Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden.....
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden.....
no dobra rzeby nie bylo ze przez sentyment do Ozzego wiec lubie Ozzego ale DIO jest 1000000 razy lepszy od Ozzego 
_R@sterNeT_
jejku............rasternet pisze:rzeby
-
Filik10
- -#Clairvoyant

No, jest nas wielurasternet pisze:no dobra rzeby nie bylo ze przez sentyment do Ozzego wiec lubie Ozzego ale DIO jest 1000000 razy lepszy od Ozzego
rasternet pisze:rzeby
plus jeden, z tym ze ja nie lubie wokalu ozzego .Filik10 pisze:No, jest nas wielurasternet pisze:no dobra rzeby nie bylo ze przez sentyment do Ozzego wiec lubie Ozzego ale DIO jest 1000000 razy lepszy od Ozzego
-
Filik10
- -#Clairvoyant

No ja teżspioch pisze:plus jeden, z tym ze ja nie lubie wokalu ozzego .Filik10 pisze:No, jest nas wielurasternet pisze:no dobra rzeby nie bylo ze przez sentyment do Ozzego wiec lubie Ozzego ale DIO jest 1000000 razy lepszy od Ozzego
Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry a po drugie kto wie czy by się wtedy nie rozpadli. A o takim ponownym wzbiciu się na wyżyny rynku heavy metalowego jak było w przypadku pojawienia się BNW nie byłoby nawet żadnej mowy
Takie są fakty :rocx
Maiden dużu zyskało poprzez powrót Bruce'a i Adriana
:rocx Up the Irons
Takie są fakty :rocx
Maiden dużu zyskało poprzez powrót Bruce'a i Adriana
:rocx Up the Irons
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Czemu tak wnioskujesz?jArO pisze:Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry
Te emotki tu niezbyt pasująjArO pisze:Maiden dużu zyskało poprzez powrót Bruce'a i Adriana![]()
![]()
![]()
Wiele utworów Iron Maiden były tak napisane, że praktycznie tylko Bruce mógł je zaśpiewać. Bo który inny wokalista wyciągał by taki piękny krzyk jak np. w TNOTB, kto śpiewał by tak dobrze HBTN?Filik10 pisze:jArO napisał:
Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry
Czemu tak wnioskujesz?
Też ich nie rozumiemFilik10 pisze:jArO napisał:
Maiden dużu zyskało poprzez powrót Bruce'a i Adriana Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad
Te emotki tu niezbyt pasują Razz . Chyba, że źle zrozumiałem ton twojej wypowiedzi.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Prawda, ale "zupełnie inna ścieżka gry" to dla mnie coś więcej niż inne wykorzystanie wokalisty itp. Bardziej jakieś eksperymenty, zmiana stylu (ale nie ogromna) itp.Maciuś pisze:Wiele utworów Iron Maiden były tak napisane, że praktycznie tylko Bruce mógł je zaśpiewać. Bo który inny wokalista wyciągał by taki piękny krzyk jak np. w TNOTB, kto śpiewał by tak dobrze HBTN?Filik10 pisze:jArO napisał:
Gdyby Bruce nie wrócił do Maiden to napewno teraz w ogóle zeszliby na zupełnie inną ścieżkę jeżeli chodzi o styl gry
Czemu tak wnioskujesz?
-
Deleted User 2259
albo Aces High,czy Where Eagles DareMaciuś pisze:Bo który inny wokalista wyciągał by taki piękny krzyk jak np. w TNOTB, kto śpiewał by tak dobrze HBTN?
Kazdy powinien sie zastanowic wlasnie nad takim rozwiazaniem zanim zacznie narzekac ze Bruce na nowym albumie to to, czy siamto
Narzekac latwo a ja naprawde nie wiem do czego sie przyczepic na nowym albumie jesli chodzi o wokal?
A ze sie postarzal? No przykro mlodszego Brucea o 20 lat nie ma i juz nie bedzie, ale jego wokal wedlug mnie i tak sie genialnie"starzeje", duzo lepiej np niz chocby Di Anno ktory pewnie przez uzywki zmienil sie zupelnie
Narzekac latwo a ja naprawde nie wiem do czego sie przyczepic na nowym albumie jesli chodzi o wokal?
A ze sie postarzal? No przykro mlodszego Brucea o 20 lat nie ma i juz nie bedzie, ale jego wokal wedlug mnie i tak sie genialnie"starzeje", duzo lepiej np niz chocby Di Anno ktory pewnie przez uzywki zmienil sie zupelnie
Ostatnio słyszałem jakiś kawałek D Anno i powiem szczerze, gdybym wcześniej wiele razy niemsłuchał jego płyt z Maidento nie wpadłbym na to ,że to ten sam głos 
rany co wyscie się tak przyczepili do tej jego metrykiBudziol pisze: A ze sie postarzal? No przykro mlodszego Brucea o 20 lat nie ma i juz nie bedzie, ale jego wokal wedlug mnie i tak sie genialnie"starzeje"
W poście adamaIM jest dużo racji. Dawniej Dickinson pomimo większych możliwości(młodszy głos i większe szanse na wyciąganie górek) śpiewał przecież strasznie niechlujnie. Nie słuchaliście Live After Death czy bootlegów z lat 80? Przecież momentami Dickinson odwalał takie fuszery, że szok. Mam kilka nagrań z tamtych lat. Na Somewhere On Tour często słychać jak koleś się dławi śpiewając swoje partie. Jak brakuje mu tchu. Ogólnie rzecz biorąc Dickinson na tej trasie nie był u szczytu formy. A Maiden England widzieli? Przecież tam też koleś momentami wypruwa z siebie flaki, żeby zaśpiewać to co w studio przyszło mu łatwo.
Nie słyszycie jak przez lata zespół kantuje we wstępie The Number Of The Beast? Przecież ten wrzask jest o wiele za krótki więc trzeba było odrobinkę poskracać dziury pomiędzy tatatam tam.......tatatam tam..... Prawda? Idealnej albumowej formy Dickinson nie miał NIGDY. Zawsze na koncertach coś wychodziło mu lepiej a coś gorzej. Nigdy nie zaśpiewał super od A do Z. Druga sprawa, że nadal pozostaje najlepszym wokalistą jakiego miał zespół. Bo Paul DiAnno to zupełnie inny rodzaj głosu a Blaze Bayley to kiepski amator.
Nie słyszycie jak przez lata zespół kantuje we wstępie The Number Of The Beast? Przecież ten wrzask jest o wiele za krótki więc trzeba było odrobinkę poskracać dziury pomiędzy tatatam tam.......tatatam tam..... Prawda? Idealnej albumowej formy Dickinson nie miał NIGDY. Zawsze na koncertach coś wychodziło mu lepiej a coś gorzej. Nigdy nie zaśpiewał super od A do Z. Druga sprawa, że nadal pozostaje najlepszym wokalistą jakiego miał zespół. Bo Paul DiAnno to zupełnie inny rodzaj głosu a Blaze Bayley to kiepski amator.
Tez sie zgadzam z moimi przedmowcami ze bez sensu czepiac sie Bruca chyba czasem juz tylko dla zasady...
A ja uważam, że Bruce idealnie śpiewał (od A do Z) na trasie promującej The Number Of The Beast. Szczególnie Live In Dortmund z Early Days...
Tak jest, koncertówka Best Over Hammersmith to udowadnia. Na Live After Death często olewa, nie przykłada się....Levy pisze:A ja uważam, że Bruce idealnie śpiewał (od A do Z) na trasie promującej The Number Of The Beast.
-
Filik10
- -#Clairvoyant

Tylko w Dortmundzie promowali Piece Of Mind :laughLevy pisze:A ja uważam, że Bruce idealnie śpiewał (od A do Z) na trasie promującej The Number Of The Beast. Szczególnie Live In Dortmund z Early Days...
-
obserwator
- -#Long distance runner

ja myślę, że nie tyle co olewa, tylko po prostu "brakowału" mu niekiedy głosu, ale nie robił tego celowosyzygy pisze:Na Live After Death często olewa, nie przykłada się....
olewał to on niektóre koncerty na "a real live one"
mtszły