Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 2868
Re: Metallica
Set jest ŚWIETNY. Czekam z niecierpliwością na czwartkowy koncert. 
-
Deleted User 2259
Byłem w Monachium. I napiszę coś, co się wielu tu nie spodoba. Ale trudno.
Nie ma lepszego zespołu koncertowego niż Meta. I długo, długo, długo nie będzie. Nie to, że jestem jakims uber fanem bo widzialem ich raptem 7 razy (2 x mniej niż IM) ale za każdym razem mam ciary. I mam gdzieś to, że Lars gra beznadziejnie, że Hammett sie myli. Jako kolektyw to jest miazga.
Co do samego festiwalu (Rockavaria) - wkurza mnie to, że poza Metą reszta zespołow gra na 60% nagłosnienia. Przez to występ FNM, Testamentu czy Kreatora nie był oszałamiający. Ludzi sporo (nie było kompletu) no a setlistę znacie.
Nie ma lepszego zespołu koncertowego niż Meta. I długo, długo, długo nie będzie. Nie to, że jestem jakims uber fanem bo widzialem ich raptem 7 razy (2 x mniej niż IM) ale za każdym razem mam ciary. I mam gdzieś to, że Lars gra beznadziejnie, że Hammett sie myli. Jako kolektyw to jest miazga.
Co do samego festiwalu (Rockavaria) - wkurza mnie to, że poza Metą reszta zespołow gra na 60% nagłosnienia. Przez to występ FNM, Testamentu czy Kreatora nie był oszałamiający. Ludzi sporo (nie było kompletu) no a setlistę znacie.
Gdyby nie byli dobrym zespołem koncertowym, nie zapełnialiby stadionów. Czy najlepszy - to jest zawsze, ale to zawsze względne(...)
-
Deleted User 1499
Na pewno lepiej im idzie koncertowanie niż nagrywanie 
A tak na serio to nie byłem nigdy na Mecie pomimo kliku okazji i w ogóle tomtomala wywował u mnie lekkie zdziwienie bo właśnie się dowiedziałem że grali 100km ode mnie. . .
A tak na serio to nie byłem nigdy na Mecie pomimo kliku okazji i w ogóle tomtomala wywował u mnie lekkie zdziwienie bo właśnie się dowiedziałem że grali 100km ode mnie. . .
Dokładnie, nie da się obiektywnie stwierdzić, że są najlepszym koncertowym zespołem. Fajnie wypadają na żywo, ale ja wyżej cenię koncerty kilku innych kapel, bo mnie np. wkurza brak precyzji w grze Kirka czy Larsa, mocno zwracam uwagę na takie niuanse, ale całkowicie rozumiem, że ktoś na to nie zwraca uwagi. Zresztą na pewno jest to też kwestia samego materiału - nie jestem jakimś wielkim fanem Mety, po prostu lubię ich. W każdym razie na żywo wypadają dobrze, ale ja na pewno nie powiedziałbym, że to najlepszy koncertowy zespół.RALF pisze:Gdyby nie byli dobrym zespołem koncertowym, nie zapełnialiby stadionów. Czy najlepszy - to jest zawsze, ale to zawsze względne(...)
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Ja mimo, ze lubię stare ich płyty, uważam kompletnie inaczej. Widziałem i wynudziłem się. Momentami nawet wkurzałem. Głównie przy starych utworach, za sprawą Hetfielda i przez forme (a raczej jej brak) LarsaRALF pisze:Gdyby nie byli dobrym zespołem koncertowym, nie zapełnialiby stadionów. Czy najlepszy - to jest zawsze, ale to zawsze względne(...)
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
No bo my jesteśmy z jednego pokolenia :0
Macie racje. Kwestia gustu. Ale jak mówię - ja narzekam na brak płyty, wsciekam się jak widzę jak partacza wystepy jak je ogladam na youtubie. Jednak jak wychodzą na scene to wszystko idzie w niepamięć. No a jak poleciało King Nothing to byłem w siódmym niebie. I lepiej niech płyty nie nagrywają bo Lord Of Summer jest beznadziejnym kawałkiem.
-
Deleted User 1499
Patrząc na sety , nie trudno się domyślić że zdają sobie z tego sprawę 
Fakt "Lords Of Summer" bardzo odstaje. Może lepiej zamknąć dyskografię na Death Magnetic?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Intrygujące, że na tych 50 płytach są aż 62 kawałki, w tym unikaty koncertowe z okresu od "Ride the Lightning" do Czarnego Albumu. I ładne pudełko. 
http://www.blabbermouth.net/news/metall ... e-box-set/
http://www.blabbermouth.net/news/metall ... e-box-set/
-
Deleted User 1499
Toć nie dawno co wydali live z każdego miasta
395 $ i kasa się zgadza 
Co news to meta traci w moich oczach coraz bardziej.
Co news to meta traci w moich oczach coraz bardziej.
- AncientMariner
- -#Clansman

No zgadza się. Jeszcze nie tak dawno wydali każdy koncert z każdego miasta na trasie i chwile później serwują kolejne 50 płyt z koncertami 
Metallica zagrała wczoraj na Leeds Festival ostatni koncert w Europie w tym roku.
Setlista była naprawdę ciekawa. Trzeci mój koncert Mety i 3 zupełnie inne setlisty. Jeśli za cokolwiek podziwiam ten zespół to właśnie za to, że cały czas im się jeszcze chce.
1. Fuel
2. For Whom the Bell Tolls
3. Blackened
4. King Nothing
5. Ride the Lightning
6. The Day That Never Comes
7. The Memory Remains
8. The Unforgiven
9. Sad But True
10. Turn the Page
11. The Frayed Ends of Sanity
12. One
13. Master of Puppets
14. Fade to Black
15. Seek & Destroy
Encore:
16. Whiskey in the Jar
17. Nothing Else Matters
18. Enter Sandman
Jeśli dobrze wyczytałem Frayed Ends of Sanity był zagrany 10 raz ever.
Setlista była naprawdę ciekawa. Trzeci mój koncert Mety i 3 zupełnie inne setlisty. Jeśli za cokolwiek podziwiam ten zespół to właśnie za to, że cały czas im się jeszcze chce.
1. Fuel
2. For Whom the Bell Tolls
3. Blackened
4. King Nothing
5. Ride the Lightning
6. The Day That Never Comes
7. The Memory Remains
8. The Unforgiven
9. Sad But True
10. Turn the Page
11. The Frayed Ends of Sanity
12. One
13. Master of Puppets
14. Fade to Black
15. Seek & Destroy
Encore:
16. Whiskey in the Jar
17. Nothing Else Matters
18. Enter Sandman
Jeśli dobrze wyczytałem Frayed Ends of Sanity był zagrany 10 raz ever.
Yup. w zeszłym roku zagrali po raz pierwszy w Helsinkach, dzięki głosom fanów, a w tym roku na stałe włączyli do setlisty.cellman pisze:Jeśli dobrze wyczytałem Frayed Ends of Sanity był zagrany 10 raz ever.
Tak naprawdę, częste zmiany setów i odświeżanie dawno niegranych kawałków to już jedyne co im pozostało, żeby dalej wypełniać stadiony, bo ewidentnie widać, że nowej płyty nie potrafią nagrać, a masa różnych działań marketingowych i promocyjnych (koncert na Antarktydzie czy film fabularny) chyba już się zaczyna wyczerpywać. Ciekawe ile tak jeszcze pociągną.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Taka mała dygresja, ale nie mogłem się powstrzymać... Metallica od ładnych 3 lat komponuje z bólem (sorry, bulem i nadziejąMr. M pisze:Yup. w zeszłym roku zagrali po raz pierwszy w Helsinkach, dzięki głosom fanów, a w tym roku na stałe włączyli do setlisty.cellman pisze:Jeśli dobrze wyczytałem Frayed Ends of Sanity był zagrany 10 raz ever.
Tak naprawdę, częste zmiany setów i odświeżanie dawno niegranych kawałków to już jedyne co im pozostało, żeby dalej wypełniać stadiony, bo ewidentnie widać, że nowej płyty nie potrafią nagrać, a masa różnych działań marketingowych i promocyjnych (koncert na Antarktydzie czy film fabularny) chyba już się zaczyna wyczerpywać. Ciekawe ile tak jeszcze pociągną.
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dadzą sobie radę, na chlebek z omastą mogą zarabiać jeszcze przez wiele lat nawet samą żonglerką w secie.Mr. M pisze:Tak naprawdę, częste zmiany setów i odświeżanie dawno niegranych kawałków to już jedyne co im pozostało, żeby dalej wypełniać stadiony, bo ewidentnie widać, że nowej płyty nie potrafią nagrać, a masa różnych działań marketingowych i promocyjnych (koncert na Antarktydzie czy film fabularny) chyba już się zaczyna wyczerpywać. Ciekawe ile tak jeszcze pociągną.
Może to nie zabrzmiało tak wyraźnie w mojej wypowiedzi, ale ja też z politowaniem patrzę na to, co Meta robi w tym momencie z nową płytą i ogólnymi działaniami niż ich w jakikolwiek sposób bronię (bo nie ma za co, oprócz ww. częstego zmieniania setów i wciąż robienia dobrego show na żywo). Zgadzam się praktycznie we wszystkim 100%WICKER MAN pisze:Taka mała dygresja, ale nie mogłem się powstrzymać...