blackcomp? :>jesper pisze:... warto kupować płyty [nowości] na Allegro ... przy dobrym układzie ze sprzedającym wielokrotnie miałem płytę nawet przed premierą - starzy wyjadacze z Allegro wiedzą od kogo kupować :rocx ... Krak RZĄDZI![]()
kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: kupione/pożyczone/zamienione/ukradzione
Najnowsze nabytki:

Dream Theater - Images and Words
oraz
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli

Dream Theater - Images and Words
oraz
Dimmu Borgir - In Sorte Diaboli
... kilka ostatnich zdobyczy płytowych:
THE CROWN Possessed 13

THE CROWN Possessed 13 2CD Limited Edition

SODOM Better off Dead Japan Edition

MADONNA Frozen MCD

MADONNA Power Of Good-Bye MCD

LIROY Scyzoryk MCD

BAL SAGOTH Battle Magic

DOLORES O'RIORDAN Ordinary Day PROMO Radio edit

NAGŁY ATAK SPAWACZA Brat Juzef - cholerny sentyment

ICED EARTH Overture Of The Wicked

DEATH ... is Just the Beginning IV

THE CROWN Possessed 13

THE CROWN Possessed 13 2CD Limited Edition

SODOM Better off Dead Japan Edition

MADONNA Frozen MCD

MADONNA Power Of Good-Bye MCD

LIROY Scyzoryk MCD

BAL SAGOTH Battle Magic

DOLORES O'RIORDAN Ordinary Day PROMO Radio edit

NAGŁY ATAK SPAWACZA Brat Juzef - cholerny sentyment

ICED EARTH Overture Of The Wicked

DEATH ... is Just the Beginning IV

o jesper, widzę ,że słuchasz także innych rodzajów muzyki 
nas to bardzo miło, ale żeby liroy'a kupowac 
nie mow ze nie sluchales liroyajuras pisze:nas to bardzo miło, ale żeby liroy'a kupowac
Też mam sentyment do Nagłego Ataku Spawacza 
kochany, ja słuchałem ANTY-Liroy'a
to był dopiero kawałek, a nas to przecież prawie kult!
... no właśnie - sentyment ... jeżeli chodzi o Nagły Atak Spawacza, nie jest to żadne "wybitne muzyczne odkrycie"
... wiadomo o co chodzi - teksty choć cholernie wulgarne i "wieśniackie" na krótką metę mogą być także zabawne jak sie je traktuje z przymrużeniem oka ... natomiast co do LIROY'a tutaj przyznam się szczerze że bardzo lubię "Scyzoryka" w tej długiej nieocenzurowanej wersji: "Scyzoryk [Total Sykko Long Version]" no i ma sie rozumieć przez tzw. sentyment
... acha jeszcze wracając do płyty CD - NAS - w pewnej kwestii to wydanie jest LIPNE ze względu na fakt że w utworze ANTY ocenzurowano [przez wyciszenie] wszystkie słowa typu : Liroy, Kielce, scyzoryki etc. tak więc choć w tym przypadku określenie "ocenzurowania" mimo wszystko brzmi zabawnie to jednak jako całość w tym przypadku ten utwór wiele stracił
... tutaj >>>

http://naglyatakspawacza.mp3.wp.pl/?tg= ... ExOS5odG1s
możecie posłuchać wersji demo tego utworu [ma się rozumieć nieocenzurowanej] :rocx
... tutaj >>>

http://naglyatakspawacza.mp3.wp.pl/?tg= ... ExOS5odG1s
możecie posłuchać wersji demo tego utworu [ma się rozumieć nieocenzurowanej] :rocx
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Wreszcie po długim oczekiwaniu na przesyłkę, i jeszcze dłuższym polowaniu na allegro, trzymam w ręku "State of Mind" Psycho Motel, z czego jestem niezwykle dumny... Co prawda bardziej pudełka nie dało się zmasakrowac, ale wymienić to nie problem... A sama płytka niesamowita...
Najnowsze nabytki:

Black Sabbath - Heaven and Hell

Dio - Holy Diver Live

Black Sabbath - Heaven and Hell

Dio - Holy Diver Live
x2
Kto ma wiedzieć ten wie o co chodzi
To powiedz reszcie o co chodzi 
- Tomek(JMM)
- -#Clairvoyant

Z cyklu znalezione na wyprzedaży. Dzisiaj do kolekcji dołączyła dość ciekawa rzecz, akustyczny koncert Fisha zatytułowany "Acoustic Session",nagrany w roku 94-ym, tuż po wydaniu albumu "Suits". I właściwie słuchając tego albumu niektórzy mogą się poczuć rozczarowani. To nie ma nic wspólnego z tym co prezentował zespół Marillion, ani w składzie z Fishem, ani już bez niego, ani też przyzwyczajeni do tego jak wyglądały solowe albumy. Ani solówek Franka Ushera, ani przepięknych partii klawiszowych kreowanych przez Mikeya Simmondsa czy Tony'ego Turnella, tutaj mamy po prostu ten głos, na tle akustycznych gitar, i te piosenki. Głównie z albumu "Suits", któego klimat aż się prosił o nagranie tego akustycznie. Także takie rodzynki jak "Kayleigh" czy "Sugar Mice" niewiele przypominają oryginały, a wyglądają na stworzone właśnie w tym czasie. Poza tym zawsze dużo bardziej lubiłem głos samego Fisha z połowy lat 90-tych, nawet niż te jego krzyki z Marillion... Ale polecam każdej zainteresowanej osobie. Dziękuję, ciekawe czy ktoś zwróci uwagę...
DEEP PURPLE - in rock CD
MANU CHAO - clandestino CD
MANU CHAO - clandestino CD
Jazz is not dead, it just smells funny.
-
Deleted User 622
i sie wydało 
Strapping Young Lad- Alien
35zł
Kupiłem tę płytę trochę w ciemno, tzn w chwili kupna nie była przeze mnie jeszcze do końca rozgryziona (takie sieczki przyswajam chyba wolniej), ale zakup okazał się strzałem w dziesiątkę, bo to jedno z większych dzieł devina
Tutaj rzeczywiście słychać wielką różnicę między mp3 a oryginałem. Moze to dlatego, że tam prawie non stop jest ściana dźwięku i w tle jeszcze lecą nieraz jakieś efekty, może mp3 nie wyrabia już
Piękny album.
Trzeba sie było jakoś wyładować po ostatnim egzaminie a to dośc dobry (dla mnie) sposób 

I tym sposobem przekroczyłem wreszcie 100
Jadymy dalej 

I tym sposobem przekroczyłem wreszcie 100