Ja tam się niczemu nie dziwię i też bez presady z robieniem frekwencji, bo stężenie to jakieś 1:20, jeno osobniki problematyczne i głośne.
TSA,Turbo czy Kat
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: TSA,Turbo czy Kat
A wracając do "Zwyczajnie Nie" na Spotify, to nie jest już podpięte pod czeskie Turbo, tylko utworzono zupełnie nowy profil. Jakby nowa kapela. Zaiste Nowy Rozdział.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
No masz rację, choć może nie skarżyłem, tylko stwierdzałem fakt, że się to forum spierdoliło. I podtrzymuję.
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Spokojnie. Jeszcze trochę i to dzisiejsze, świetne Turbo nagra coś ze wspomnianym wokalistą z obecnie "największego" i "najpotężniejszego" "heavy metalowego" bandu w naszym kraju
kto tu w ogóle cokolwiek pisał o NK jakby był największy i najpotężniejszy, ja nawet tego zespołu nie lubię XD
przeloguj się chociaż na główne konto
przeloguj się chociaż na główne konto
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Adrian S.O.S. pisze: ↑czw lut 27, 2025 11:05 pmSpokojnie. Jeszcze trochę i to dzisiejsze, świetne Turbo nagra coś ze wspomnianym wokalistą z obecnie "największego" i "najpotężniejszego" "heavy metalowego" bandu w naszym kraju![]()
![]()
Nie może być inaczej skoro już teraz ten dżentelmen jest zapraszany na koncerty poznaniaków
![]()
Nie no bez przesady, najpotężniejszy jest CrossRoad
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Nie no akurat CrossRoad to gównoMaidenFan pisze: ↑pt lut 28, 2025 7:34 amAdrian S.O.S. pisze: ↑czw lut 27, 2025 11:05 pmSpokojnie. Jeszcze trochę i to dzisiejsze, świetne Turbo nagra coś ze wspomnianym wokalistą z obecnie "największego" i "najpotężniejszego" "heavy metalowego" bandu w naszym kraju![]()
![]()
Nie może być inaczej skoro już teraz ten dżentelmen jest zapraszany na koncerty poznaniaków
![]()
Nie no bez przesady, najpotężniejszy jest CrossRoad
- Daveastate
- -#Clairvoyant

Cholera, zapomniałem się przelogować na moje drugie i trzecie konto żeby to napisać... Ale przypał
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Akurat jeżeli chodzi o popularność w Polsce to Nocny Kochanek od paru lat zostawia wszystko inne w tyle. Tyle osób latających w ich merchu to Turbo nie mieli od 2000 roku.
Zatem Nocny Kochanek z całą pewnością jest najpotężniejszy dzisiaj w Polsce
Zatem Nocny Kochanek z całą pewnością jest najpotężniejszy dzisiaj w Polsce
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Zjadają tak samo jak Senjutsu i The Book Of Souls zjadają Somewhere in Time i Powerslave
Nie no, aż tak to nieAdrian S.O.S. pisze: ↑pt lut 28, 2025 11:45 am Zjadają tak samo jak Senjutsu i The Book Of Souls zjadają Somewhere in Time i Powerslave![]()
lubie kiedy sobie tworzysz tezy których nikt tu nie podniósł a potem bohatersko z nimi walczyszAdrian S.O.S. pisze: ↑pt lut 28, 2025 11:45 amZjadają tak samo jak Senjutsu i The Book Of Souls zjadają Somewhere in Time i Powerslave![]()
wiesz ze jak ktoś woli nowszą płytę zespołu x od starszej to nie działa tak w przypadku zespołu y?
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Saimon1995
- -#Moderator

A co ma "piernik do wiatraka"?Adrian S.O.S. pisze: ↑pt lut 28, 2025 11:45 am Zjadają tak samo jak Senjutsu i The Book Of Souls zjadają Somewhere in Time i Powerslave![]()
- johnny_o
- Ten, Który Czyta Wszystko
Potrzebna kampania społeczna pt. "Metal nie wyklucza" z nowymi i starymi płytami starych zespołów, w której Sardi obejmuje się z widmanem.
Sokołowski w dużym stopniu przyczynił się do rozwoju Turbo dlatego jest zapraszany by wspomagać wokal. Wręcz sam Tomasz o to prosił. a tak na poważnie to przeraża mnie sytuacja, gdy kultowy zespół zaprasza tego fircyka by ogrzać się jego blaskiem. Turbo nie jest tu wyjątkiem, większość zespołów laikuje wszystko co pochodzi od NK bo może coś ze stołu spadnie. Zgroza, i proszę szanowne grono nie pisać mi o smarowaniu chleba i kołku w dupie.
Czy się to komuś podoba czy nie, to jest bardziej rozpoznawalny dla potencjalnej publiczności niż cała reszta osób na poznańskim/warszawskim koncercie Turbo razem wzięta
Raz, że występuje w popularnym zespole, kręci się po jakichś telewizjach, to jeszcze prowadzi program radiowy. Trudno się dziwić, że różne zespoły, starsze i młodsze, próbują się ogrzać w blasku NK czy samego Krzyśka. Zresztą jak słuchałem wywiadu Wojtka i Tomka w audycji Sokołowskiego, to właśnie Krzysiek najbardziej tam promował nowe wydawnictwo Turbo. Nawet w filmie (zestawie teledysków do ostatniej płyty NK) występuje w koszulce "Smak ciszy".
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
Do rozwoju, to chyba nie bardzo, ale do jakiegoś wzrostu popularności/renesansu z pewnością. Myślę, że Krzysztof wychował się na klasykach Turbo i Wojtka Hoffmanna a także Bogusza darzy dużą estymą za całokształt. I odpłaca się promocją, ale robi to z własnej woli, bo chce. Nie sądzę, żeby Turbo sie przymilało i chciało za wszelka cenę ogrzać w jego blasku. To raczej side-effect, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak Krzysztof pochlebnie się wypowiadał o Turbo - przynajmniej w Poznaniu.
A że NK zjada wszystkich popularnością w PL....taki mamy klimat i zajawkę gawiedzi na taki styl uprawiania muzyki. Co nie zmienia faktu, że Krzysztof ma naprawdę zajebisty kawał głosu i umie z niego skorzystać.
15.08 Rock Castle (Running Wild), 23.08 Turbo - Śląskie Larmo, 21.09 Lady Pank - Opole, 08.11 Mikkey Dee - Oslo
Zacznijmy od tego, że Krzysiek i jego koledzy z NK to są bardzo w porządku goście. Ciężko pracowali i pracują na to, by być w tym miejscu gdzie są. Nie dostali popularności na tacy, nie poddali się, gdy na ich koncertach bywało po 20 - 30 osób. No a że sukces przyszedł, gdy zaczęli robić rzeczy bardziej mainstreamowe ... czy to ich wina?! I bardzo fajnie, że Krzysiek czy Kazon uczestniczą w różnych projektach pobocznych, pieniędzy z tego specjalnych nie mając. Ja się zawsze cieszę, gdy ich widzę i słyszę na scenie. Po ludzku cieszę się, że spośród wielu, bardzo wielu utalentowanych rockowych muzyków chociaż tej piątce udało się i mogą żyć z tego, co przez lata było ich kosztownym, czasochłonnym hobby.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Trudno się z tym nie zgodzić!krusejder pisze: ↑pn mar 03, 2025 8:48 pm Zacznijmy od tego, że Krzysiek i jego koledzy z NK to są bardzo w porządku goście. Ciężko pracowali i pracują na to, by być w tym miejscu gdzie są. Nie dostali popularności na tacy, nie poddali się, gdy na ich koncertach bywało po 20 - 30 osób. No a że sukces przyszedł, gdy zaczęli robić rzeczy bardziej mainstreamowe ... czy to ich wina?! I bardzo fajnie, że Krzysiek czy Kazon uczestniczą w różnych projektach pobocznych, pieniędzy z tego specjalnych nie mając. Ja się zawsze cieszę, gdy ich widzę i słyszę na scenie. Po ludzku cieszę się, że spośród wielu, bardzo wielu utalentowanych rockowych muzyków chociaż tej piątce udało się i mogą żyć z tego, co przez lata było ich kosztownym, czasochłonnym hobby.