dla mnie nieKratos pisze:Nomad napisał:
za to że zgniata większośc utworów na najnowszej płycie
Twoja opinia. Dla mnie każdy kawałek z AMOLAD jest lepszy od Gangland przynajmniej o klasę.
Najbardziej niedoceniane kawałki Iron Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Elevatorman
- -#Clansman

Re: Najbardziej niedoceniane kawałki Iron Maiden
A ja myślę, że u gustach się nie dyskutuje i dlatego nie ma po co się kłócić.
Osobiście zgadzam się z Kratosem, ale jeśli ktoś myśli inaczej, niech myśli. Mi tam to nie przeszkadza
Osobiście zgadzam się z Kratosem, ale jeśli ktoś myśli inaczej, niech myśli. Mi tam to nie przeszkadza
-
Filik10
- -#Clairvoyant

:beer W końcu to najlepszy album Maiden :beerElevatorman pisze:ale dla mnie całe 666 jest GENIALNE
co jest absurdalnego w tym ,że uważam ,że żywiołowy utwór z niesamowitymi wokalami, świetymi bębnami i ogólnie czadem jest lepszy od nudnych,dennych ,zrobionych na siłe utworów jak np. Different World,Out of the Shadows, Lord of Light czy Reincarnation of Benjamin Breeg?Dziku pisze:sorry nie powinienem moze pisac w ten sposob...ale Nomad kto Ci placi za gnojenie AMOLAD? bo czasami takie absurdalne w moim przekonaniu rzeczy gadasz ze smiac mi sie chce.Nomad pisze:za to że zgniata większośc utworów na najnowszej płycie?
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Po czym się poznaje, że utwór jest robiony na siełę??Nomad pisze:zrobionych na siłe
ojejkuś trzymajcie mnieNomad pisze:jest lepszy od nudnych,dennych ,zrobionych na siłe utworów jak np. Different World,Out of the Shadows, Lord of Light
LOL to jest zajebiście dobry utwór, a na siłę to jest Twoje marudzenie Nomad.
No idź i wróć na święta, może się uspokoisz
Wracając to tematu to chyba niedocenione są też Hooks in you i Public enema number one, uwielbiam te kawałki.
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

podam parę przykładów
Prodigal Son-rzadko kiedy wspominany,a fantastyczny,ze względu na klimat i w mojej opinii głównego bohatera płyty Killers-Adriana Smitha ,który gra bajeczne solo gitarowe
Still Life-nie wiem na ile jest doceniony,bo co prawda był grywany na kilku dwóch trasach koncertowych,ale chyba zawsze stał nieco w cieniu,a zupełnie niesłusznie,porywający utwór
Sea of Madness-zawsze go poprostu bardzo lubiłem,ma dla mnie wartość sentymentalną,jest ciekawą mieszanką pewnej surowości z brzmieniem Somewhere in Time i ma wspaniałe momenty
Run Silent Run Deep-moja opinia;na każdej inne płycie byłby klasykiem,ale na No Prayerze jest dziwna sytuacja ,że największą karierę zrobiły single, które rzekomo stanowią o płycie, przez co ta kompozycja stoi(nie wiem dlaczego) z boku..fenomenalny klimat
Fortunes of War- w zasadzie 3/4 materiału z płyty jest niedoceniane, ale wybrałem ten utwór,bo to taka klasyczna kompozycja Iron Maiden,w duchu Afraid too Shoot Strangers,nawet bardziej melodyjna,wtedy jeszcze utwory tego typy wychodziły zespołowi perfekcyjnie...świetna interpretacja Blaze'a!
Prodigal Son-rzadko kiedy wspominany,a fantastyczny,ze względu na klimat i w mojej opinii głównego bohatera płyty Killers-Adriana Smitha ,który gra bajeczne solo gitarowe
Still Life-nie wiem na ile jest doceniony,bo co prawda był grywany na kilku dwóch trasach koncertowych,ale chyba zawsze stał nieco w cieniu,a zupełnie niesłusznie,porywający utwór
Sea of Madness-zawsze go poprostu bardzo lubiłem,ma dla mnie wartość sentymentalną,jest ciekawą mieszanką pewnej surowości z brzmieniem Somewhere in Time i ma wspaniałe momenty
Run Silent Run Deep-moja opinia;na każdej inne płycie byłby klasykiem,ale na No Prayerze jest dziwna sytuacja ,że największą karierę zrobiły single, które rzekomo stanowią o płycie, przez co ta kompozycja stoi(nie wiem dlaczego) z boku..fenomenalny klimat
Fortunes of War- w zasadzie 3/4 materiału z płyty jest niedoceniane, ale wybrałem ten utwór,bo to taka klasyczna kompozycja Iron Maiden,w duchu Afraid too Shoot Strangers,nawet bardziej melodyjna,wtedy jeszcze utwory tego typy wychodziły zespołowi perfekcyjnie...świetna interpretacja Blaze'a!
Muszę się zgodzić ze Złapanym W Czasie (chyba po raz pierwszy
)
Od siebie wskazałbym jeszcze utwory takie jak The Duellists, Strange World, Quest for Fire, The Thin Line Between Love & Hate i Stranger in a Stranege Land z fenomenalną solówką Adriana.
Od siebie wskazałbym jeszcze utwory takie jak The Duellists, Strange World, Quest for Fire, The Thin Line Between Love & Hate i Stranger in a Stranege Land z fenomenalną solówką Adriana.
-
Bakaraizer
- -#Charlotte

Podobnie jak PanPrezes, wymieniłbym 'Stranger in a Strange Land'. Dla mnie zdecydowanie za mało uznania zbierają jeszcze utwory takie jak 'Only the Good Die Young' (moim zdaniem w to w ogóle jest kawałek do Top10 IM wszechczasów), 'Flash of the Blade', czy z nowszych płyt 'The Longest Day' (przez długi czas mój faworyt z AMOLAD) oraz 'The Fallen Angel', choć ten ostatni nie jest jakiś bardzo genialny.
Fallen Angel to esencja metalu 100% wszystkiego co najlepsze w tej muzyce, bez żadnych dodatków i udziwnień. Temu pewnie jest odbierany przez wielu jako taki trochę oklepany 
-
Bakaraizer
- -#Charlotte

No, to taki zbiór sprawdzonych i doskonałych standardzików, ale bardzo fajnie złożony. Mi się bardzo podoba, więc wskazałem ten tytuł, ale wiem, że na tle całej płyty może w oczach wielu wypadać mało imponująco.
eee tam, bardzo dobrze wypada, tylko niektórzy muszą mieć na co narzekać 
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Jest bardzo dobry tylko,że utwory z nim sąsiadujące są absolutnie wybitne...ogólnie Brave New World poraża wyrównanym materiałem
Duellits
Deja-vu
Nomad
Deja-vu
Nomad
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Mother Russia, The Assassin
Justice of the Peace, Judgement of Heaven
Ogólnie to X Factor jest najbardziej niedocenionym albumem w histroii Maiden no i kawałki które nie trafiły na niego z jakiegoś powodu jeden z nich jest wymienony.
Ogólnie to X Factor jest najbardziej niedocenionym albumem w histroii Maiden no i kawałki które nie trafiły na niego z jakiegoś powodu jeden z nich jest wymienony.
"Bycie magistrem , a bycie mądrym to dwie różne rzeczy" - Ferdynard Kiepski
Zgadzam się w 100% - dla mnie to najgorszy utwór Maidenów w historii !!!Nomad pisze:Lord of Light
A niedoceniany jest cały X-Factor i Virtual XL - na przykład takie Two Worlds Collide czy Como Estais Amigos - kapitalne jak dla mnie ! A z X-Factora jest po prostu takich perełek mnóstwo - wspomniane Fortunes of War, The Aftermath (chyba mój ulubiony z tej płyty) czy też Judgement Of Heaven - prawdziwy popis Blaze'a
Night Mistress Fan Club Łódź
Nic dodać nic ująć! Po prostu płyty z Blaze'm trzeba traktować w zupełnie innej kategorii .... są po prostu świetne! A Look For The Truth przyprawia mnie o gęsią skórkę!Lando pisze:A niedoceniany jest cały X-Factor i Virtual XL - na przykład takie Two Worlds Collide czy Como Estais Amigos - kapitalne jak dla mnie ! A z X-Factora jest po prostu takich perełek mnóstwo - wspomniane Fortunes of War, The Aftermath (chyba mój ulubiony z tej płyty) czy też Judgement Of Heaven - prawdziwy popis Blaze'a
Tak ale również fajnie brzmią Justice of the Peace, Judgement Day czy I Live My Way
nie wiadomo z jakiego powodu nie ukazały sie na X Factor,szkoda :/
nie wiadomo z jakiego powodu nie ukazały sie na X Factor,szkoda :/
"Bycie magistrem , a bycie mądrym to dwie różne rzeczy" - Ferdynard Kiepski
Teraz już te płyty nie są wcale tak bardzo niedocenione. Jest naprawdę duża grupa fanów pana Bayleya. Gorzej z tymi dwoma pierwszymi, które są genialne, ale zawsze stawiane gdzieś z tyłu za tymi z Dickinsonem, choć w niczym im nie ustępują.