Pantera

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Najlepszy album Pantery to :

Metal Magic
4
5%
Projects In The Jungle
2
2%
I Am The Night
0
Brak głosów
Power Metal
17
19%
Cowboys From Hell
28
32%
Vulgar Display Of Power
21
24%
Far Beyond Driven
8
9%
The Great Southern Trendkill
7
8%
Reinventing The Steel
1
1%

Liczba głosów: 88

Awatar użytkownika
Felcio
-#Clansman
-#Clansman

Re: Pantera

Post autor: Felcio »

Zdan pisze: wt gru 31, 2019 4:09 pm BTW Jeśli ktoś uważa, że Dime nie sprawdzałby się w graniu w stylu lat 80/Judas Priest/speed metalu to niech sobie odpali "Power Metal" Pantery ;)
Ale ja o tym wiem. Problem w tym ze mało kto w ogóle przyjmuje do wiadomości o istnieniu czegokolwiek przed Cowboys. Później po Power Metal byłó tak jak pisałem wyżej
Awatar użytkownika
blackcocker
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: blackcocker »

Zdan pisze: wt gru 31, 2019 4:09 pm BTW Jeśli ktoś uważa, że Dime nie sprawdzałby się w graniu w stylu lat 80/Judas Priest/speed metalu to niech sobie odpali "Power Metal" Pantery ;)
Prawda, ale nie rozumiem jak się to odnosi do poprzednich postów :D
#blackcocker2023

Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.

07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)

***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

Wydawało mi się, że gdzieś przeczytałem, że Dime umiał grać tylko te niby "kwadraty" które łupał w późniejszej karierze Pantery. Ta płyta zadaje temu kłam :)
PowerSeventhSon
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: PowerSeventhSon »

Nigdy mi jakoś ten zespół nie leżał. W końcówce latach 90 był szał na nich, na Rammstein (na tych może ze 2 lata później) i na Soulfly. Tak pamiętam rozmowy o metalu na moim podwórku.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Schizoid »

https://www.youtube.com/watch?v=zILDfemP4To

Internetowy koncert Phila oparty o repertuar Pantery. Oglądać/pobierać, bo pewnie zaraz spadnie. A set fajny i długi, znacznie dłuższy od tego, który siał zniszczenie w Progresji 2 lata temu.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Tego to się nie spodziewałem xD bez Dime brzmi trochę jak świętokradztwo, z drugiej strony nie takie rzeczy już scena muzyczna przetrwała, a prawda jest taka że jeśli ta North American tour zaprowadzi kiedyś do European tour to będę pierwszy do kupowania biletu.
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Nie jestem specjalnie fanem tego newa, bedac fanem Pantery.
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Za późno już na takie rzeczy. Phil dawał bardzo dobre koncerty z repertuarem Pantery pod własnym szyldem, mogli przy tym zostać, ewentualnie powołać do życia jakiś poboczny projekt, tak jak zrobił to Udo.

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Chętnie się wybiorę, ale fanem Pantery nie jestem to też okrojony skład mnie mnie nie rusza. Dla mnie najważniejszy w Panterze jest wokal Anselmo
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Bez sensu, zespół braci bez braci.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
Awatar użytkownika
Frank Drebin
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Frank Drebin »

I świetnie, że wracają. Muzycznie w ślepym teście i tak nikt się nie zorientuje, że bracia Abbott już nie występują.

Koncerty grają czasem zespoły, w których pozostał jeden oryginalny członek (vide: Megadeth, żeby daleko nie szukać), a czasem takie, w których nie ma nikogo z oryginalnego składu.

Phil z Illegals dawał bardzo dobre show, więc tu może być tylko lepiej.
FotD = TOP5 albumów Maiden
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Frank Drebin pisze: czw lip 14, 2022 12:19 pm Koncerty grają czasem zespoły, w których pozostał jeden oryginalny członek (vide: Megadeth, żeby daleko nie szukać), a czasem takie, w których nie ma nikogo z oryginalnego składu.
W Iron Butterfly, zespole założonym w 1966, obecnie najdłuższy stażem członek zespołu to gość który gra w nim od 1995 xD
Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale Megadeth to jednak inna bajka. Od zawsze wszystko się tam kręci wokół Dave'a. A Pantera od Power Metal to było czterech konkretnych gości, jak Zeppelini, czy The Beatles. Dwóch (założycieli) już nie żyje, z czego Vinnie nigdy nie pogodził się z Philem. Nie chciał kontynuować grania pod szyldem Pantery, pochował ją w dniu pogrzebu swojego brata. Dziwi mnie w ogóle, że Phil i Rex mają prawa do nazwy.

Awatar użytkownika
Sadek
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Sadek »

Wszystko fajnie, ale chyba ich pojebało, jeśli wyruszą w trasę jako "Pantera". Niech nazwą to inaczej. Albo niech Anselmo weźmie Rexa do swojego zespołu Illegals i niech tak grają.
Awatar użytkownika
octavian
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: octavian »

No niezły cyrk. Dwóch założycieli nie żyje. Niby nie tylko dwóch Abbottów grało od początku istnienia grupy bo przecież Rex grał już z nimi przy okazji popełnienia pierwszej płyty Pantery - Metal Magic. Ale tak czy siak wyruszenie Anselmo i Rexa pod nazwą PANTERA to lekkie nieporozumienie
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Frank Drebin pisze: czw lip 14, 2022 12:19 pm
Koncerty grają czasem zespoły, w których pozostał jeden oryginalny członek (vide: Megadeth, żeby daleko nie szukać), a czasem takie, w których nie ma nikogo z oryginalnego składu.
Megadeth to zawsze był jeden facet, który ten zespół założył i komponował większość muzyki. Panterę założyli bracia, jeden z nich do końca życia nie chciał grać pod tym szyldem. Moim zdaniem strasznie słaba akcja, zwłaszcza że Anselmo grał już sety full Pantera i wszystko było dobrze.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
johnny_o pisze: wt sie 18, 2026 9:50 pm Jebać czarnuchów
nugz
SMERF MARUDA

Post autor: nugz »

Sa juz ploty, ze Wylde i Benante maja dolaczyc.
W sumie nie wyobrazam sobie kogos innego na wiosle.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Michał »

Benante git, Wylde'a nie lubię
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

nugz pisze: czw lip 14, 2022 1:46 pm Sa juz ploty, ze Wylde i Benante maja dolaczyc.
W sumie nie wyobrazam sobie kogos innego na wiosle.
Nienawidzę Zakka za wszystkie jego gwałty na riffach Iommiego, Fairies Wear Boots w Krakowie to było coś okropnego. Myślę, że bez trudu dałoby się znaleźć innego wioślarza. Na bębnach bym widział natomiast Jaya Weinberga, na pewno dobrze by się odnalazł w tym repertuarze. Zresztą pewnie zna go na pamięć.

ODPOWIEDZ