Podobne kawałki Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Podobne kawałki Maiden
jak dla mnie to początek Clansmana jest właśnie podobny do Infinite Dreams. Chociaż potem obie piosenki już sie znacznie różnią.
Ja tez jestem zdania ze wstepy Gates Of Tomorrow i Lord Of The Flies są bardzo podobne 
UpTheIrons
Ale modzi sa sztywni
Mi sie podobala poprzednia nazwa i uwazam, ze byla sensowna. 
Pewnie większość nie wiedziała w ogóle co to oznacza. no matters.Kroczniok pisze:Ale modzi sa sztywniMi sie podobala poprzednia nazwa i uwazam, ze byla sensowna.
następne podobieństwa znalazłem w piosenkach.... Iron Maiden - Wasting Love i Bajm - Moja Małpa
PS wiem że dałem podobieństwa piosenek z dwóch różnych zespołów, ale umówmy się, że tak też można
Kroczniok ---> to, że ja wiem, co oznacza ctrl c i v to nie znaczy, że wszyscy wiedzą to raz. po drugie jest wyraźnie powiedziane, że tematy się mają sensownie nazywać.
Ale troche oryginalnosci nie zaszkodzi, a nawet jak ktos nie wie co to znaczy to i tak zajrzy, chocby z ciekawosciKea pisze:Kroczniok ---> to, że ja wiem, co oznacza ctrl c i v to nie znaczy, że wszyscy wiedzą to raz. po drugie jest wyraźnie powiedziane, że tematy się mają sensownie nazywać.
Co do podobnych kawalkow to napewno fragment Montsegur a dokladniej 5-7 sek brzmi identycznie co The fallen angel 2-4 sek.
Jak ja uslyszalem NML pierwszy raz intro to powiedzialem "cholera co tu robi Clansman"
I ktos tu pisal o podobienstwie NML to Inifitie dreams ja tam tego nie slysze
I nikt tu nie napisal o podobienstwie The Angel And The Gambler do Heaven can wait przeciez podczas zwrotki to brzmi identycznie tylko wolniej
Jak ja uslyszalem NML pierwszy raz intro to powiedzialem "cholera co tu robi Clansman"
I ktos tu pisal o podobienstwie NML to Inifitie dreams ja tam tego nie slysze
I nikt tu nie napisal o podobienstwie The Angel And The Gambler do Heaven can wait przeciez podczas zwrotki to brzmi identycznie tylko wolniej
Z tego co widać dużo piosenek jest podobnych do fallen angel 
- Metalophil
- -#Moonchild

porownajcie sobie zwrotki "Virusa" i "judgement of heaven" 
Nikt tu czegos takiego nie pisal, czytaj dobrzeNightmare pisze: I ktos tu pisal o podobienstwie NML to Inifitie dreams ja tam tego nie slysze![]()
Heh no tak chodzilo mi oczywiscie o Clansmana a nie NMLKroczniok pisze:Nikt tu czegos takiego nie pisal, czytaj dobrzeNightmare pisze: I ktos tu pisal o podobienstwie NML to Inifitie dreams ja tam tego nie slysze![]()
Ja też nie rozumiem gdzie tu jest podobieństwo 
motyw na samym początku obu utworów, przysłuchaj się, brzmia podobnie (nie identycznie, ale podobnie)
kilka dźwięków podobnych, ale to znajdziesz porównując każdy utwór do każdego, jakiś dźwięk zawsze może się powtórzyć 
czy ja wiem...
Akurat jak pierwszy raz usłyszałem Clansmana to to podobieństwo bardzo mi się rzuciło, jak nie potrfiłem sobie przypomnieć tytułu to mówiłem: "ten co się zaczyna tak jak Infinite Dreams" i wszyscy wiedzieli o co chodzi
Akurat jak pierwszy raz usłyszałem Clansmana to to podobieństwo bardzo mi się rzuciło, jak nie potrfiłem sobie przypomnieć tytułu to mówiłem: "ten co się zaczyna tak jak Infinite Dreams" i wszyscy wiedzieli o co chodzi
dokładnie! podobieństwo można jeszcze znaleźć pod koniec ROTAM.Piwowarus pisze:Losfer Words(Big 'Orra) i The Duellists
temat jest prawie ten sam
to slychac: utwory 3 i 5 , 4 i 6 z powerslave... chcieli jednym pomyslem obdarzyc po 2 songi 
a to spryciarze
w Run To The Hills o tym było, że Ironi zazwyczaj nagrywają tyle utworów ile trzeba na album, niektóre kapele dużo więcej i wybierają najlepsze
widać czasem nawet mniej wymyślą, ale jakoś dają radę
w Run To The Hills o tym było, że Ironi zazwyczaj nagrywają tyle utworów ile trzeba na album, niektóre kapele dużo więcej i wybierają najlepsze
widać czasem nawet mniej wymyślą, ale jakoś dają radę
S1MON pisze:to slychac: utwory 3 i 5 , 4 i 6 z powerslave... chcieli jednym pomyslem obdarzyc po 2 songi
jak to 4?
panie Mortimer, papuguje pan po mnie 1. taki sam avatarek 2. ja kiedys z 1.5 roku temu przy okazji nowej plyty zalozylem temat o identycznej tematyce tyle ze zatytulowalem go "Czy Ironi sa wtorni?" i tam wspolnie stwierdzilismy ze przy 25 latach grania i ok 150 piosenkach ciezko jest wymyslic cos naprawde nowego bez zmiany stylu. piosenki Maidenow sa podobne i dlatego nam sie podobaja. zeby nie bylo w nich nuty podobienstwa muzycy musieli by zaczac eksperymentowac co mogloby sie skonczyc tragicznie. czytaj metallica st.anger C.K.D.