kompletna głupota to 90% Twoich wypowiedzivyrus pisze:Kompletna głupota porównywać death metalowych wokalistów do ozza czy marii carey
Dio vs Ozzy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dio vs Ozzy
Matek.Matek pisze:kompletna głupota to 90% Twoich wypowiedzivyrus pisze:Kompletna głupota porównywać death metalowych wokalistów do ozza czy marii carey
<polewa wódeczkę> Czekałem aż mu to ktoś powie
Maxymalnie wyświechtana wypowiedź ,truizm-lepszym technicznie i wokalistą jest Dio,ale Black Sabbath zdobył takie uznanie dzięki płytom z Ozzym.
Tyle, a muzycznie to inne granie by porównywać, co by nie powiedzieć Ozzego wogóle cięzko z kims porównać ,dziwny wokal, charakterystyczny,dlatego ma tylu fanów.
Dio w swojej klasie hard'n'heavy jest bardzo wysoko.
Jeśli pytanie brzmi jakie wolę płyty w BS ,z Ozzym czy z Dio to praktycznie porówno.
Tyle, a muzycznie to inne granie by porównywać, co by nie powiedzieć Ozzego wogóle cięzko z kims porównać ,dziwny wokal, charakterystyczny,dlatego ma tylu fanów.
Dio w swojej klasie hard'n'heavy jest bardzo wysoko.
Jeśli pytanie brzmi jakie wolę płyty w BS ,z Ozzym czy z Dio to praktycznie porówno.
Jak dla mnie Dio. W mojej opinii to Ozzy ma nieciekawy głos
Skrzeczy i tyle. Może i posiada świetną interpretację i niesamowitą charyzmę ale wokalista to on jest sredniawym.
mały offtop: Jakie albumy Dio możecie polecić na początek?
mały offtop: Jakie albumy Dio możecie polecić na początek?
-
The Burczax
- -#Moonchild

Holy Diver
-
Deleted User 2868
+ Master of the Moon (mnie się bardzo podoba)The Burczax pisze:Holy Diver
tyż racja. generalnie to Dio nie ma słabych płyt, nawet EM jest dobre imo
już nie mam tu najwięcej postów

Pierwszych 4 na początek posłuchaj. Najlepiej w kolejności chronologicznej.
ale z naciskiem na Sacred Heart :]Wrath pisze:Pierwszych 4 na początek posłuchaj. Najlepiej w kolejności chronologicznej.
Jeśli chodzi o wokal, to Dio. Jeśli chodzi o karierę solową, to też Dio. Dio>>>>Ozzy i niech tak zostanie
.
nie wiem dlaczego ale nie potrafię znieść wokalu Ozzego, natomiast Dio to dla mnie klasa, nawet nieco większa niż Dickinson ,lubię jedynie SBS, za klimat
Bo Ozzy nie umie śpiewać,ale szacunek mu się należy
pewnie ,że tak
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

wiadomo :rocx
edit: gdzie ta ankieta w koncu ? Bo albo ja slepy jestem, albo miejsca na glosowanie nie ma...
edit: gdzie ta ankieta w koncu ? Bo albo ja slepy jestem, albo miejsca na glosowanie nie ma...
-
Stormshield
- -#Moonchild

Nad postamiMaidenholik pisze:edit: gdzie ta ankieta w koncu ? Bo albo ja slepy jestem, albo miejsca na glosowanie nie ma...
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Widze, ale zaglosowac za cholere nie moge;( W kazdym razie John Michael ma miec 17Stormshield pisze:Nad postamiMaidenholik pisze:edit: gdzie ta ankieta w koncu ? Bo albo ja slepy jestem, albo miejsca na glosowanie nie ma...
Trudno mi wybrać. Dla mnie obaj się podobają (znaczy się ich głosy), obaj nagrali po kilka świetnych piosenek. Dla każdego 50% mojego głosu.
aż 25 % głuchych ??
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Mocne masz wejście, jeszcze napisz, że najlepsze Sabbath to te z Dio