy szczerzy- ten album nie dorasta do pięt dla Pice of Mind. Genialne kompozycje, po prostu jeden z najlepszych albumów metalowych.
Iron Maiden 16-12 Fear of The Dark! Żegnamy więc Fear of The Dark, a teraz kolej na nastepną parę.
The Final Frontier - Piece of Mind !
The Final Frontier 0-1 Piece of Mind
Kolejny ciężki pojedynek. Dzięki Frontierowi zacząłem słuchać Maidenów, ale bądźmy szczerzy- ten album nie dorasta do pięt dla Pice of Mind. Genialne kompozycje, po prostu jeden z najlepszych albumów metalowych.
The Final Frontier 0-2 Piece of Mind
Nie ma nawet co porównywać. TFF to jeden z najgorszych albumów IM.
Nie ma nawet co porównywać. TFF to jeden z najgorszych albumów IM.
The Final Frontier 0 - 3 Piece of Mind
Też niełatwy wybór, ale mimo, że na TFF są tak genialne kawałki jak The Talisman, Isle of Avalon i Satelite 15... The Final Frontier, to Piece of Mind to klasyka sama w sobie, bez słabych momentów.
Też niełatwy wybór, ale mimo, że na TFF są tak genialne kawałki jak The Talisman, Isle of Avalon i Satelite 15... The Final Frontier, to Piece of Mind to klasyka sama w sobie, bez słabych momentów.
PoM to chyba najlepsza płyta z lat osiemdziesiątych po SIT i SSOASS, ale Maiden najbardziej cenię za reunion. TFF tylko umocniło mnie w tym przekonaniu.
The Final Frontier 1 - 4 Piece of Mind
i od Cezarka:
The Final Frontier 1 - 5 Piece of Mind
i od Cezarka:
Głosy Invader i IronCezarka nie zaliczone. Mamy 1-3.
Przypominam o argumentach.
Przypominam o argumentach.
Piece of Mind to dla mnie najlepsza płyta Maiden ogólnie
Piece of Mind to dla mnie najlepsza płyta Maiden ogólnie
róznica jak między dniem a nocą. TFF to najgorsza płyta IM i dwa trzy dobre, świetne numery tego nie zmienią.
róznica jak między dniem a nocą. TFF to najgorsza płyta IM i dwa trzy dobre, świetne numery tego nie zmienią.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
The Final Frontier 1 - 6 Piece of Mind
Bardzo dobra płyta kontra absolutny klasyk
Bardzo dobra płyta kontra absolutny klasyk
The Final Frontier 1 - 7 Piece of Mind.
Tutaj trzeba z całym moim uwielbieniem do "TFF" przyznać że PoM to album który jest jednym z najlepszych albumów Heavy Metalowych wszech czasów. Takie kawałki jak porywający za każdym razem " The Trooper" , epickie "Where Eagles Dare " , galopujący " Flight Of Icarus " czy przegenialny " Die With Your Boots On " to piosenki które powinien znać i uwielbiać każdy szanujący się fan metalu. TFF to już jednak całkiem inna strona Iron Maiden. Z jednej strony jest fajnie , bo to wciąż Rock'n'roll na wysokim poziomie ale w ogólnym rozrachunku mógłbym wyróżnić jedynie PRZEGENIALNEGO " Talismana " , "WTWWB". Reszta to przyzwoite granie. Tyle ode mnie.
Tutaj trzeba z całym moim uwielbieniem do "TFF" przyznać że PoM to album który jest jednym z najlepszych albumów Heavy Metalowych wszech czasów. Takie kawałki jak porywający za każdym razem " The Trooper" , epickie "Where Eagles Dare " , galopujący " Flight Of Icarus " czy przegenialny " Die With Your Boots On " to piosenki które powinien znać i uwielbiać każdy szanujący się fan metalu. TFF to już jednak całkiem inna strona Iron Maiden. Z jednej strony jest fajnie , bo to wciąż Rock'n'roll na wysokim poziomie ale w ogólnym rozrachunku mógłbym wyróżnić jedynie PRZEGENIALNEGO " Talismana " , "WTWWB". Reszta to przyzwoite granie. Tyle ode mnie.
www.last.fm/user/darkfuneral18
The Final Frontier 2 - 7 Piece of Mind
Ogólnie płyty po reunion mi najbardziej podchodzą z dyskografii Maiden. TFF jest u mnie w czołówce i częściej po nią sięgam niż po PoM.
Ogólnie płyty po reunion mi najbardziej podchodzą z dyskografii Maiden. TFF jest u mnie w czołówce i częściej po nią sięgam niż po PoM.
Ostatnio zmieniony śr cze 29, 2011 11:59 am przez SiódmySyn, łącznie zmieniany 1 raz.