10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Wszystko na temat Sonisphere Festival 2011 w Warszawie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Gobos
-#Invader
-#Invader

Re: 10/06/2011 - Sonisphere Festival - Warszawa

Post autor: Gobos »

Ja myśle że organizator nie strzelałby sobie samobója, i gdyby wiedzial że spzedało sie tylko 8k biletow to by ją przeniósł na mniejszy obiekt
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

jadąc do Berlina, gadałem z ludziskami, którzy mają troszkę znajomości i generalnie jest podobno żenada ze sprzedażą biletów
ttomasz, nie mów nic kolegOM ;)
igor1206
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: igor1206 »

troszkę z innej beczki: orientuje się ktoś kiedy można się spodziewać przylotu Ed Force One na naszym Okęciu? Chętnie pojechałbym na lotnisko zrobić parę fotek. No i czy panowie z IM będą wychodzić przez terminal VIP czy przez normalny? Może ktoś z was pamięta jak odbywało się to w 2008 roku?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Wiesz co, takie znajomości - to pewnie Ci, co wiedzieli że na Bemowo nie pojadą - więc deprecjonowali wydarzenie. Po pierwsze - to byłoby całkowite bankructwo budżetu imprezy, widząc iż przez pół roku sprzedano ok 8k - już od miesiąca - dwóch, przenieśliby to np. do Spodka - mówiąc o "problemach logistycznych zespołu".

Po drugie - ciekawe, co na to management IM !?? Ludzie, którzy w 2008 nie jechali na Gwardię, mówili o 5000 biletów w lipcu, na 10 dni przed imprezą.

Na samą reklamę festu w Polsce wydano masę forsy, budowa infrastruktury na Bemowie kosztuje dużo więcej, niż wynajem takiej rozlatującej się Gwardii - byłoby gdzie przenieść show...

A jak wyjaśnić fakt, iż przez długie miesiące ten koncert jest w czołówce sprzedaży - kryptoreklama !?? Akurat dla Iron Maiden, nie sadzę...

Robicie masę szumu, a jak będzie - zobaczymy, a źle nie będzie :pijak:
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

zobaczymy, ja będę, im luźniej pod sceną tym dla mnie lepiej ;)
mam nadzieję, że jak najwięcej ludzi wbije się za pół darmo i zespół zobaczy sporo fanów, a organizator dostanie zasłużoną nauczkę :)

nie wiem jak to jest z tą sprzedażą biletów, ale ludziska jaja sobie robili że odwołają nam tą imprezę ;)
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

nie wierzę, żeby sprzedało się zaledwie 8 tysięcy biletów. to jest fizycznie niemożliwe, bo gdyby tak było to albo by odwołali imprezę już jakiś czas temu, albo przenieśli ją na mniejszy obiekt. nie chcę obstawiać ile osób przyjdzie, ale na pewno jest ich wystarczająco dużo, aby Soni odbyło się na Bemowie.
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Budziol
Pięć minut temu mnie olśniło i chciałem zmienić :evil:
Awatar użytkownika
erni13
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: erni13 »

Nie przylecą Ed Force One. Po świecie nim jeździli, w europie czym innym podróżują.
colorblind
-#Prowler
-#Prowler

Post autor: colorblind »

Witam, może ktoś z Was orientuje się czy którymś z podstawionych autobusów będzie można dojechać na Dworzec Zachodni? :)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Hę, że co ??
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

Co do nagłośnienia to z tego co słyszałem od kolegi i z nagrań na Mecie było bardzo dobre, tylko na Slayerze były jakieś problemy więc może nie ma sensu zbytnio dramatyzować.
igor1206
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: igor1206 »

erni13 pisze:Nie przylecą Ed Force One. Po świecie nim jeździli, w europie czym innym podróżują.
To trochę niefajnie, przez to będą praktycznie nieuchwytni. Miałem nadzieję że uda się ich powitać. Jak macie jakieś pomysły to piszcie, pzdr.
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

colorblind pisze: Witam, może ktoś z Was orientuje się czy którymś z podstawionych autobusów będzie można dojechać na Dworzec Zachodni? :)
Tylko na Centralny.
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

No chyba Soni sie nie przedaje za dobrze w zadnym z krajow. Na oficjalnym forum pojawila sie plota ze w takiej Bulgarii sprzedalo sie podobno tylko 2000 biletow.......az sie wierzyc nie chce. Jak sie nasze soni tak slabo sprzedalo to jest nie dobrze. Po pierwsze, bedzie ciezko kupic bilet za pol darmo, bo nie bedzie mial kto sprzedawac, a jak juz sie pojawi to cena nie bedzie spadac bo masa ludzi jedzie z zamiarem wbicia na teren imprezy za grosze..... Druga sprawa to jesli jest tak slabo to o Maiden na trasie "Maiden England" mozemy zapomniec...... W ogole mozemy zapomniec o tego typu imprezach. Ja osobiscie plakac nie bede, bo i tak bede dymal za granice, ale jednak sporej rzeszy fanow zamknie to mozliwosc zobaczenia zespolu na zywo.....
Awatar użytkownika
matik
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: matik »

8 tys biletów sprzedanych to chyba jakiś żart . Nie chce sie wierzyc przecież to nie pokryje kosztów organizacji . Gdyby tak było odwołaliby Soni juz dawno albo przeniesli na jakis inny obiekt .
Who motivates the motivator
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

Panowie, nei wierzcie we wszystkie plotki, ktore sa zamieszczane w internecie, nie w pewnych zrodlach. Ludzie lubia robic zamieszanie, wprowadzac innych w blad i podawac sensacyjne wiadomosci z dupy ;) Dopoki nie pojawi sie jakiekolwiek oficjalne info o ilosci sprzedanych biletow, nie ma sensu wierzyc w jakiekolwiek informacje. Gdyby organizator mial stracic, odwolalby impreze, bez pierdolenia sie. Nieraz juz koncerty byly odwolywane przez zbyt mala sprzedaz. Przyklad - halowe koncerty Metalliki rok temu, jak dobrze pamietam na Litwie, czy Lotwie. Mialy byc 2, a 1 odwolano, inny gdzies przeniesiono itd. I to nei na tydzien przed koncertem, tylko takie rzeczy sie robi jakis czas przed.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

może 8 tys. na GC poszło? mi też się jakoś nie chce wierzyć w te doniesienia od frekwencji. ale w sumie te kilka tysięcy, to mogą być prawdziwi fani i być lepszą publiką niż przypadkowe 50 tys.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Emilio »

Budziol pisze:ja słyszałem o 8tyś...
i to nie od jednej osoby
:lol: Nie no, koledzy, nie róbcie jaj. Ja tez sie niestety nie wybieram na soni, ale aż tak źle nie bedzie. 8 tys? Na samym last.fm jest zadeklarowane ponad 4 tysiące, podobna ilośc była zadeklarowana na tym serwisie na AC/DC. Pamietak dokładnie to samo przed gwardią, jak ktoś walnał plote na na jakims forum, że poszło tylko 7 czy 8 tys biletów :lol: Potem pisali, że 16 tyś i to na pare dni przed koncertem, a było około 30 tys. Pamietajcie tez o tym, że ponad 10 tys ludzi kupiło Final Frontiera, a wy twierdzicie, że na koncert przyjdzie mniej ludzi :mrgreen: Tylko 8 tys jest nierealne, zejdźcie na ziemię...
Szymon pisze:Druga sprawa to jesli jest tak slabo to o Maiden na trasie "Maiden England" mozemy zapomniec...... W ogole mozemy zapomniec o tego typu imprezach. Ja osobiscie plakac nie bede, bo i tak bede dymal za granice
Mi tam wisi czy graja tu czy w innym kraju w Europie. Jest strefa szengen, można śmiało jeździć :twisted: Obiecałem sobie po SbiT, że na kazdej nastepnej trasie chce ich choć raz ogladać i postaram sie dotrzymac słowa :razz:
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

to jest niemożliwe, że sprzedało się 8 tys. biletów! Chyba, że ew. na GC. nikt tak naprawdę nie zna dokładnych danych i pewnie dowiemy się dopiero w dniu koncertu ile mniej więcej jest osób. takie spekulacje nie mają więc żadnego sensu. skoro impreza w dalszym ciągu odbywa się na bemowie (nie została przeniesiona czy odwołana) to organizator ma pewność, że pojawi się wystarczająco dużo ludzi. ile tak naprawdę będzie osób to możemy dyskutować po 10 czerwca, bo znając życie to będzie wiele wersji ,,oficjalnych" danych ;-)
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

8k to tak smieszny wynik że musiało się sprzedać więcej. Zresztą to nie jest akurat nasz problem tylko organizatora, a to ze na następnej trasie może nie ściągnąć maiden jakoś mnie nie odstrasza zwłaszcza że w tm roku i tak wyszło taniej jechać do niemiec czy czech niż zobaczyć koncert w wawie :roll:
ODPOWIEDZ