Ghost

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Ghost

Post autor: zgo »

Dostał ktoś tą EPkę u nas? :)

Mają wrócić do europy w przyszłym roku... Trzeba będzie pojeździć.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Empik ma w ofercie.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
zgo
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: zgo »

5 utworów - ponad 50 zł
No comment
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No niestety, cena to przesada. Można też kupić w EMP Shopie za bodajże 42 złote, ale do tego przesyłka wychodzi drożej, niż kupno w Empiku.
Ja radziłbym czekać, aż Saturn zacznie sprzedaż. Nie wiem, czy to w ogóle nastąpi, ale podejrzewam, że tak. Pewnie cena będzie nieco niższa.

A jak ktoś nie ma Meliory i EPki, to dla niego najlepszym rozwiązaniem jest zaglądnięcie na Allegro.
http://allegro.pl/ghost-meliora-popesta ... 27266.html

Biorąc po uwagę to, że sama Meliora kosztuje zazwyczaj ponad 40 złotych, to jest to całkiem niezły deal. Ciekawi mnie, czy okładka jest wymienna, jak to czasem robią przy specyficzniejszych wydaniach. Sam się nie połakomię na to, ale osobiście wolałbym na półce mieć okładkę Meliory, niż Popestar.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Teraz żałuję, że kupiłem Meliore 2 tygodnie temu :(
To wydanie się opłaca dużo bardziej :D
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Po tygodniu od premiery, całość otrzymuje ocenę 7/10. Przyjemna muzyka, miejscami intrygująca, miejscami genialna (I Believe - mistrzostwo). Młotek i Misjonarz wchodzą mi znacznie lepiej, niż za pierwszym razem, Bible jednak uważam za dość słaby utwór. Niby to w nim Papa śpiewa jak Papa, ale...To nie to. EPka jest mało ghostowa, co jest pewnym minusem. Ale te 5 utworów gwarantują mi dobre 20 minut, mimo wszystko.

Ja już czekam na lato/jesień 2017. Podejrzewam, że wtedy zobaczymy kolejnego papieża i posłuchamy nowych autorskich kawałków. Osobiście chciałbym też akustycznej EPki, ewentualnie oficjalnego zapisu/kompilacji z akustycznych koncertów z tego i zeszłego roku. Fajnie się tego słucha.

Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Przesłuchałem EPkę już wystarczającą ilość razy, żeby napisać parę słów o niej. Jak dla mnie - Popestar to bardzo dobra rzecz. Jedyny utwór, który mnie kompletnie nie przekonuje to Bible. Reszta na plus. O Młotku się wypowiadałem - chyba ich najbardziej przebojowy numer, wchodzi jak nóż w masło, ciężko nie nucić refrenu. I Believe i Misjonarz to jak na razie moi osobiści faworyci, zwłaszcza ten pierwszy, jak napisał przedmówca - mistrzostwo.

Oczywiście czekam na premierowy materiał, ale tej EPki słucha się z przyjemnością i niewątpliwie będzie umilała czas w oczekiwaniu na następcę Meliory.
Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

Po odsłuchaniu parę razy "Popestar" stwierdzam że to całkiem dobra rzecz, jednak najgorsze wydawnictwo w historii tego zespołu.

Te covery są dobre, Square Hammer też, ale po prostu są gorsze od IYHG, czy wszystkich LP.
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Dawno nic nie było pisane, więc czas odkurzyć temat, bo u Duszków dzieje się naprawdę dużo ;)

Przede wszystkim mamy nieco więcej informacji na temat nowej płyty. Ma być mroczniej, obiło mi się też o uszy, że kapela wraca do gotyku z Opus Eponymous. Mnie to bardzo cieszy :) Trochę więcej tutaj: http://www.antyradio.pl/Muzyka/Rock-New ... jszy-12886
Niewykluczone, że podczas wiosennych/letnich koncertów fani usłyszą nowe kompozycje, ale naprawdę bym na to nie liczył.

Podobno (podkreślam, to nic oficjalnego) Papa wyrzucił wszystkich Ghouli z zespołu. Zaczęło się niewinnie, od Omegi, a skończyło...No, w każdym razie niektóre osoby ze znajomościami mówią, że aktualnie w zespole nie ma ani jednego instrumentalisty, który gościł ostatnio w Stodole.

Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Kurczę, niech mnie ktoś oświeci jak to u nich wygląda? Gdzies czytałem że za kompozycje jest odpowiedzialny jakiś ghoul writer, a tu wychodzi że w końcu papa? Ale i tak jak wywalił wszystkich, to już chyba nie idzie tego Ghostem nazywać tylko papa & friends :P
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

A Ghoul Writer i Papa to praktycznie na pewno ta sama osoba, przynajmniej pod niektórymi względami. Nie chcę ujawniać tożsamości członków kapeli, ale wokalista jest też gitarzystą i zajmuje się komponowaniem utworów. Ponadto ma muzyków studyjnych, z którymi nagrywa kawałki. Może się mylę, ale znaczący wpływ na kompozycje miał też Omega, którego w kapeli już jakiś czas nie ma.
Ghost od zawsze był Papa & Friends ;) Większość wywiadów jest prowadzona z frontmanem w przebraniu Ghoula, Emeritus zmienia sobie muzyków jak chce. Poza nim były jeszcze dwie ważne osoby w kapeli (łącznie z Omegą). Nie wiem, czy ten trzeci muzyk jeszcze jest w jej szeregach.

Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

A no to trochę rozjaśnia. I pozwala mieć nadzieję że kolejny album będzie trzymał poziom poprzednich :D
While you sleep in earthly delight, Someone's flesh is rotting tonight
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Słyszałem też, że Ghoule są muzykami na kontrakt, a ten wygasł w grudniu i po prostu nie został przedłużony. Źródło plotek o hegemonii Papy leży w Linkoping, więc może być dość wiarygodne. Mam w znajomych na Facebooku Alphę i cóż...Obecnie jest zaangażowany w inny projekt. Co prawda oficjalnie chodzi tylko o produkcję, ale nie wiem, czy to prawda. Członkowie tej kapeli także niezbyt lubią pokazywać swoje twarze: https://www.facebook.com/priestofficial/?pnref=story

Mnie zastanawia inna rzecz: kiedy mają zamiar nagrywać album. Wiadomo, że mówiło się o premierze na jesień, ale to było zanim ogłoszono trasę z Iron Maiden. Ghoul twierdzi, że pracują nad płytą, ale to może oznaczać zarówno to, że są w fazie komponowania nowych numerów, jak i to, że krążek jest już miksowany. Obawiam się, że przez supportowanie Żelaznej Dziewicy, premiera płyty się opóźni.

A tak swoją drogą, stosunkowo niedawno ktoś nareszcie wrzucił na YT cały koncert z Poznania. Jakość pozostawia wiele do życzenia, setlista też nie była jakaś wybitna, ale jaka piękna pamiątka! Dawniej tylko Year Zero (swoją drogą nie wiem, czy to nie było jedyne wykorzystanie tego utworu jako otwieracza koncertowego) i dwa ostatnie numery były w całości i nadawały się do słuchania.
https://www.youtube.com/watch?v=RSsc6V4B9Z4

Awatar użytkownika
Sardi
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sardi »

BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ten filmik to petarda. Po głosie wiemy już, że to on dawał wiele wywiadów i był kimś ważnym. W ogóle zwróćcie uwagę na to, że prawie mu się głos łamie. Podejrzewam, że pan F. ostro go wykiwał i zostawił na lodzie. Zobaczymy, jak to się bez Martina potoczy.

Awatar użytkownika
MaidenFan
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: MaidenFan »

Uwielbiałem Ghost niemal od początku, ale to co się tam teraz dzieje to nie do pomyślenia.
Nie popieram, nie podoba mi się to i powoli to "uczucie" słabnie :/
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Nie jesteś wyjątkiem. Znam osobę, w oczach której ten zespół stracił bardzo wiele przez ostatni rok...I wcale się nie dziwię.

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Ja staram się wyłączyć i nie dopuszczac do siebie tego bałaganu... żeby dalej patrzeć na ten zespol tak jak wcześniej.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Ku*wa, płaczący szatanista :))) Jaki piękny prezent na Wielki Post
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

ODPOWIEDZ