10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa
Ale chyba nie takie jak miały być - a zawsze mogą tych ludzi wsadzić do GC - taka sama cena a nawet lepiej widać..
a jeszcze ja wejść w mapkę to jest po przeciwnej stronie "trybuna nowa" za 198 zł jako Sonisphere GA - tyle że na to też się nie da biletów kupić - ale GA - to jak bilety na płytę - ogólnie coś tu nie gra a do tego wszystkiego nie podali jeszcze od której wpuszczają - w zeszłym roku to było wiadome dużo wcześniej....
0gólnie coś kombinują ale nie wiadomo w sumie co....
A to statystyka z Lasta - tylko że
1/ na laście z roku na rok przybywa użytkowników
2/ AC/DC - ma wyższą średnią wieku słuchaczy - a ci na laście nie siedzą
wniosek - cienko z frekwencją będzie....
Czwartek 27 maja 2010
AC/DC
Dżem
Lotnisko Bemowo
Warszawa, Polska
3 479 osób uczestniczyło
9 374 wiadomości
Środa 16 czerwca 2010
Sonisphere Festival w Lotnisko Bemowo
Frontside, Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Behemoth, Materia, Diary of Sorrow
Lotnisko Bemowo
Warszawa, Polska
7 154 osoby uczestniczyły
25 870 wiadomości
Piątek 10 czerwca 2011
Iron Maiden, Motörhead, Mastodon, Volbeat, Killing Joke, Hunter, Devin Townsend Project, Made of Hate
Lotnisko Bemowo
Warszawa, Polska
4 313 osoby uczestniczą
9 082 wiadomości
a jeszcze ja wejść w mapkę to jest po przeciwnej stronie "trybuna nowa" za 198 zł jako Sonisphere GA - tyle że na to też się nie da biletów kupić - ale GA - to jak bilety na płytę - ogólnie coś tu nie gra a do tego wszystkiego nie podali jeszcze od której wpuszczają - w zeszłym roku to było wiadome dużo wcześniej....
0gólnie coś kombinują ale nie wiadomo w sumie co....
A to statystyka z Lasta - tylko że
1/ na laście z roku na rok przybywa użytkowników
2/ AC/DC - ma wyższą średnią wieku słuchaczy - a ci na laście nie siedzą
wniosek - cienko z frekwencją będzie....
Czwartek 27 maja 2010
AC/DC
Dżem
Lotnisko Bemowo
Warszawa, Polska
3 479 osób uczestniczyło
9 374 wiadomości
Środa 16 czerwca 2010
Frontside, Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax, Behemoth, Materia, Diary of Sorrow
Lotnisko Bemowo
Warszawa, Polska
7 154 osoby uczestniczyły
25 870 wiadomości
Piątek 10 czerwca 2011
Iron Maiden, Motörhead, Mastodon, Volbeat, Killing Joke, Hunter, Devin Townsend Project, Made of Hate
Lotnisko Bemowo
Warszawa, Polska
4 313 osoby uczestniczą
9 082 wiadomości
-
Deleted User 804
Pewnie będzie dostępne za kilka dni albo znów w jakiejś "promocji".piter pisze: a jeszcze ja wejść w mapkę to jest po przeciwnej stronie "trybuna nowa" za 198 zł jako Sonisphere GA - tyle że na to też się nie da biletów kupić - ale GA - to jak bilety na płytę - ogólnie coś tu nie gra a do tego wszystkiego nie podali jeszcze od której wpuszczają - w zeszłym roku to było wiadome dużo wcześniej....
dokładnie stąd te desperackie ruchy w wprowadzaniu co chwila jakiejś promocji czy dodawaniu "nowych" biletów. Na AC/DC i poprzednie sonisphere bilety się dobrze sprzedawały i nie musieli tak kombinować. A teraz... no cóżpiter pisze: wniosek - cienko z frekwencją będzie....
a jeszcze:
1/ na AC/DC to ceny były trochę niższe niż teraz:
Sektory - 310
Płyta I - 310 zł
Płyta II - 170 zł
2/ w tym roku wywalili ceny jak za Metallikę - i choćby nie wiem jak uwielbiać Dziewicę to Metallika jest zdecydowanie popularniejsza....
1/ na AC/DC to ceny były trochę niższe niż teraz:
Sektory - 310
Płyta I - 310 zł
Płyta II - 170 zł
2/ w tym roku wywalili ceny jak za Metallikę - i choćby nie wiem jak uwielbiać Dziewicę to Metallika jest zdecydowanie popularniejsza....
-
Deleted User 804
Metallica jak metallica ale sam fakt że ceny za big4 były takie same jak teraz za "big2?". 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Tego bym nie powiedział, AC/DC i Iron Maiden to ta sama grupa odbiorców. Na AC/DC było tylko nieco większe ciśnienie bo byli pierwszy raz od 20 lat.piter pisze:2/ AC/DC - ma wyższą średnią wieku słuchaczy - a ci na laście nie siedzą
Ja tam jestem spokojny o frekwencje. Nie spodziewałem sie cudów, ale myśle, ze jakies 45000 ludzi sie pojawi, to nie jest zły wynik.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Czechy też nieciekawie, patrząc pod kątem lasta:
Sonisphere 2010
581 osób uczestniczyło
552 wiadomości
Sonisphere 2011
293 uczestników
107 wiadomości
Szkoda, że w tym roku nie rzucili ciekawszych składów w naszą część Europy. Skupili się na Maiden i mniejszych gwiazdeczkach :/
Sonisphere 2010
581 osób uczestniczyło
552 wiadomości
Sonisphere 2011
293 uczestników
107 wiadomości
Szkoda, że w tym roku nie rzucili ciekawszych składów w naszą część Europy. Skupili się na Maiden i mniejszych gwiazdeczkach :/
40 - 50 tyś się u nas odliczy - nie jest źle - AC/DC to jednak szerszy target i nieco inna muza (H 'n H bardziej Rock niż metal). Sądzę, że będzie to największa frekwencja na koncercie IM w Polsce (...)
Ale zadania Bruce'a nie spełnimy, nie będzie dwa razy więcej niż na gwardii, a przy porządnym festiwalu powinna to być normalka 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Powiedz to Czechom - 30 tys na Big 4ttomasz pisze:a przy porządnym festiwalu powinna to być normalka
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
W Czechach 15,000 u nas 45,000 i superowsko. Tyle razy u nas IM byli... Na innych festach 20 - 40,000 (Soni oczywiście). W Czechach pewnie lepiej by było przy indywidualnym koncercie IM (...) Ciekawe, jak scena będzie wyglądała (???) - może dołożą coś jeszcze - no i BIG EDDIE - musss!
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

też mi się wydaje, że nie ma powodów do narzekań
w końcu to koncert Maiden! a oprawa The Final Frontier World Tour jest po prostu świetna
a Big Eddie musi być obowiązkowo!
Czechy to jednak dużo mniejszy krajEmilio pisze:Powiedz to Czechom - 30 tys na Big 4ttomasz pisze:a przy porządnym festiwalu powinna to być normalka
- Emilio
- -#Lord of the flies

To nie ma znaczenia, na Rolling Stones'ach w Czechach było ponad 150 tysiecy ludzi, wiecej niż na jakimkolwiek koncercie w Polsce.Zilian pisze:Czechy to jednak dużo mniejszy kraj Ludnościowo prawie 4 razy mniejszy od Polski
No niby tak ale nie ma też co moim zdaniem dramatyzować że w tym kraju tylu fanów było w tamtym tyle a u nas tyleEmilio pisze:To nie ma znaczenia, na Rolling Stones'ach w Czechach było ponad 150 tysiecy ludzi, wiecej niż na jakimkolwiek koncercie w Polsce.Zilian pisze:Czechy to jednak dużo mniejszy kraj Ludnościowo prawie 4 razy mniejszy od Polski
Coraz taniej bileciki ludzie opychają: na płytę, przykładowo na lastfm, ludzie pozbywają się po 140-150zł. Zaczyna się 
- Mercenary155
- -#Invader

Nie widzę nigdzie więc piszę.
Oficjalne info ze strony livenation
otwarcie bram: 13.30
otwarcie bram EE: 13.00
No i git wszystko już jest jasneMercenary155 pisze:Nie widzę nigdzie więc piszę.
- Mercenary155
- -#Invader

Masz racje.
Wybulić 50zł więcej żeby wejść pół godziny wcześniej ^^.
Przez te pół godziny wejdzie tak mało ludzi ,że spokojnie dopchasz się pod same barierki ^^
Wybulić 50zł więcej żeby wejść pół godziny wcześniej ^^.
Przez te pół godziny wejdzie tak mało ludzi ,że spokojnie dopchasz się pod same barierki ^^
A czego oczekiwaliście, dzień przed?

- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Dzien może nie, ale przynajmniej godzinę, dwie...