Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Behemoth

Post autor: Schizoid »

Stówka za jewela :shock: Grubo polecieli. Akurat płyty Behe zawsze były w przystępnych cenach.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

nugz pisze: śr sty 29, 2025 7:40 am Właśnie on niej się nauczył: "Nieważne, co mówią, ważne, żeby mówili" :)
Tak myślalem :D i nawet się nie dziwię. Zwykły chłopak z Lasów Pomorza ;) wybił się na tyle, że wkoczył na medialny świecznik. A tu łatwo się "zachłysnąć" pudelkową sławą ;)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Schizoid pisze: śr sty 29, 2025 8:12 am Stówka za jewela :shock: Grubo polecieli. Akurat płyty Behe zawsze były w przystępnych cenach.
No teraz jakieś kosmosy się robią z cenami. 70+ coraz częściej widzę przy nowościach :roll:
www.MetalSide.pl
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Aha, czyli nawet album się tak nazywa :lol:

Chciałbym zobaczyć minę Oriona, kiedy na spotkaniu ktoś będzie pytał o inspirację w temacie tytułu albumu, bo Adaś to sobie poradzi :D
nugz
SMERF MARUDA

"Wybraliśmy ten prowokacyjny tytuł celowo, odrzucając subtelność na rzecz bezpośredniego i polaryzującego hasła. To buntownicze zanurzenie się w głębinach, odważne poszukiwanie absolutu nawet w rynsztoku" :lol:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Schizoid pisze: śr sty 29, 2025 8:12 am Stówka za jewela :shock: Grubo polecieli. Akurat płyty Behe zawsze były w przystępnych cenach.
Na Mysticu ceny są przystępniejsze. :wink:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

nugz pisze: śr sty 29, 2025 9:33 am "Wybraliśmy ten prowokacyjny tytuł celowo, odrzucając subtelność na rzecz bezpośredniego i polaryzującego hasła. To buntownicze zanurzenie się w głębinach, odważne poszukiwanie absolutu nawet w rynsztoku" :lol:
Jajebie... Myślałem, że Adaś wyrósł już z tych gimbazjalnych teksów ze "spowiedzi heretyka" ale widzę, że nie.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Benek to dla mnie podobny casus co Metallica - słuchałem niegdyś namiętnie (ze szczytem w czasach od The Apostasy do Satanist), ale obecnie zespół przestał interesować mnie w najmniejszym nawet stopniu. Ostatniej płyty próbowałem przesłuchać 3 razy (z Metą nawet nie podjąłem walki) i nie zostało we mnie z tego absolutnie nic. Ostatni koncert widziałem na Wacken, do połowy, bo wolałem udać się na Uli Jona Rotha. Wątpię abym sięgnął po nowy album, tym bardziej, że te nadęte i coraz mniej adekwatne do współczesności narracje Adama są trochę żenujace.
nugz
SMERF MARUDA

Serio, już jestem zmęczony tą sztuczną i "znoszoną" symboliką Adasia.
Zdecydowanie wolałbym, żeby znów nie dojechał im backline i grali na pożyczonym sprzęcie, w szmatach zrobionych na szybko, bez malowania mord - wtedy to było chociaż bardziej autentyczne :)
Awatar użytkownika
sajki
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: sajki »

Na następnej płycie w ogóle nie powinno być wokalu, tylko te pseudointeligentne recytacje Adama. Takie behemothowe Lulu. Ale by się słuchało!
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

No, ja też odnoszę wrażenie, że ten styl się już przejadł i jest dziś zupełnie niewiarygodny. Przypomina to cyrkowca, ciągle odgrywającego ten sam numer. Ale to moje odczucia (chociaż widzę, że nie tylko moje) i ciekawi mnie, jak zostanie mowy materiał odebrany. No, jeśli muzyka będzie świetna to pewnie przymkniemy oko na to pierdzielenie Adasia. Jak będzie świetna to dajcie mi znać, bo, jak pisałem wyżej, sam raczej nie sięgnę ;)
nugz
SMERF MARUDA

Napiszcie na fb zespołu, że logo zespołu jest przycięte na okładce :)
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

Zespół zwrócił się do wieloletniego współpracownika Bartka Rogalewicza (BLACK.LODGE.IS.NOW), a także do Dark Sigil Workshop, aby stworzyć piękną, złowieszczą i wyjątkową okładkę
JAKĄ??? :lol:

A u Mystica faktycznie dużo taniej. Ciekawa dysproporcja.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
nugz
SMERF MARUDA

Okladki Forkasa czy Samori były naprawdę dobre, ta jest naprawdę nędzna :)

"No filler, no excess..." - Oby, Adaś, oby ;)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Hehe, a co miał powiedzieć? "No killer, all filler"? Nawet jeśli płyta okaże się chujowa, to i tak Nergal będzie... rozgrzeszony ;)
nugz
SMERF MARUDA

Tak w ogóle, to co to jest na tej okładce... Gabriel po weekendzie na Podlasiu? ;)
Awatar użytkownika
johnny_o
Ten, Który Czyta Wszystko

Post autor: johnny_o »

Po wydmuchaniu wszystkich swoich trąbek ;)
nugz
SMERF MARUDA

7 sekund, nie dam dziś se z tym rady, może jutro :D

Dobra, poszedł odsłuch, 2 razy.
Jak na title track, to nie czuję się specjalnie zachęcony. Te same patenty, trochę jak z generatora Behemoth. Paździoch dowozi fajne solo. Chyba tyle... Pewnie zyska po kolejnych podejściach, ale póki co trochę meh, no i cringefest :)
nugz
SMERF MARUDA

No i Seth jest w końcu w klipie!!!
Awatar użytkownika
Recit The Thornographer
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Recit The Thornographer »

:mryellow: