ale na jakieś europejskie daty to sobie chyba poczekamy
Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden - koncerty w 2012 [ PLOTKI ]
no ba!
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

FFTE świetnie bym przyjął,ale troszkę szkoda,ze już w zasadzie wiadomo co by grali, opcja by grali tylko to co asbolutnie najbardziej znane troszkę niefajna, zwłaszcza nie chciałbym Wasting Love, a pewnie by była .
Jakby tak przywalili tytułowym z No Prayer for Dying, The Assasin, Afraid too Shoot Strangers, Be Quick or Be Dead to miałoby to sens ,ja jednak boję się,że znowu zagrają El Dorado, Wicker Man ,Reincarnation of Benjamin Breeg a z lat 90 ograniczą się do dosłownie paru utworów .
Nie wiem zresztą, narazie jakoś mi się nie widzi trasa w 2012 r. tzn myślę,że jej nie będzie.
W ogóle myślę,że zespół nie ma jakichś większych planów na przyszłość, a nasze wróżenie to takie gdybanie .
Najlepszą opcją była by taka trasa jak Ed Hunter Tour spontanicznie,bez większych przygotowań i pompy medialnej ,najlepiej z opcją jesień-wiosna
Jakby tak przywalili tytułowym z No Prayer for Dying, The Assasin, Afraid too Shoot Strangers, Be Quick or Be Dead to miałoby to sens ,ja jednak boję się,że znowu zagrają El Dorado, Wicker Man ,Reincarnation of Benjamin Breeg a z lat 90 ograniczą się do dosłownie paru utworów .
Nie wiem zresztą, narazie jakoś mi się nie widzi trasa w 2012 r. tzn myślę,że jej nie będzie.
W ogóle myślę,że zespół nie ma jakichś większych planów na przyszłość, a nasze wróżenie to takie gdybanie .
Najlepszą opcją była by taka trasa jak Ed Hunter Tour spontanicznie,bez większych przygotowań i pompy medialnej ,najlepiej z opcją jesień-wiosna
oj akurat ten utwór to bym chciał, od czasów FOTD nie było graneZłapanyWCzasie pisze: Wasting Love
podbno trasa w 2012 to już pewniak akurat
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Z Wasting Love źle napisałem,faktycznie dawno tego nie grali, ale poprostu nie przepadam za nim,a nie chcę już znowu się do czegoś przekonywać na koncercie,jak do Coming Home,niech grają to co mają najlepsze w zanadrzu.
Podobno? tzn kto tak napisał, im internet jest bardziej popularny tym tych przecieków jest zawsze więcej, w 2004 r. to się o trasie Early Days dowiedziałem miesiąc po tym jak to ogłosili na głównej, a teraz to się wszystko wie z takim wyprzedzeniem...
Jeśli mają grać trasę promującą FFTE to to ma sens tylko wtedy jak skoncentrują się na latach 90-98 a nie zagrają po 1 kawałku z tych płyt+zawsze grany Fear i dołożą to co mają już bardzo obcykane, El Dorado,Coming Home,When the Wild Wind Blows ,Wicker Man,Blood Brothers ,Dance of Death, No More Lies ,Reincarnation of Benjamin Breeg i parę najbardziej oczywistych klasyków, wtedy to jest bez sensu.
Jestem dobrej myśli, liczę,że w końcu usłyszę The Clansman, może Sign of the Cross lub coś bardzo dawno granego z X Factor np.Fortunes of War, może Afraid too Shoot Strangers, Tailgunnera lub Bring Your Daughter, a jeśli spróbują odświeżyć wspominać Numbera to 22 Acacia Avenue i Prisonera albo biorąc lata 80 Still Life, Infinite Dreams czy Stranger in the Strange Land . Jeszcze jest trochę tego .
Fajnie też jakby poprostu ludzie poznali set wraz z pierwszych koncertem,a nie robili tych podpowiadanek na stronie,niech to będzie zaskoczenie jakieś,choć w małej części.
Podobno? tzn kto tak napisał, im internet jest bardziej popularny tym tych przecieków jest zawsze więcej, w 2004 r. to się o trasie Early Days dowiedziałem miesiąc po tym jak to ogłosili na głównej, a teraz to się wszystko wie z takim wyprzedzeniem...
Jeśli mają grać trasę promującą FFTE to to ma sens tylko wtedy jak skoncentrują się na latach 90-98 a nie zagrają po 1 kawałku z tych płyt+zawsze grany Fear i dołożą to co mają już bardzo obcykane, El Dorado,Coming Home,When the Wild Wind Blows ,Wicker Man,Blood Brothers ,Dance of Death, No More Lies ,Reincarnation of Benjamin Breeg i parę najbardziej oczywistych klasyków, wtedy to jest bez sensu.
Jestem dobrej myśli, liczę,że w końcu usłyszę The Clansman, może Sign of the Cross lub coś bardzo dawno granego z X Factor np.Fortunes of War, może Afraid too Shoot Strangers, Tailgunnera lub Bring Your Daughter, a jeśli spróbują odświeżyć wspominać Numbera to 22 Acacia Avenue i Prisonera albo biorąc lata 80 Still Life, Infinite Dreams czy Stranger in the Strange Land . Jeszcze jest trochę tego .
Fajnie też jakby poprostu ludzie poznali set wraz z pierwszych koncertem,a nie robili tych podpowiadanek na stronie,niech to będzie zaskoczenie jakieś,choć w małej części.
... ta, podobno już wszystko jest gotowe na 2012, USA/Kanada i koncerty w wybranych miejscach EU. Na Polskę nie ma co liczyć, ale zawsze Węgry, Rumunia... Prawdopodobnie jednak przekrojową trasę zrobią, z obecnością paru rzeczy z "TFF" de facto - kontynuacja promocji tej płyty, bo i album i tournee były wielkimi sukcesami.
"SSOASS TOUR History" prawdopodobnie 2013, dopiero...
"SSOASS TOUR History" prawdopodobnie 2013, dopiero...
-
ZłapanyWCzasie
- -#Clairvoyant

Mi się marzy koncert w Polsce bez żadnej promocji ,bez żadnej wrzawy medialnej na mniejszym stadionie dla 15 tys. w jakiejś większej hali ,zagrany z marszu ogłoszony na 3-4 miechy przed.
Trochę nudne jest to,że Ironi grają u nas co 3 lata, od Chorzowa to jakaś mantra ,pamiętam,że we Wrocławiu grali pół roku po koncercie w Katowicach i właśnie to było fantastyczne, przyszło 5 czy 6 tys. ludzi a oni dali znakomity koncert ,kto miał być ten był.
Coś takiego by mi się marzyło, bo tak troszke te trasy IM przypominają schemat ,nie ma koncertów-niespodzianek ,starczy śledzić letnie festy i już wszystko wiadomo.
Choć ta halowa trasa po Niemczech to jednak była dużo niespodzianka ,gdyby nie to,możliwe bym w ogóle ich nie zobaczył w 2010 r (teraz widząc jak świetna była to trasa bym żałował ,choć bym naocznie się nie przekonał z drugiej strony)
Trochę nudne jest to,że Ironi grają u nas co 3 lata, od Chorzowa to jakaś mantra ,pamiętam,że we Wrocławiu grali pół roku po koncercie w Katowicach i właśnie to było fantastyczne, przyszło 5 czy 6 tys. ludzi a oni dali znakomity koncert ,kto miał być ten był.
Coś takiego by mi się marzyło, bo tak troszke te trasy IM przypominają schemat ,nie ma koncertów-niespodzianek ,starczy śledzić letnie festy i już wszystko wiadomo.
Choć ta halowa trasa po Niemczech to jednak była dużo niespodzianka ,gdyby nie to,możliwe bym w ogóle ich nie zobaczył w 2010 r (teraz widząc jak świetna była to trasa bym żałował ,choć bym naocznie się nie przekonał z drugiej strony)
i marzeniem to pozostanie 
to znak naszych czasów, pewnych rzeczy nie przeskoczysz, choć staramy się i tak oznaczać tematy jako spoiler dla tych którzy nie chcą znać setlisty, ale nie poznać jej przed koncertem i tak graniczy chyba z cudem
póki co Nicko rusza w "trasę" po Niemczech i UK z perkusją
to znak naszych czasów, pewnych rzeczy nie przeskoczysz, choć staramy się i tak oznaczać tematy jako spoiler dla tych którzy nie chcą znać setlisty, ale nie poznać jej przed koncertem i tak graniczy chyba z cudem
póki co Nicko rusza w "trasę" po Niemczech i UK z perkusją
A ja mam gdzies czy bedzie koncert w Polsce. Byle był gdzies w niemczech albo w pradze.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
W Pradze bywają tak samo często, jak u nas, a w Niemczech tylko Wacken wydaje się możliwe. Jak już wspomniał Ralf celujmy w Węgry/Rumunię.
Mogę sie założyć ze jeśli by grali trasę "przekrojową" zagraliby na pewno z TFF - Coming Home i być może El Dorado bo wiecej piosenek sie nie nadaje na tego typu trasę a juz na pewno nie zagrają czegoś czego nie było na TFF Tour.
Pytanie o otwieracz, czyżby w końcu Be Quick
Pytanie o otwieracz, czyżby w końcu Be Quick
The Wicker Man... Na stówę!Pytanie o otwieracz, czyżby w końcu Be Quick
remi pisze:Pytanie o otwieracz, czyżby w końcu Be Quick
osobiście nie chciałbym tego jako otwieracza ponieważ bał bym się o swoje życie
IRON MAIDEN
Przeżyłem Be Quick w Ostravie, w 93'. Da radę
Dla mnie, najbardziej wyczekiwany otwieracz, to Caught Somewhere in Time, chociaż mało realny.
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

+1!Rafaello pisze:Przeżyłem Be Quick w Ostravie, w 93'. Da radęDla mnie, najbardziej wyczekiwany otwieracz, to Caught Somewhere in Time, chociaż mało realny.
to jedno z moich największych marzeń, żeby usłyszeć CSIT live. niestety obawiam się, że nigdy tego nie doczekam, chociaż wszystko w rękach Ironów
Słyszałem w 86 we Wrocku ale szczerze, to niewiele pamiętam z tego koncertu. Miałem 14 lat i byłem w szoku.death_busters pisze:+1!Rafaello pisze:Przeżyłem Be Quick w Ostravie, w 93'. Da radęDla mnie, najbardziej wyczekiwany otwieracz, to Caught Somewhere in Time, chociaż mało realny.
to jedno z moich największych marzeń, żeby usłyszeć CSIT live. niestety obawiam się, że nigdy tego nie doczekam, chociaż wszystko w rękach Ironów
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

to raczej marzenie ściętej głowy, ale jak mówią nadzieja umiera ostatniaRafaello pisze:Słyszałem w 86 we Wrocku ale szczerze, to niewiele pamiętam z tego koncertu. Miałem 14 lat i byłem w szoku.death_busters pisze:+1!Rafaello pisze:Przeżyłem Be Quick w Ostravie, w 93'. Da radęDla mnie, najbardziej wyczekiwany otwieracz, to Caught Somewhere in Time, chociaż mało realny.
to jedno z moich największych marzeń, żeby usłyszeć CSIT live. niestety obawiam się, że nigdy tego nie doczekam, chociaż wszystko w rękach IronówTym niemniej, zagrać by mogli, bo to mój opener nr 1!
dokładnie, jeszcze BE QUICK... jakaś szansa jest jeśli postawia na repertuar ze składanki FFTE, ale CSIT to marzenie ściętej głowy 
To sobie zanucę pod nosem.... na znak protestuBudziol pisze:dokładnie, jeszcze BE QUICK... jakaś szansa jest jeśli postawia na repertuar ze składanki FFTE, ale CSIT to marzenie ściętej głowy
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

za Be Quick też bym się nie obraził
ani za From Here... czy Afraid to Shoot Strangers i za coś z NPFTD 
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Myślę, że jeśli byłaby taka trasa, to Be Quick jako opener, a The Wicker Man byłby w środku, jak na FFT.