Setlista 2006 - dyskusja

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Freeze
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Re: Setlista 2006 - dyskusja

Post autor: Freeze »

Wchodzisz w głębszą filozofię - dzielisz fanów jak Nietzsche ludzi - na lepszych i gorszych. Ja mam to w nosie, że słucham IM krócej - wcale się przez to nie uważam za gorszego. Lubie wszystkie ich dokonania, zarówno te starsze jak i nowsze i cenię sobie to, że nie grają tak samo, tylko coś zmieniają. A to że fan raczej będzie narzekał niż ciepło przyjmie nową płytę to dla mnie zupełnie sprzeczne.

Co do "mrocznej otoczki" się zgodzę, nie przepadam za tym jak ktoś się kreuje na "mrocznego" i sygnuje np słuchaniem Maiden będacego dla niego zespołem satanistycznym czy coś w tym stylu. No ale cóż, każdy ma swoje podejście. Ale nie wiem co ma do tego Fallen Angel prócz tytułu.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

Nomad pisze:wiesz oni nie stawiają Maiden w szeregu z Nirvaną, Nightwishem czy Cradle of Filth ,a tak robi młodzież, które nie kocha tyle muzyke, co mroczną otoczke, a Maiden dzięki Eddiemu i kawałkom takim jak Fear of the Dark czy Fallen Angel w tą otoczke sie wpisuje czasem.
Co Ty pieprzysz? :lol: :roll:
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Żabka »

M@ti pisze:
Nomad pisze:wiesz oni nie stawiają Maiden w szeregu z Nirvaną, Nightwishem czy Cradle of Filth ,a tak robi młodzież, które nie kocha tyle muzyke, co mroczną otoczke, a Maiden dzięki Eddiemu i kawałkom takim jak Fear of the Dark czy Fallen Angel w tą otoczke sie wpisuje czasem.
Co Ty pieprzysz? :lol: :roll:
To akurat prawda, a co Ci powie kinder czy tam pseudometal jak zapytasz czego słucha? On Maiden słucha a jego ulubiona piosenka to Fear od the Dark i 666.. I jeszcze słucha Nirvany i Korn. I System of a Down. Bo to taki strraszny metal jest. A Maiden słucha dlatego, że przecież każdy fan metalu zna i słucha Maiden, więc on też musi i zaraz poleci kupić wiadro naszywek. A Eddie to już w ogóle, diabeł wcielony.
Awatar użytkownika
Abstract
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Abstract »

Nie przesadzajmy, ja słucham Maiden od 4 lat lat a oprócz tego słucham NW , trochę Korna a nawet ostatno Cradle of Filth ,a nie jestem żadnym kindermetalem :) Każdy słucha tego co mu się podoba i tego czego chce
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

No taak, i ja też słucham różnej muzyki, ale to jest wkurzające jak taki dzieciak udaje mrocznego i wygląda przy tym jak słup ogłoszeniowy bo naszywa na siebie wszystko co znajdzie pod ręką. Zazwyczaj oni najwięcej o tym gadają, a nie maja pojęcia jak wygląda tekst piosenki. Tyle ode mnie.
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Iron maidenka pisze:On Maiden słucha a jego ulubiona piosenka to Fear od the Dark i 666.. I jeszcze słucha Nirvany i Korn. I System of a Down. Bo to taki strraszny metal jest.
A co w tym złego? A Korn czy Nirvana nie zasługują na to żeby stawiać je obok Maiden? Sam za Kornem nie przepadam ale każdy słucha tego co mu się podoba. Równie dobrze oprócz Maiden mogę słuchać Linkin Parka albo Limp Bizkit bo mi się będzie podobało i co powiecie że jestem gówniarzem i kindermetalem? :roll: I nie wszyscy muszą udawać mrocznych, niektórym to się naprawdę podoba.
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

M@ti pisze:
Iron maidenka pisze:On Maiden słucha a jego ulubiona piosenka to Fear od the Dark i 666.. I jeszcze słucha Nirvany i Korn. I System of a Down. Bo to taki strraszny metal jest.
A co w tym złego? A Korn czy Nirvana nie zasługują na to żeby stawiać je obok Maiden? Sam za Kornem nie przepadam ale każdy słucha tego co mu się podoba. Równie dobrze oprócz Maiden mogę słuchać Linkin Parka albo Limp Bizkit bo mi się będzie podobało i co powiecie że jestem gówniarzem i kindermetalem? :roll: I nie wszyscy muszą udawać mrocznych, niektórym to się naprawdę podoba.
Hyh, tak się składa, że LP sama niedawno słuchałam ;) Ale sęk w tym, że niektórzy naprawdę udają, nie mówię, że Ty, ale jest taka grupa osób, którzy nie mają o tej muzyce właściwie pojęcia, słuchają jej bo tak wypada albo bo tak robią znajomi a oni np. chcą należeć do tego grona.
M@ti pisze:A Korn czy Nirvana nie zasługują na to żeby stawiać je obok Maiden?
Zasługują, czemuż by nie, ale sam chyba przyznasz, że to rzadkie połączenie, IM stawia się raczej obok BS, JP, Helloween czy tam Deep Purple.
Chociaż w moim przypadku są np. obok RHCP.
El Dorado

Post autor: El Dorado »

a ja mam linka do bootlega :B
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Tobink pisze:a ja mam linka do bootlega :B
Jakbys sie troche porozgladal na forum to bys nie wyskakiwal z takim starym newsem , no chyba ze ten boot to video i caly.Poztym temat o tym jest w dziale Dla Kolekcjonerow :wink:
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Zasługują, czemuż by nie, ale sam chyba przyznasz, że to rzadkie połączenie, IM stawia się raczej obok BS, JP, Helloween czy tam Deep Purple.
Ale to nie jest żadna reguła, to zależy od gustu osoby słuchającej. To że w/w kapele zalicza się do tego samego nurtu, nie znaczy że trzeba ich wszystkich słuchać. EOT
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

W większości zgadzam się z Matem, a wypociny Nomada to dla mnie (tylko bez obrazy) pierdoły z dupy wyjęte. Tyle odemnie. Ja w niczym nie czuje się gorszy od fana z lat 80', ale jeśli Ty tak to masz problem.
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Tobink pisze:a ja mam linka do bootlega :B
Zaszpanował burżuj :P

A co do Kindermetali- ja metalu sucham od nieco ponad póltora roku- Im, meta, Tool, Megadeth, Helloween, Slayer, Gamma Ray, JP, nie ubieram się na codzień na czarno. Wcześniej słuchałem hh, punk rocka i numetalu, więc niektóre osoby dalej twierdzą że jestem pozerem :/ Mimo to nie uważam że tamte zespoły nie zasługują na to aby ich słuchać z tymi co teraz. Więc skończcie te pierdoły, koniec offtpoa :P
BeBe
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: BeBe »

Denerwuje mnie tutaj pewne szydzenie z Nirvany.
Oczywiście,większość tych "mhrocznych" pogańskich dzieci, którzy żyletki zużywają jak wodę, słuchają tego. Ale warto zauważyć,że jest to tak samo jak w przypadku Ironów. Słuchają Smells Like Teen Spirit lub inne znane ich kawałki, uważają się za wielkich fanów, płaczą do zdjęcia Cobaina, a nie znają tak naprawdę całości ich dokonań i historii.Większość tekstów Nirvany (słynne "I hate myself and I want to die") to genialna ironia Cobaina, który oglądając to co się dzieje wokół niego, i Nirvany był niesamowicie tym zniesmaczony i rozbawiony.
Awatar użytkownika
Szczur22
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Szczur22 »

Czyli rada jest jedna- żeby słucha muzyki, trzeba mieć mózg
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Blood Brother pisze:Denerwuje mnie tutaj pewne szydzenie z Nirvany.
Ja tam nie szydzę z Nirvany ani z żadnego z wymienionych zespołów. Szydzę w pewnym sensie z ludzi którzy udają kogoś kim nie są. Ale na forum chyba takich nie ma :) eot już naprawdę
iEvE
Administratorka
Administratorka

Post autor: iEvE »

M@ti pisze:powiecie że jestem gówniarzem i kindermetalem?
O Tobie Mati zawsze 8). ;).

maidenka nie masz poważnie innych problemów niż martwić się mhrocznymi gothami którzy słuchają Limp Bizkit i Nirvany? To zazdroszczę życia :? Umów się z Rycerzem (Nomadem) na piwo, chyba po jednych pieniądzach jesteście. Tak jak problem Nomada o Skandynawach.

Co w ogóle kogoś obchodzi jak ktoś sie ubiera i czego słucha w połączeniu z czym? W ogóle nie czaje tego punktu widzenia. Widzę chodzący mrok to przynajmniej robi mi się weselej i jest się z czego pośmiać. I jakby mnie takie rzeczy miały wkurzać to byłabym naprawdę w siódmym niebie, że mam życie usrane różami conajmniej.

A najlepsze jest przekonanie że jak coś jest bardzo popularne to juz nie jest tru :lol: A ludzie tacy wlasnie jak maidenka prezentują zazwyczaj takie poglądy :lol:

Uwielbiam wieczny spór o pozerstwo i kindermetalizm. Jedynym słusznym metalem jest Nasz Wielki Kelhuz. A reszta do zaorania. Mam nadzieję, że teraz kwestia stanie się jaśniejsza.
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

nomad jest upośledzony :mrgreen: przyznać się, nie wiedzieliście?:]

a co do setlisty to mimo że nie lubię amolad to bardzo mi zaimponowali tym posunięciem.
Żabka
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

EvE pisze:maidenka nie masz poważnie innych problemów niż martwić się mhrocznymi gothami którzy słuchają Limp Bizkit i Nirvany? To zazdroszczę życia Umów się z Rycerzem (Nomadem) na piwo, chyba po jednych pieniądzach jesteście. Tak jak problem Nomada o Skandynawach.
Ja się wcale tym nie martwię tylko wygłaszam moją opinię, a i nie masz czego zazdrościć. Z Nomadem często się nie zgadzam, czego oczywiście nie zauważyłaś.

EvE pisze:A najlepsze jest przekonanie że jak coś jest bardzo popularne to juz nie jest tru A ludzie tacy wlasnie jak maidenka prezentują zazwyczaj takie poglądy
:lol: a gdzie Ty to przeczytałaś? Nic takiego nie napisałam, ale chyba zgodzisz się ze mną, że jest taka grupa ludzi. Tylko o to mi chodzi.
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

sorry jesli juz takie pytanie padlo....czy znany jest set z wystepu piatkowego? zmienilo sie cos ?
Death
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Death »

w Bostonie set był taki sam jak w Hartford. Na MaidenNorway jest opis tego gigu.
ODPOWIEDZ