11-12.06.2021 Black Silesia Open Air V: Exciter [CAN], Sabbat [JPN], Archgoat - Gród Rycerski w Byczynie

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Schizoid
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: 11-12.06.2021 Black Silesia Open Air V: Exciter [CAN], Sabbat [JPN], Archgoat - Gród Rycerski w Byczynie

Post autor: Schizoid »

Te cycki to jakichś ładnych niewiast, czy nawalonych knurów w krzakach? :D

As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
pz
-#Administrator
-#Administrator

Re: 11-12.06.2021 Black Silesia Open Air V: Exciter [CAN], Sabbat [JPN], Archgoat - Gród Rycerski w Byczynie

Post autor: pz »

Owłosione cycki jak na kozły przystało?

02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Zdan
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Zdan »

widman pisze: ndz cze 12, 2022 10:59 pm Rozpierdol. Gdyby nie Mercyful Fate to taki mystic zostałby przeze mnie olany.
Bez słabego koncertu. Od 15 do nocy metal 666 kozioł, cycki i krew.
NEVER RELAX
STAY EVIL ALL THE TIME!

To co odwalili Bombarder, Omen i Ross The Boss to jakaś magia. Do tego totalnie krzywy i pijacki turbo-rozkurw Deathhammer. Najlepiej.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Rossa widziałem już parę razy i ten wokalista niestety baaardzo obniża poziom. Tam na basie dalej jest Mike le Pond?

Co do Omen to kurczę, na filmikach ten wokalista nie brzmi źle, ale trudno mi sobie wyobrazić ten zespół bez Kimballa.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Jak dla mnie, to ta edycja Black Silesia była najlepszą, na których dotąd byłem. A byłem na drugiej i trzeciej wcześniej gdzie skład również był bardzo dobry. Frekwencja miałem wrażenie najlepsza ze wszystkich dotychczasowych festów Black Silesia. Co do samych występów, to daaawno nie byłem na TAKIEJ serii WYJEBANYCH koncertów w przeciągu dwóch dni. Bombarder zagrali świetny gig. Exciter tymi swoimi dwoma koncertami z rzędu, gdzie sety były praktycznie zupełnie inne rozwaliły mnie na kawałki. To samo tyczy się z resztą Omen, który zaserwował 70 minut klasyków ze swoich pierwszych trzech płyt. Ross The Boss wypadł dużo lepiej aniżeli się spodziewałem. Szlagierami Manowar z lat osiemdziesiątych porwali niemal cały festiwal. Deathhammer rozkurw po całości! Na prawdę niesamowity gig! Desaster, Destroyer 666, Impaled Nazarene wypruli ze mnie flaki, owinęli nimi szyje i powiesili na odwróconym krzyżu podczas gdy w tle wyły rozwścieczone wilki. Ciężko mi się otrząsnąć po tych koncertach.
Reasumując festiwal rewelacja! Mam tylko nadzieję, że te plotki o tym jakoby to miała być ostatnia edycja tego wspaniałego festu to tylko pierdolenie o szopenie, bo na serio straaaaasznie szkoda by było. Tak na dobra sprawę to jeden z niewielu festiwali w Polsce gdzie można zobaczyć jednego dnia takie kapele jak Desaster, Destroyer 666, Omen i Exciter. Do tego ze specjalnymi setami! Tak jak w przypadku Exciter, który zagrał pierwszy raz u nas i po raz pierwszy w swojej historii całą pierwsza płytę.
Należy tylko żałować, że japoński Sabbat wyleciał ze składu, bo na te kapele czekam ponad 20 lat! Może w końcu się uda. A wtedy jadę kurwa na koźle na ich pierwszy występ w Polsce!
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Zacna recenzja :)
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

Fajna recenzja, przyjemnie się czytało.

A co do ostatniej edycji.. No chodzą takie słuchy. Prawda jest taka że Exciter czy Desaster to fajne nazwy, ale nie gwarantują żadnej frekwencji, bo w porywach kilkaset osób słucha tych zespołów. Jakby Byczyna zaprosiła Mgłę i Dark Funeral to ludzie by się zabijali o bilety :) Takie realia.
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Przede wszystkim Byczyna wycina ludzi, którzy wpadliby na jeden dzień zobaczyć dwa koncerty, wypić piwo i wrócić do domu. Zupełnie nie rozumiem czemu taka decyzja, bo oczywiście namioty i gród na pewno są urokliwe, ale jednak impreza musi zarabiać. Mi niestety na Silesię znowu było nie po drodze, ale pewnie gdyby była w jakiś katowickim klubie to bym się złamał i jakoś to ogarnął.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Kevin18
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kevin18 »

A ja nie będę oszukiwał siebie. Dla mnie to po prostu zbyt duża nisza. Żaden ze mnie undergroundowiec i sto razy bardziej od Exciter czy Desaster wolę Kreatora i Exodus. Ross The Boss na Wacken 2017 muzycznie był spoko, ale ich wokalista zarzynał utwory Adamsa i słabo się tego słuchało. Oczywiście życzę by Byczyna istniała dalej, bo wiem że dla wielu osób to festiwal marzeń ( pozdro Maria Konopnicka ) .
www.last.fm/user/darkfuneral18
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

LukaSieka pisze: pn cze 13, 2022 12:47 am Jak dla mnie, to ta edycja Black Silesia była najlepszą, na których dotąd byłem. A byłem na drugiej i trzeciej wcześniej gdzie skład również był bardzo dobry. Frekwencja miałem wrażenie najlepsza ze wszystkich dotychczasowych festów Black Silesia. Co do samych występów, to daaawno nie byłem na TAKIEJ serii WYJEBANYCH koncertów w przeciągu dwóch dni. Bombarder zagrali świetny gig. Exciter tymi swoimi dwoma koncertami z rzędu, gdzie sety były praktycznie zupełnie inne rozwaliły mnie na kawałki. To samo tyczy się z resztą Omen, który zaserwował 70 minut klasyków ze swoich pierwszych trzech płyt. Ross The Boss wypadł dużo lepiej aniżeli się spodziewałem. Szlagierami Manowar z lat osiemdziesiątych porwali niemal cały festiwal. Deathhammer rozkurw po całości! Na prawdę niesamowity gig! Desaster, Destroyer 666, Impaled Nazarene wypruli ze mnie flaki, owinęli nimi szyje i powiesili na odwróconym krzyżu podczas gdy w tle wyły rozwścieczone wilki. Ciężko mi się otrząsnąć po tych koncertach.
Reasumując festiwal rewelacja! Mam tylko nadzieję, że te plotki o tym jakoby to miała być ostatnia edycja tego wspaniałego festu to tylko pierdolenie o szopenie, bo na serio straaaaasznie szkoda by było. Tak na dobra sprawę to jeden z niewielu festiwali w Polsce gdzie można zobaczyć jednego dnia takie kapele jak Desaster, Destroyer 666, Omen i Exciter. Do tego ze specjalnymi setami! Tak jak w przypadku Exciter, który zagrał pierwszy raz u nas i po raz pierwszy w swojej historii całą pierwsza płytę.
Należy tylko żałować, że japoński Sabbat wyleciał ze składu, bo na te kapele czekam ponad 20 lat! Może w końcu się uda. A wtedy jadę kurwa na koźle na ich pierwszy występ w Polsce!
Byłem obok, potwierdzam, flaki wyprute i powieszone!!!!!
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Zdan pisze: pn cze 13, 2022 12:03 am
widman pisze: ndz cze 12, 2022 10:59 pm Rozpierdol. Gdyby nie Mercyful Fate to taki mystic zostałby przeze mnie olany.
Bez słabego koncertu. Od 15 do nocy metal 666 kozioł, cycki i krew.
NEVER RELAX
STAY EVIL ALL THE TIME!

To co odwalili Bombarder, Omen i Ross The Boss to jakaś magia. Do tego totalnie krzywy i pijacki turbo-rozkurw Deathhammer. Najlepiej.
NEVER STOP THE MADNESS, HAIL & KILL, AND LONG LIVE THE LOUD...!!!!!!!
ODPOWIEDZ