piwko :beerjuras pisze:ooo, pionaNomad pisze: i ja też znam i trzeba przyznać że utwór ma pewien specyficzny klimacik.![]()
.
Sex Pistols & Sid Vicious
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Sex Pistols & Sid Vicious
to może tutaj...
tak więc stanęliśmy na tym, że sex pistols nie grali dla kasy i czy green day i offspring grają jeszcze punk rock
ech, co za typowa dyskusja, takie pierdoły. no ale ok, jak ktoś chce niech pisze.
tak więc stanęliśmy na tym, że sex pistols nie grali dla kasy i czy green day i offspring grają jeszcze punk rock
ech, co za typowa dyskusja, takie pierdoły. no ale ok, jak ktoś chce niech pisze.
- Elevatorman
- -#Clansman

pistolsi napewno nie grali dla kasy tylko mclaren po rozpadzie zeswirował totalnie i wiedzą wszyscy jak to sie skonczyło ... jak pistolsi mogli grac dla kasy jesli całe miasto ich nienawidziło ... oprócz fanów ... których było duzo ... ale nie bardzo duzo... mclarenowi przeciez wbili maczete w kolano jak szedł gdzieś tam...
-
Lucy Phere
- -#Ancient mariner

- Elevatorman
- -#Clansman

przykreCygan pisze:Ja tam z pistolsów znam tylko 'anarchy in UK' w wykonani Megadeth
chodzi o to, ze mclaren twierdził, ze to on wypromował i 'sprzedał' produkt o nazwie sex pistols. czyli, ze to było bardziej posunięcie marketingowe niż autentyczny bunt. tak jakby on wykorzystał tych chłopaków. zresztą znawcą nie jestem, takie rózne historie o tym po prostu słyszałem.
zgadzam się, że ten zespół nie grał i nie istniał dla pieniędzy i myślę, że jednak było to szczere. może mclaren się pod to podpiął, może nie... zresztą nie jest to istotne, ten zespół nagrał genialną płytę i jest prawdziwą ikoną całego ruchu. to jest ważne
ostatnio mi gdzieś w programie tv mignęło, że leciało 'wściekłość i brud'. film godny, ale przypomniałem sobie że warto by obejrzeć też 'the great rock'n roll swindle'. ponoć jest to jkaby wersja mclarena
a zresztą o czym my tu pieprzymy, wole sobie posłuchać muzyki
zgadzam się, że ten zespół nie grał i nie istniał dla pieniędzy i myślę, że jednak było to szczere. może mclaren się pod to podpiął, może nie... zresztą nie jest to istotne, ten zespół nagrał genialną płytę i jest prawdziwą ikoną całego ruchu. to jest ważne
ostatnio mi gdzieś w programie tv mignęło, że leciało 'wściekłość i brud'. film godny, ale przypomniałem sobie że warto by obejrzeć też 'the great rock'n roll swindle'. ponoć jest to jkaby wersja mclarena
a zresztą o czym my tu pieprzymy, wole sobie posłuchać muzyki
- Elevatorman
- -#Clansman

na tvp kultura kiedyś leciało....juras pisze:w programie tv mignęło, że leciało 'wściekłość i brud'
ja juz mam w play liscie jak tylko skoncze violent revolutionjuras pisze:wole sobie posłuchać muzyki
ale mimo to wole styl np the exploited
ja wolę pistols i ogólnie nurt punku 77. exploiited też dobry, ale czasem to za duża nawalanka. przyznaję, że nie znam ich wybitnie, ale płyta 'punk's not dead' sprawia na mnie takie wrażenie. niemniej mają trochę fajnych numerów.
posłuchaj the vibrators
posłuchaj the vibrators
ostanio na discovery widziałem film o ostanich 8 godzinach życia Sida - ostatni strzał heroiny podała mu jego matka (wiedziała że go to zabije), ktora wyznała to przed śmiercią pewnemu policjantowi.
- Elevatorman
- -#Clansman

własnie tego nie znam... szukam i nie moge znaleźć...juras pisze: the vibrators
a ja włąsnie taki lubiejuras pisze:exploiited też dobry, ale czasem to za duża nawalanka