A co sądzicie o ..... Seventh Sonie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: A co sądzicie o ..... Seventh Sonie
chyba nie rozumiem...
Bywa i tak.
Jest to najlepsza ich płyta ,wg.mnie, każdy utwór jest conajmiej dobry, podobnie jak na BNW płyta jest silna całośćią, a nie pojedynczymi utworami ,z tym że na BNW jest parę słabszych utworów. (żeby nie było że uważam te dwie płyty za najlepsze IM ,tak tylko porównałem
)
Płyty nie określam jako heavy-metal, tylko już jako coś więcej, inny poziom ,to samo tyczy się Somewhere in Time.
Płyty nie określam jako heavy-metal, tylko już jako coś więcej, inny poziom ,to samo tyczy się Somewhere in Time.
Bardzo dobra wypowiedź Nomada. W pełni się z nią zgadzam. SSOASS i BNW to w sumie przełomowe płyty (możnaby też do nich dodać Numbera). Nic dodać nic ująć poprostu. To są płyty które wiele zmieniły w zespole i nadały mu nieco inny kierunek (co zawsze wychodziło na dobre).
Up The Irons
Up The Irons
-
Deleted User 2868
Przełom, jak napisał jArO, niegdyś niedoceniana, teraz bardzo lubiana (przeze mnie oczywiście ) 
Moim zdaniem większy przełom nastąpił na SIT ale SSOASS to i tak najlepsza płyta w historii Iron Maiden 
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
-
The Burczax
- -#Moonchild

W top3 jest napewno. Tylko pytanie na którym miejscu ?:B Naprawdę świetny koncepcyjny album. Zaczyna i kończy się w ten sam sposób. Pięknie. Dużo bardziej wolę 7th niż Somewhere In Time, do którego nie jestem przekonany.
- Wildest Trooper
- -#Wrathchild

Mój ulubiony album... świetne, bardzo klimatyczne kompozycje, a zresztą co będę tu pieprzył...
To nie jest album - to jest Dzieło !
Wielki album i tyle. Nic dodać, nic ująć. Jedna z moich pierwszych płyt Maiden
Czysta doskonałość.
Iron Maiden gonna get you, no matter how far.
- Wildest Trooper
- -#Wrathchild

Tak jak u mnie 
Tak, ta płyta to już artyzm, dopracowana do najmniejszego szczegóły, jak Adrian odszedł to już ten kręgosłup się jakby załamał.
A żeby tak coś powiedzieć innego to jeszcze napiszę że jest to płyta którą najczęsciej słuchaj w całości, w innych mogę lecieć sobie utworami,ale tutaj nie, a Infinite Dreams to utwór ,który zawsze mnie wzrusza.
Ogólnie Iron Maiden w latach 1982-1988 to była potęga.
A żeby tak coś powiedzieć innego to jeszcze napiszę że jest to płyta którą najczęsciej słuchaj w całości, w innych mogę lecieć sobie utworami,ale tutaj nie, a Infinite Dreams to utwór ,który zawsze mnie wzrusza.
Ogólnie Iron Maiden w latach 1982-1988 to była potęga.
to jest takie zdanie, z którym choćby ktoś chciał (a ja nie chce ) sie z Toba nie zgadzać to i tak musi (choć imo pom i p ale i tak genialne, bo maiden SŁABYCH płyt nie mająOgólnie Iron Maiden w latach 1982-1988 to była potęga.
już nie mam tu najwięcej postów

Najważniejsze jest to że zakosztujemy tego trochę na trasie Golden Years 
- Wildest Trooper
- -#Wrathchild

DOKŁADNIE !Szajba pisze:bo maiden SŁABYCH płyt nie mają
A to co wyprawiali w latach 80tych to już jest kopanie dup w pełnym tego słowa znaczeniu
praktycznie co rok świetny album ! Tego nie robią ludzie, tylko bogowie !
no z takim gloryfikowaniem to ja bym sie nie zapędzał
ateistą jestem

już nie mam tu najwięcej postów

- Wildest Trooper
- -#Wrathchild

ja politeistą : wierzę 6 bogów
wiadomo jakich 
Sześciu żelaznych Bogów rządzi.
:solo
Sądzę że jest to jedna z najlepszych ich płyt. Ma prześwietne melodyjne utwory. W skali od jeden do dziesię to 9.
:rocx
Sądzę że jest to jedna z najlepszych ich płyt. Ma prześwietne melodyjne utwory. W skali od jeden do dziesię to 9.
:rocx
Ciekawe co by się działo gdyby teraz nastały takie czasy albo był np rok 1982Wildest Trooper pisze:A to co wyprawiali w latach 80tych to już jest kopanie dup w pełnym tego słowa znaczeniu
praktycznie co rok świetny album !
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
:laughvyrus pisze:Bym srał w majty chyba