Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Re: Judas Priest

Post autor: widman »

To tym bardziej szkoda, że te głąby z Sony dołożyli do tego ten Defenders, co powoduje, że jest to drogie jak pies. Prawie 90 zł..!!! Dajcie spokój.
Awatar użytkownika
Adrian S.O.S.
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Adrian S.O.S. »

Koncert już niebawem. Oby zmienili troche liste utworów, które mają zaprezentować :) Niepotrzebnie ten Painkiller powrócił, troche męczą się już panowie przy tym numerze. Fajnie by było The Ripper zobaczyć albo Desert Plains, ale to chyba pozostaje tylko w swerze marzeń.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Adrian S.O.S. pisze:Koncert już niebawem. Oby zmienili troche liste utworów, które mają zaprezentować :) Niepotrzebnie ten Painkiller powrócił, troche męczą się już panowie przy tym numerze. Fajnie by było The Ripper zobaczyć albo Desert Plains, ale to chyba pozostaje tylko w swerze marzeń.
Ja się cały czas zastanawiam nad tym gigiem. Wiem, że mamy już co prawda 2015 rok i na jakiś rocznicowy set zwiazany z "Defenders Of The Faith" nie ma co liczyć, ale ja osobiście życzyłbym sobie więcej kawałków z tejże płyty. "Painkillera" przemilczę i zamiast niego widziałbym praktycznie każdy inny utwór z tej płyty. Zastanówcie się sami co by było gdyby Judasy walnęli taki "Leather Rebel" czy "Between The Hammer & The Anvil" z tej płyty. Ja bym się zesrał na rzadko podejrzewam, ale z drugiej strony inni "fani" Judas Priest mogliby czuć spory niedosyt i trochę mogliby położyć przysłowiową lache na takie "mało znane" utwory.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Dokładnie. Te kapele mają ciężko z tymi "nowymi fanami", którzy wręcz domagają się tych oklepanych "hitów". Szkoda, bo ja mimo, że widziałem tylko raz Judas Priest, wolałbym, żeby set był zupełnie inny, nawet mogliby wywalić Electric Eye na rzecz powiedzmy Bloodstone czy Riding on the wind z tej samej płyty to bym chyba się zaczął turlać ze szczęścia :) To samo tyczy się, jak wspomniał Adrian S.O.S. takiego Desert Plains czy The Ripper. Już nie mówię o Sinner czy Starbreaker albo Hot Rockin'. Ale każdy inny kawałek oprócz Painkiller z tej płyty przyjmę tak samo jak LukaSieka :)
Ostatnio zmieniony sob kwie 18, 2015 12:03 am przez widman, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

ile ja bym dał, żeby zagrali np. Tyranta, ale Sinnera czy Exitera też powitałbym ryczeniem w euforii
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

a ja bym chciał Desert Plains albo...White Heat Red Hot. Oddam nerkę i mogę dorzucić ze 2 palce za te utwory. No ewentualnie 3
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

Ja bym chciał usłyszeć Screaming For Vengeance, ale z jakiegoś powodu tego nie grają chyba od czasów trasy promującej ten album... to trochę jakby chcieć usłyszeć Out Of The Silent Planet Maidenów na żywo :P ale wracając do Judasów, to Halford pewnie by ciężko miał teraz przy tym kawałku, chociaż z drugiej strony Painkillera dalej grają...
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Jak ja bym zaczął wymieniać to co bym chciał usłyszeć to Judasi w cztero-godzinnym secie by się nie zmieścili :D trzeba być dobrej myśli. Widać że coś na tej trasie zmieniali, częściej dodawali niż ujmowali. Na cuda takie jak Screaming For Vengeance nie ma co liczyć, ale kto we czy w Europie przez wzgląd na niedawno obchodzoną rocznicę DotF nie dowalą Freewheel Burning, albo na 35-lecie BS rzucą Grinder. To z takich bardziej realnych marzeń bo jeszcze 5-6 lat temu grali te kawałki, lepszy rydz nisz nic, choć tak czy siak słysząc Freewheel Burning musiałbym się wcześniej zapisać do eksperymentu przeszczepu głowy bo moja by na pewno odpadła :D
Ale oczywiście mają jeszcze kilka innych dobrze znanych szlagierów, którym Halford z pewnością by podołał, ale niestety ich nie grają. Takie Rock Hard Ride Free dla Roba to kawałek wokalnie prosty w drut, a ja na pewno słysząc go poryczałbym się jak dziecko na gwiazdkę i myślę, że sporo innych fanów również, ale zamiast tego leci oklepane Living after Midnight :/
Zobaczymy co to będzie. Już za miesiąc z hakiem (30 maja) zaczynają śmigać po Europie. Mam nadzieję, że dla fanów ze starego kontynentu przygotują coś specjalnego.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

No ruszyła trasa w Europie. 2 festy i jeden zwykły koncert za nimi. Niestety, nic nowego nie doszło, ba względem ostatnich występów w USA ubyło March... oraz Beyond...
Wyrzucenie BTROD z seta wybaczyłbym gdyby na jego miejsce wszedł inny kozacki klasyk, a nie nic. :/
Liczyliśmy na więcej, ale chyba dostaniemy jeszcze mniej niż reszta.

Jeszcze wyjazdownia odwołała wyjazd do Ostrawy bo mało chętnych, więc jak ktoś jedzie własną ekipą to dajcie znać, chętnie dołączę.
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

Pablo1919 pisze:No ruszyła trasa w Europie. 2 festy i jeden zwykły koncert za nimi. Niestety, nic nowego nie doszło, ba względem ostatnich występów w USA ubyło March... oraz Beyond...
Wyrzucenie BTROD z seta wybaczyłbym gdyby na jego miejsce wszedł inny kozacki klasyk, a nie nic. :/
Bardzo słaby news Pablo :( . Rozumiem jeszcze ten "March Of The Damned", ale "Beyond The Realms Of Death"......... Do dzisiejszego dnia cały czas ten koncert był dla mnie pod znakiem zapytania, ale w tym wypadku chyba podziękuje :(
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

A jednak, w Helsinkach set wrócił do normy. Nowości brak ale za to jest Beyond The Realms Of Death i March Of The Damned. To już oby tak zostało. Nie biorę w ciemno żadnych zmian w secie, bo jak set się zmieniał, to był tylko krótszy, więc niej już lepiej jest jak jest :D
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Ja tam każdy set przyjmę z radością w Łodzi bo jeszcze Judasów nie widziałem :P
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Pierwsze 2 koncerty były festiwalowe, zatem było do przewidzenia że coś ubędzie
RidingOntheWind
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: RidingOntheWind »

Pablo1919 pisze:No ruszyła trasa w Europie. 2 festy i jeden zwykły koncert za nimi. Niestety, nic nowego nie doszło, ba względem ostatnich występów w USA ubyło March... oraz Beyond...

Jeszcze wyjazdownia odwołała wyjazd do Ostrawy bo mało chętnych, więc jak ktoś jedzie własną ekipą to dajcie znać, chętnie dołączę.
Sprawdź PW
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

No i w grudniu drugie europejskie tournee. Dziś ogłoszono:

04.12 Karlstad, Lofbergs Arena
05.12 Sztokholm, Ericsson Globe
12.12 Brno, Hala Rondo
16.12 Bruksela, Forest National

Może i będzie drugi gig u nas ?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Szczególnie po tym, jak Atlas Arena będzie zapełniona w 50%, ale kto wie?
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Judas Priest w Atlas Arenie to od początku było dla mnie nieporozumienie, ale Spodek? Hala Stulecia? Torwar xD ?

Poza tym w Czechach też nie chce mi się wierzyć, że zagrają w pełnej O2 i do teog jeszcze pełnej CEZ ( a to chyba druga pod względem wielkości hala w Czechach ).
barsiarz
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: barsiarz »

Dokładnie - Atlas Arena to zdecydowanie zbyt duża hala na JP w Polsce. Tym bardziej biorąc pod uwagę ceny biletów. Frekwencja będzie słaaaaba i będą razić w oczy pustki na trybunach.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Wiadomo, że frekwencja w Łodzi będzie mizerna, świadczą już o tym chociażby marne próby ratowania gigu z promocjami 2 biletów w cenie jednego czy coś w tym stylu. No zachciało się biletów po 300zł, gdy wcześniej były po 150, to teraz się ma. Ja jestem ultra fanem i dla mnie Judas to zawsze priorytet więc koncertu nie odpuściłbym nawet gdyby bilety stały po 500zł, ale hale zapełniają po prostu zwykli fani, którzy za ludzką cenę chcą zobaczyć koncert znanej kapeli.
Zobaczymy, marzy mi się jeszcze jeden koncert w Polsce, Wrocek Hala Stulecia i jestem po raz kolejny w niebie, a jak nie to trzeba pomyśleć na wypadem do Brna, choć ciężko będzie ogarnąć ekipę, skoro nawet na Ostravę nie było chętnych żeby busa zapełnić, a zimą przeszło 500 kilosów samemu autem to chyba mi się nie zechce. No chyba że wreszcie seta zmienią. Zbliża się 30 rocznica Turbo, może wreszcie upragnione Reckless :D
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Może nie będzie tak źle to wyglądać jak scenę postawią w połowie płyty, jak jak to było podobno przy okazji Slayera z Megadeth
ODPOWIEDZ