A co sądzicie o ..... Seventh Sonie
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: A co sądzicie o ..... Seventh Sonie
dla mnie moja ulubiona płyta IM wraz z BNW, i oczywiscie jeden z moich fanowytow jesli chodzi o cała muzyke rock/ metal, nic dodac nic ujac!
Dla mnie najlepsze kawałki to Moonchild, Can I Play, The Evil, 7th Son, kurde dużo tego
ogólnie fajna płytka 
Mój ulubiony album Iron Maiden. Ma niesamowity klimat i wspaniałe kompozycje...
Dla mnie jedna z najlepszych płyt Iron Maiden. Niesamowicie równa, niemal mistyczna, tajemnicza, po prostu magia. Powiem szczerze - długo oswajałem się z tą płytą ale po kilkunastu miesiącach obcowania z nią stwierdziłem że to jeden wielk geniusz. Niezrozumiałe jest dla mnie gdy ktoś podważa znaczenie i wartość tego albumu. To płyta trudna(przynajmniej wg mnie) w odbiorze ale jak sie do niej przekonasz to zapewne stwierdzisz że jest bezapelacyjnie jedną z najlepszych.
Bardzo lubię tę płytkę, nie rozumiem, dlaczego niektórzy uważają ją za słabą
Mój ulubiony kawałek to Only the good die young i Infinite dreams
Tylko okładka mi się za bardzo nie podoba 
nie znam takich ludzinie rozumiem, dlaczego niektórzy uważają ją za słabą
IMO chyba najciekawszaTylko okładka mi się za bardzo nie podoba
a ja znam...nawet na tym forum był taki człowiek, który uważał SSOASS za słabą płytę
Z okładek to ja wolę FOTD lub LAD 
okładka też rulez :rocxArien pisze:Tylko okładka mi się za bardzo nie podoba
no to jest super płyta, ale ja bym zrobił ostrzejsze, mocniejsze brzmienie
wtedy by dopiero miażdżyła!
-
<-GOTHMOG_666->
- -#Wrathchild

Bez dwóch zdań najlepszy krążek Iron Maiden i moja ulubiona płyta wogóle. Niepowtarzalny klimat i niesamowita spójność zarówno pod względem lirycznym jak i muzycznym sprawiają, że można go słuchać w nieskończoność. Każdy kawałek ma w sobie coś niepowtarzalnego, a płyta przesłuchana w całości po prostu wgniata w ziemię i aż się prosi aby puścić ją jeszcze raz. Jeśli chodzi o moich faworytów to wymienię: utwór tytułowy (najwspanialszy monumentalny kawałek jaki wyszedł spod ręki Harrisa), The Prophecy (za rewelacyjne folkowo-średniowieczne riffy i wokal Bruce'a) i Only The Good Die Young (genialne zwieńczenie genialnego albumu). Absolutny klasyk, którego po prostu nie można nie znać :rocx :solo
o taaaak, to by było coś niesamowitego, ale i tak jest nieźlejuras pisze:no to jest super płyta, ale ja bym zrobił ostrzejsze, mocniejsze brzmienie
super kawałek, uwielbiam zakończenie, to powolne hamowanie całego zespołu<-GOTHMOG_666-> pisze:Only The Good Die Young (genialne zwieńczenie genialnego albumu)
ooo taksyzygy pisze:i znowu wchodzi Bruce: Seventh deadly sins...ech
Płyta jedna z najlepszych Maiden. Poprostu to się czuje, to się slucha, to się gra... Prawie wszystko na niej jest dopracowane ... Wg mnie powinna być niec cięższa..Wtedy miała by jeszcze lepszy klimat i wogóle lepszego powera, ale nie narzekając uważam ten LP za świetny album. JA również nie mogłem się do niej przekonać szybko, ale gdy tego już dokonałem... Słuchałem całe dnie i noce 
po jedynce najlepszy album Maiden. doskonały klimat i wspaniła muzyka, fenomenalna plyta
Seventh jest piękny. Tak... to dobre określenie... No i video Maiden Heaven...
Seventh Son to piękna płyta, kiedy po raz pierwszy ją uslyszałem to mnie zwaliła z nóg
Świetne melodyjne kompozycję i rewelacyjny śpiew Bruce'a, czapki z głów
:rocx
-
paulek
- -#Lord of the flies

to była druga po SIT płyta którą słuchalem zaraz po premierze - ech niezapomniane wieczory płytowe... Od pierwszego słuchania wiedziałem że to arcydzieło..
Dla mnie obok BNW najlepsza płyta IM;
Seven deadly sins.....
Dla mnie obok BNW najlepsza płyta IM;
Seven deadly sins.....
-
The unbeliever
Witam wszystkich, po tak długim okresie niepisania
A co do tematu, dla mnei SSOASS jest jedna z ulubionych płyt.Zaczynajac od suepr pisenki "Moonchild" konczac an "Olny The goog die yoyng" ale najlepsza według mnie piosenka to tytułowa"Seventh Son of a Seventh Son"
\m/(**)\m/ Up The Irons!!!!
\m/(**)\m/ Up The Irons!!!!
Świetna płyta, ma niesamowity klimat i brzmienie, wg mnie wykraczające poza heavy metal a stające się w pewnym sensie sztuką i to w najlepszym znaczeniu. Wydanie też niczego sobie, z tą tajemniczą okładką i rozmytym obrazkiem na samej płycie (mój pierwszy oryginał Maiden). Razem z Somewhere In Time stanowią chyba najbardziej innowacyjny duet płyt z lat '80 (bardziej lubię tylko Brave New World które bije wszystko na głowę) i godną kontynuację genialnego Powerslave.
-
ropuch
zgadza sie , ale ja bardziej lubie SIT.Freeze pisze:Razem z Somewhere In Time stanowią chyba najbardziej innowacyjny duet płyt z lat '80
ooo jak dla mnie powerslave rozczarowuje, strasznie nierowna jest ta plytkam, ale masz tez swoje perelkiFreeze pisze:i godną kontynuację genialnego Powerslave.