The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: The Final Frontier - opinie na temat nowego albumu Maiden

Post autor: Emilio »

Jest! Haha, płyta jest świetna. Po pierwszym przesłuchaniu daje mocne 8/10. Pamietam, że do AMOLAD musiałem kilka razy podchodzić i początkowo nie byłem przekonany do tej płyty... Natomiast TFF już po pierwszym odsłuchu uwazam za bardzo dobry album. IMHO najlepszy numer na płycie - "The Talisman"
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Nie wierzę, że słuchamy tego samego albumu. No dobra, bardzo śmieszne, a teraz dajcie linka do prawdziwej wersji :wink:

Pianie, pianie i jeszcze raz pianie. Jest źle.
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IM_Power »

no to zabieram się do słuchania, słucham do Starblind a 3 ostatnie utwory sobie zostawiam na potem, kiedy? jak już będzie po koncercie i emocje opadną, a tych pięciu będe teraz słuchał non stop
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

syzygy pisze: Jest źle.
nie marudź ;) nie jest źle wcale. mogłoby być nawet całkiem nieźle gdyby nie.. Bruce..
syzygy pisze:Pianie, pianie i jeszcze raz pianie
no właśnie :roll: jego forma jest tragiczna. chociaż to nie tylko formy kwestia. wszyscy tracą głos z wiekiem ale potrafią to zatuszować. on się chyba sam nie słyszał. chciałby piac jak 25 lat temu. trochę niepoważne. no... tak czy siak, po pierwszym przesłuchaniu

Bruce swoimi tragicznymi wokalami kładzie całą, całkiem niezłą, płytę... smutek. ;)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

hej sorry ale gdzie jest ten link do tego albumu bo nigdzie nie widzę
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Matek pisze:nie jest źle wcale. mogłoby być nawet całkiem nieźle gdyby nie.. Bruce..
mogłoby, ale nie jest. Takie gdybanie. Jest źle i wuj :P
Matek pisze:Bruce swoimi tragicznymi wokalami kładzie całą, całkiem niezłą, płytę... smutek.
Tego się bałem najbardziej, no i proszę.
Ozzy brzmi na najnowszym albumie lepiej od Bruca, przecież to jakaś kpina, po wuj tyle górek, skoro brzmią one tragicznie?! Naprawdę nieogarniam tu czegoś, czy zespół tego nie słyszy? :shock:
Czy Wy ludzie tego nie słyszycie? Nie wiem, czy Wam współczuć, czy zazdrościć ;-)

Bruce zapowietrzony, Bruce ze ściśniętym gardłem, Bruce nie wyrabia.. Szkoda, wielka szkoda.
Jakby odpowiednio to obrobić i przede wszystkim zrezygnować z górek, to brzmiałby jak bóg jeszcze, jestem tego pewien.

Człowiek, który zawsze był ich wizytówką, czymś, co ich wyróżniało, nadawał charakteru temu zespołowi, teraz kładzie już drugą płytę z rzędu.

Niech skończą działalność lepiej teraz, tak jak obiecywali. 15 płyta jest, (dla mnie istnieje 13) dziękuję, do widzenia.

Coming Home się do czegoś nadaje i ew. ostatni, choć słyszałem go pobieżnie. Mothers Of Mercy zniszczone dokumentnie przez refren, Avalon ma przebłyski, ale co z tego, skoro wokal niszczy wszystko.

Jestem rozczarowany, choć nie zaskoczony...
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

no coś mi idzie ,nie wiem czy to to,tak czy siak posłucham 4-5 razy(nie trzech ostatnich utworów, je sobię zostawiam na deser) i wywalam z kompa, mam zamiar kupić płytę w październiku, chociaż nie mam jeszcze No Prayera,Virtuala i A Matter...
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

mam pliki tekstowe ,a nie muzyczne, wyskakuję mi jakaś zbitka literek w notatniku
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

dobra jest
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

syzygy pisze:
Matek pisze:nie jest źle wcale. mogłoby być nawet całkiem nieźle gdyby nie.. Bruce..
mogłoby, ale nie jest. Takie gdybanie. Jest źle i wuj :P
Matek pisze:Bruce swoimi tragicznymi wokalami kładzie całą, całkiem niezłą, płytę... smutek.
Tego się bałem najbardziej, no i proszę.
Ozzy brzmi na najnowszym albumie lepiej od Bruca, przecież to jakaś kpina, po wuj tyle górek, skoro brzmią one tragicznie?! Naprawdę nieogarniam tu czegoś, czy zespół tego nie słyszy? :shock:
Czy Wy ludzie tego nie słyszycie? Nie wiem, czy Wam współczuć, czy zazdrościć ;-)

Bruce zapowietrzony, Bruce ze ściśniętym gardłem, Bruce nie wyrabia.. Szkoda, wielka szkoda.
Jakby odpowiednio to obrobić i przede wszystkim zrezygnować z górek, to brzmiałby jak bóg jeszcze, jestem tego pewien.

Człowiek, który zawsze był ich wizytówką, czymś, co ich wyróżniało, nadawał charakteru temu zespołowi, teraz kładzie już drugą płytę z rzędu.

Niech skończą działalność lepiej teraz, tak jak obiecywali. 15 płyta jest, (dla mnie istnieje 13) dziękuję, do widzenia.

Coming Home się do czegoś nadaje i ew. ostatni, choć słyszałem go pobieżnie. Mothers Of Mercy zniszczone dokumentnie przez refren, Avalon ma przebłyski, ale co z tego, skoro wokal niszczy wszystko.

Jestem rozczarowany, choć nie zaskoczony...
To nie słuchaj jak Ci się nie podoba.
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Awatar użytkownika
jesper
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: jesper »

... zasysam, przekonamy się co ten album jest warty ciut wcześniej niż po premierze.
Awatar użytkownika
Kai.
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Kai. »

przesłuchałem.

jest bardzo dobrze! ;-)
You can't kill the metal, The metal will live on. Iron Maiden is my religion!
Matek
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: Matek »

Kai. pisze:To nie słuchaj jak Ci się nie podoba.
aleś się popisał. dumny jeteś? :D

przesłuchałem drugi raz. nadal uważam że jest ok jak się przymknie uszy na bruce'a ;)
Awatar użytkownika
ttomasz
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: ttomasz »

Płytę przesłuchałem na beznadziejnej słuchawce, oraz beznadziejnym głośniku.
Na razie więc nie wypowiem się na jego temat, na spontana napisałem tylko krótkie opinie w tematach z utworami.
Kilka uwag:
Powiem tylko, że poziom jest dobry, a nie świetny jak dotychczas.
Trochę za dużo tu piania Bruce'a, oraz klimatu z jego solowych płyt.
Pozytywnym punktem albumu i jego główną siłą są zdecydowanie dwa ostatnie utwory!

Na razie tyle ;-)

Płytę kupię, chociaż trochę jestem zawiedziony...ale to może wina sprzętu ;-)
Awatar użytkownika
IM_Power
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

po przesłuchaniu 6 pierwszych utworów jak na razie

Satellite 15/Final Frontier, ciekawe intro +dobry,singlowy utwór,jest ok
El Dorado-cholernie przeciętny kawałek
Mother of Mercy-utwór-zagadka ,trzeba mu trochę czasu poświęcić,ale wokalnie i melodyjnie trochę leży
Coming Home-rozumiem że może się podobać,ale to nie jest zupełnie "moje Iron Maiden"
Alchemist-porządny ,klasyczny rocker ,mam nadzieję że się nie wypali jak Pilgrim
Isle of Avalon-noooo :) ,wspaniały kawałek
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

ttomasz pisze:Płytę przesłuchałem na beznadziejnej słuchawce, oraz beznadziejnym głośniku.
Na razie więc nie wypowiem się na jego temat, na spontana napisałem tylko krótkie opinie w tematach z utworami.
Kilka uwag:
Powiem tylko, że poziom jest dobry, a nie świetny jak dotychczas.
Trochę za dużo tu piania Bruce'a, oraz klimatu z jego solowych płyt.
Pozytywnym punktem albumu i jego główną siłą są zdecydowanie dwa ostatnie utwory!

Na razie tyle ;-)

Płytę kupię, chociaż trochę jestem zawiedziony...ale to może wina sprzętu ;-)
Pfff, dobrze, ale nie musisz powtarzać pewnych stwierdzeń po forumowych malkontentach - z całą sympatią do syzygy ;) - ani wklejać wszędzie jednej i tej samej rzygającej emotki.

Poza tym nie wiem dlaczego rzekome pianie nagle zaczyna Ci w płycie przeszkadzać, skoro uwielbiasz The Legacy, a tam tego piania pełno?
Robercikk

Post autor: Robercikk »

racja dostoevsky.
Nie wiem co Wam przeszkadza Bruce, według mnie spisał się znakomicie, zawsze tak śpiewał i nikt nic do tego nie miał...
Awatar użytkownika
Steve
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: Steve »

Jeden wspomniał o pianiu Becura i teraz wszyscy bedą powtarzać :lol: To jak z XF i VXI, dokładnie tak samo... Dużo ludzi nawet dobrze tych płyt nie poznało, a piszą, że są chujowe :lol: no proszę was.

Uważam, że głos Bruce'a nie zmienił się znacznie w przeciągu ostatnich 4 płyt... Narzekacie na jego głos, a pewien jestem, że nie chcielibyście aby w studio stosowali auto-tunning, wtedy efekt pewnie byłby znakomity a na koncercie nie zagraliby żadnego utworu z TFF.

:dance: :pijak:
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Nie wiem od kiedy czytasz to forum ale narzekania na pianie pojawiły się już ładnych kilka lat temu i nie jeden syzygy na to narzekał ;-)
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Veyron
-#Invader
-#Invader

Post autor: Veyron »

Bruce to nie Halford, któremu głos zaczyna się sypać, 5 lat jeszcze da radę, potem zaczniecie się martwić ;)
ODPOWIEDZ