Maiden England European Tour 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 5490
Re: Maiden England European Tour 2013
A O2 w Berlinie czy Tesla Arena w Pradze?
No sorry. Byłem tam na koncertach i dźwięk był idealny. Kolega ma chyba za małe koncertowe doświadczenie aby upierać się przy swoim zdaniu.
No sorry. Byłem tam na koncertach i dźwięk był idealny. Kolega ma chyba za małe koncertowe doświadczenie aby upierać się przy swoim zdaniu.
-
Deleted User 2259
Dokładnie,wiele hal w niemczech,holandii,austira czy wspomniana Teslea,dodałbym jescze Pap laszlo arene w BUdapeszcie.Pierre Dolinski pisze:A O2 w Berlinie czy Tesla Arena w Pradze?
Teraz Teslea sie nazywa Tipsport.Własnie sie wybieram na Dreamów w przyszłym roku i nie wiedziałem co to za hala,na szczęście zmienili tylko nazwe,
-
Deleted User 5490
To raczej trzeba mieć fach w łapie. W wielkich katedrach gotyckich da się robić dobre koncerty gdzie pogłos jest dużo większy niż w halach sportowych.
Dobry akustyk wszędzie sobie poradzi.
Dobry akustyk wszędzie sobie poradzi.
Wymieniacie takie stadiony których i tak Maiden nie zapełni więc po co je wynajmować? Koncert na Narodowym? Śmiechu warte. Byłaby powtórka z Chorzowa, pół stadionu puste i lekko zdenerwowany organizator który się chyba zraził na dobre. Optymalny wybór to stadion który mieści 20-30tys. Najlepiej, również z punktu widzenia dojazdu wypada chyba stadion Legii. Kolejny plus jest taki, że scenę można ustawić w zależności od ilości sprzedanych biletów.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Na TOTO dźwięk był bardzo dobry.hipcio_stg pisze:Nie dam sobie powiedzieć. Trudniej nagłośnić stadion, ale akustycznie żadna hala sportowa nie podoła wymagającym słuchaczom.Invader pisze:No nie wydaje mi się.hipcio_stg pisze:Hala zawsze będzie kiepska pod względem akustyki
- eddiepoland
- -#Prodigal son

Myślicie że dorzucą jeszcze biletów Stani u Podla (GC) na Pragę? Czy raczej w czeskiej rzeczywistości koncertowej nie ma GC z gumy na pół hali i lepiej kupować już teraz bilet z przebitką?
Maiden tylko w hali lub na stadionie wielkości Gwardii/Legii. Iron Maiden może zgromadzić w Polsce max 30 tys fanów, moze 40 k gdyby był support nie z tej ziemi i do tego bilety relatywnie tanie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 5490
Od kiedy to wikingowie byli wytrawnymi jeźdźcami??
Przeważnie poruszali się po morzach swoimi drakkarami a na lądzie zapieprzali pieszo. Kunie to u nich nie były zbyt modne. 
Gdyby to był event shirt fan clubu Maiden z Mongolii to bym się nie uśmiał.
A to właśnie Normanowie zaczęli hodować konie na potrzeby walki (krzyżując iberyjskie z zimnokrwistymi z płn Europy). To im przypisuje się stworzenie regularnej konnicy, a nawet 'opracowanie' sposobu walki kopią, która trzymana była pod pachą.Pierre Dolinski pisze:Od kiedy to wikingowie byli wytrawnymi jeźdźcami??Przeważnie poruszali się po morzach swoimi drakkarami a na lądzie zapieprzali pieszo. Kunie to u nich nie były zbyt modne.
Btw Mongołowie tak muskularnych koni raczej nie dosiadali...
If 50 million people say a stupid thing, it's still a stupid thing.
Zacznijmy od tego, że słynne rogi na hełmach to również mit 
i znów oryginalna, choć z motywem koniawydra77 pisze:Koszulka Nordycka jak zwykle z Wikingami
w sumie dobrze bo Skandynawia kojarzy sie chyba z Wikingami najbardziej 
Zawsze mógłby być Eddie - rybak łowiący łososia na kutrze... 
Night Mistress Fan Club Łódź
A mnie się kojarzy z facetami sikającymi na siedząco.VeeKing pisze:w sumie dobrze bo Skandynawia kojarzy sie chyba z Wikingami najbardziej
Btw, słabe te event shirty, chyba ten wasz sanktuaryjny wyszedł najlepiej.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ja to ubolewam, że nie zrobili eventowej dla Polaków 
Nie pamiętam, ale chyba na gwardii ostatni raz była?
była eventowa na gwardii??