10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: tomtomala »

erni13 pisze:le było w Berlinie tak w ogóle?
5 osób. Byłeś, widziałeś, że pyszczysz? Przyjdzie maks 20 tys. na Gwardię i co zrobisz?
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

chytrusy naprawde straca, bo chcieli oszukac ludzi, nie ma zadnego przelozenia na frekwnecje na SOni 2010,bo raz medialnosc tej imprezy zupelnie inna,dwa target Metallici jest w Polsce 3 razy wiekszy a 3 to byla pierwsza impreza tego typu w Polsce

mam nadzieje,ze Ironi juz nie zagraja nigdy koncertu w Polsce tego typu tylko zagraja w hali tam gdzie ich miejsce, w dupie mam show,frekwencje,wybuchy ,pirotechnike itd koncerty halowe sa niepowtarzalne,piekne,pelne mocy, dla prawdziwych fanów,bo jest tam to co najwazniejsze -kontakt fanów z Ironami

obstawiam 25 tys. ,na plycie moze z 8-10 ,tragedia ,Live Nation to monopolista i tak to sie zawsze konczy
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

5 osób. Byłeś, widziałeś, że pyszczysz?
Zadałem pytanie ,,ile było osób w Berlinie". Gdzie tu tu pyszczenie widzisz? No co za ludzie, co za naród...

Ja idę o zakład, że ze 40 tysięcy będzie. Ale im mniej, tym lepiej, bliżej sceny będę.
ZłapanyWCzasie
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: ZłapanyWCzasie »

12-13 tys. cos kolo tego,hala byla zapelniona w 90% a miesci 15 tys. ludzi
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

40 tyś. pęknie! :dance:
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Skoro soni od ogłoszenia, czyli od pół roku było zawsze w pierwszej 3 notowan eventim, to na 100% nie bedzie mniej ludzi niz na Gwardii ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
tomtomala
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: tomtomala »

Zadałem pytanie ,,ile było osób w Berlinie".
Wydźwięk pytania był taki.

Nie wiem ile będzie na Soni. Mało mnie to obchodzi. Wiem, że im mniej tym maleją szanse na kolejne koncerty w Polsce, ale z drugiej strony 400 zł za IM to jest lekka przesada. Ja tam wierzę Wickerowi, skoro twierdzi, że się mega mało biletów sprzedało.
Emilio pisze:soni od ogłoszenia, czyli od pół roku było zawsze w pierwszej 3 notowan eventim,
Zdajesz sobie sprawę, że takie "notowania" można podkręcać i wypaczać. A co było w pierwszej trójce oprócz Soni?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

ok 10,000 to by była katastrofa przy nakładach organizacyjnych na taki fest. LN prawdopodobnie przenieśliby tą imprezę do hali (już kilka tygodni temu) - ja poczekam do piątku. W 2008 - mym czytałem właśnie tutaj, że na Gwardii 5,000 biletów poszło, potem że niemieckie koncerty w tym roku będą puste, itd itd - sadzę że te 40k luda będzie :mryellow:
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

ile nie będzie i tak planowanych 80 k nie osiągną :mryellow: Zresztą frekwencja to nie nasz problem tylko organizatora, kóry zresztą sam sobie jest winny :cool:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Wiadomo było - że 80k to rzecz nierealna!!! Cóż - ja sądzę, że te 50% poprzedniej ekipy się zjedzie - zobaczymy w piątek (....) :twisted:
szatanista
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: szatanista »

lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

A moje zrodla podaja, ze bedzie 500 tys ludzi, jutro maja zaczac sprzedawac bilety na nowy sektor na dachu Carrefoura, w pakiecie dodawana bedzie luneta. Ludzie, jak mowicie o jakichs swoich przezajebistych zrodlach, to je podajcie, bo mowiac "a moje zrodla" wiarygodnosci jest w tym zero. Mniej biletow sie sprzedalo niz w hali o2 world w Berlinie? W takiej sytuacji koncert bylby odwolany przez zbyt niska frekwencje, mozecie byc tego pewni. I nie byloby mowy o zadnym przenoszeniu do hali jak to ktos napisal, wyszloby to drozej niz bemowo zapewne. No i gdzie w Warszawie niby taka hala?;)

I naprawde, powtarzanie ze "400zl to za duzo na taki festiwal" to populizm w najgorszym wydaniu. Cena biletu to 200 zl i jest to normalna, niewygorowana cena za koncert w dzisiejszych realiach. 400 zl to bilet tylko dla tych ktorzy maja ochote wydac wiecej zeby miec dobre miejsce. Zmusza ktos do takiego zakupu?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Przestańcie już pitulić, a mało ludzi, a pogoda - zobaczymy, takie prognozy to często LIPKA!!!
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

lead pisze:Cena biletu to 200 zl i jest to normalna, niewygorowana cena za koncert w dzisiejszych realiach.
Z tą niewygórowaną to jednak przesadziłeś ;-)
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Niewygórowana to była na big four. Co do pogody, oby bardzo nie padało, oprócz tego może być...
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

A moze mi powiecie ze to wysoka cena?;) Za sam Maiden cena bylaby pewnie w granicach 120-150zl. Volbeat rok temu kosztowal 65zl. Bilety na Killing Joke, ktorego koncert jak dobrze pamietam sie jednak nie odbyl, kosztowaly 85zl. Motorhead w Polsce kilka lat temu jak dobrze pamietam 125 zl. Do tego Mastodon, Devin Towsend. Do tego polskie zespoly. Za obejrzenie wszystkich tych zespolow pojedynczo za same bilety trzeba by zaplacic okolo 600-700 zl, do tego koszt dojazdu bylby ponoszony wielokrotnie. Tutaj te wszystkie zespoly sa naraz w cenie 200 zl. Fakt, wiekszosc ze skroconym setem, ale przynajmniej mozna obejrzec ich wystep.

A argument "ale ja jade tylko na mejden to czemu mam placic za innych" jest zenujacy. Placi sie za festiwal, na ktorym akurat wystepuje IM, a nie za to, co akurat dana osobe interesuje. :facepalm:
Awatar użytkownika
Cybul
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Cybul »

Na Soni w 2010 polska edycja w porównaniu z innymi też była mimo wszytsko uboga (Big 4 i Behemoth gdzie 5/6 widowni przyciągneła sama meta. A mimo to 80 tys, chyba najlepiej z wszytskich Soni. Ile ludzi było w tym roku w Łodzi na Slayer&Megadeth? (rozumiem że po Soni już ciśnienie dla wielu mniejsze...) W Czechach na Soni było już znacznie mniej ludzi, a Hiszpania z trochę innym składem to tez widownia w granicach 30 tys. (Już dokładnie nie pamiętam ale widziałem dane które osylowały w granicach 20-40 tys) Chyba najwięcej zarobili organizatorzy w PL, UK i Szwecji gdzie był Sold Out zdaje się że 40 tys. A te 40 tys w PL to i tak byłby ich największy koncert i mam nadzieję, że tak bedzie.
Co by nie powiedziec to na tym klepisku grali najbardziej znani, tak jak na Narodowym w Chorzowie :) Fajnie, że IM mimo braku większej medialnej promocji są w stanie grac u nas na takich obiektach.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Będzie dobrze i już, tylko porutę robicie... :dance:
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Nawet 40 k to świetny wynik i największy koncert jaki kiedykolwiek u nas grali. Nawet w Argentynie i Chile nie było jakoś drastycznie więcej ludu.
Awatar użytkownika
compor
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: compor »

bedzie wiecej niz w Chorzowie w 2005, mysle ze 50k spokojnie pęknie.
ODPOWIEDZ