A mi się wydaje że mogą pocisnąć festiwale w 2023, bo w tym byl tylko Hellfest. Ale czy na Mystic zdaza? Nie mówię nie na 100%barsiarz pisze: ↑śr paź 26, 2022 11:21 amMyślę, że status zespołu nie byłby tu problemem, spokojnie mogliby być headem. Problem tylko, że oni dosłownie parę dni przed mystikiem wracają zza oceanu. Więc raczej nic z tego.Bon Dzosef pisze: ↑śr paź 26, 2022 10:35 am Helloween? Oj bez szans, to nie jest tak popularny zespół w Polsce, żeby być headlinerem. Megadeth według mnie nie będzie jeszcze wtedy w Europie.
07-10/06/2023 - Mystic Festival - Gdańsk
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 07-10/06/2023 - Mystic Festival - Gdańsk
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
Będą festiwale latem.Sardi z Batumi pisze: ↑śr paź 26, 2022 12:16 pmA mi się wydaje że mogą pocisnąć festiwale w 2023, bo w tym byl tylko Hellfest. Ale czy na Mystic zdaza? Nie mówię nie na 100%barsiarz pisze: ↑śr paź 26, 2022 11:21 amMyślę, że status zespołu nie byłby tu problemem, spokojnie mogliby być headem. Problem tylko, że oni dosłownie parę dni przed mystikiem wracają zza oceanu. Więc raczej nic z tego.Bon Dzosef pisze: ↑śr paź 26, 2022 10:35 am Helloween? Oj bez szans, to nie jest tak popularny zespół w Polsce, żeby być headlinerem. Megadeth według mnie nie będzie jeszcze wtedy w Europie.
www.MetalSide.pl
Oczywiście, że mogą grać na festach w 2023. Ale późny powrót zza oceanu wskazuje, że raczej wybiorą te bardziej letnie 
Biorąc pod uwagę fakt że 9 X grali w Meksyku a 13 w Bułgarii nie byłbym tego taki pewien
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
setlist.fm/user/matt01
setlist.fm/user/matt01
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Myślę, że w Mysticu gupi nie są i nie oprą slotu headlinerskiego o wątpliwą (niestety) markę Helloween. Może jako sub-head, coś jak miało być z Mercyfulami w 2020? To jak dla mnie max.
- blackcocker
- -#Moderator

Wątpliwą markę? No tak, powinno grać DEFTOŁNS, wtedy by była dopiero marka
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

Przecież nie mówię pod względem jakościowym, tylko potencjału frekwencyjnego. Koncert Helloween w Kato wtopą nie był, ale i rekordów sprzedaży nie bił, więc gdzie tu ten zespół na headlinera? I to niecały rok później?blackcocker pisze: ↑śr paź 26, 2022 1:49 pm Wątpliwą markę? No tak, powinno grać DEFTOŁNS, wtedy by była dopiero marka
- blackcocker
- -#Moderator

Biorąc pod uwagę, że to na drugim końcu Polski, jakiś nowy set, czemu nie - Mystic nie celuje w 20-30k ludzi, tylko 10. Helloween + Ghost + inny średnio duży head myślę, że mogą zrobić taką frekwę
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

No może... to chyba podobny kaliber co Opeth czy Mercyfule, tyle że z drugiej strony pamiętajmy, że Mercyfule początkowo nie mieli być headem, a Opeth to jednak trochę naciągany head - nazwa klubowa, a nie halowa. Edycja z 2022 to trochę słaby przykład do którego można się odnosić, bo pierwsza po pandemii, jeszcze z bagażem problemów które się przez nią ciągnęły. A na poprzednich celowali w spore nazwy.
Z trzeciej
strony, jeśli tak jak mówisz, celują w 10k ludzi, to takie Helloween robi się już rozsądniejsze. Może to ja sobie za dużo wyobrażam xD
Z trzeciej
A jak plany Nightwisha na przyszły rok? Albo Sabaton, u nas zawsze dobrze żre
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
- blackcocker
- -#Moderator

A sabaton już nie ma ogłoszonego jakiegoś swojego kałofestiwalu w maju?
Edit. No, babymetal sabaton i lordi w łodzi XD
Edit. No, babymetal sabaton i lordi w łodzi XD
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

To jedna nazwa która Mysticowi nie zagraża xD Nightwish też, w Gliwicach w grudniu, wątpię żeby pół roku później powtarzali.
@blackcocker btw. śmieszki śmieszkami, ale podejrzewam że Deftones którzy w PL nie byli z dekadę, przyciągnęliby więcej ludzi niż Helloween XD
@blackcocker btw. śmieszki śmieszkami, ale podejrzewam że Deftones którzy w PL nie byli z dekadę, przyciągnęliby więcej ludzi niż Helloween XD
- blackcocker
- -#Moderator

Na pewno, ale nie byłbym zadowolony 
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Tak jak już było pisane - Mystic nie potrzebuje naprawdę dużych headlinerów (choćby z przyczyn czysto technicznych, jak nieszczególnie duży obszar pod Main Stage). O ile się nie mylę, to w tym roku średnia dzienna frekwencja to było 12k ludzi i podejrzewam, że nie celują w znacznie większe liczby, bo biorąc pod uwagę infrastrukturę stoczni, nie ma to zbyt wielkiego sensu. Także jeśli interesuje ich ten przedział powiedzmy 10-12k klientów na dzień, to w takim razie to przykładowe Helloween, Obituary, jakieś Soeny i inne Abbathy upchnięte w jeden dzień powinny zapewnić satysfakcjonujący wynik. I jestem pewien, że tak to właśnie będzie wyglądało. Może takie Amon Amarth nie zainteresuje całej publiki, ale jeśli przed nimi zagra dajmy na to Anthrax, a na innej scenie pojawi się Decide, to dobiją do tego frekwencyjnego celu.
A na ten moment Ghost i Amon Amarth to dla mnie pewniaki. Myślę, że część kapel z Brutala - np Suicidal Angels, Trivium, I Am Morbid - też może się pojawić w Gdańsku. Mystic teraz wygląda na zbieraninę januszy, ale jestem przekonany, że sama edycja festu będzie zorganizowana z głową.
A na ten moment Ghost i Amon Amarth to dla mnie pewniaki. Myślę, że część kapel z Brutala - np Suicidal Angels, Trivium, I Am Morbid - też może się pojawić w Gdańsku. Mystic teraz wygląda na zbieraninę januszy, ale jestem przekonany, że sama edycja festu będzie zorganizowana z głową.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
O to to. Dobrze napisane, warto sobie przemysleć ten wpis.Schizoid pisze: ↑śr paź 26, 2022 7:42 pm Tak jak już było pisane - Mystic nie potrzebuje naprawdę dużych headlinerów (choćby z przyczyn czysto technicznych, jak nieszczególnie duży obszar pod Main Stage). O ile się nie mylę, to w tym roku średnia dzienna frekwencja to było 12k ludzi i podejrzewam, że nie celują w znacznie większe liczby, bo biorąc pod uwagę infrastrukturę stoczni, nie ma to zbyt wielkiego sensu. Także jeśli interesuje ich ten przedział powiedzmy 10-12k klientów na dzień, to w takim razie to przykładowe Helloween, Obituary, jakieś Soeny i inne Abbathy upchnięte w jeden dzień powinny zapewnić satysfakcjonujący wynik. I jestem pewien, że tak to właśnie będzie wyglądało. Może takie Amon Amarth nie zainteresuje całej publiki, ale jeśli przed nimi zagra dajmy na to Anthrax, a na innej scenie pojawi się Decide, to dobiją do tego frekwencyjnego celu.
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 7586
Już za 250 dni otworzymy dla was ponownie bramy gdańskiej Stoczni, błysną światła, zazgrzyta metal! Dzisiaj wreszcie możemy ujawnić pierwszych artystów, którzy potwierdzili swój przyjazd. To Phil Campbell and the Bastard Sons, Moonspell, Perturbator, Sleep Token, Unleashed oraz Soen.
Długo czekaliście na pierwsze informacje o programie Mystic Festival 2023, ale wierzymy, że ten zestaw zaspokoi pierwszy apetyt każdego fana ekstremalnej (i nie tylko) muzyki. Phil Campbell and the Bastard Sons przyjeżdżają do stoczni z setem nieśmiertelnego Motörhead – i tu nie trzeba już nic dodawać. Rock’n’roll! Przy mrocznych melodiach Moonspell zabije szybciej niejedno czarne serce, za to Perturbator poruszy wasze ciała swoim nocnym electro. Sleep Token to coś dla ludzi, którzy lubią metal nowy, poszukujący, penetrujący nowe lądy, za to na dobrze znanych morzach siać zniszczenie będą wierni starej deathmetalowej szkole Unleashed. Wreszcie Soen – mistrzowie progmetalu ze Szwecji, balansujący pomiędzy elegancją a rozpaczą.
Uwaga, już 2 listopada poznacie pierwszego headlinera Mystic Festival 2023!
Długo czekaliście na pierwsze informacje o programie Mystic Festival 2023, ale wierzymy, że ten zestaw zaspokoi pierwszy apetyt każdego fana ekstremalnej (i nie tylko) muzyki. Phil Campbell and the Bastard Sons przyjeżdżają do stoczni z setem nieśmiertelnego Motörhead – i tu nie trzeba już nic dodawać. Rock’n’roll! Przy mrocznych melodiach Moonspell zabije szybciej niejedno czarne serce, za to Perturbator poruszy wasze ciała swoim nocnym electro. Sleep Token to coś dla ludzi, którzy lubią metal nowy, poszukujący, penetrujący nowe lądy, za to na dobrze znanych morzach siać zniszczenie będą wierni starej deathmetalowej szkole Unleashed. Wreszcie Soen – mistrzowie progmetalu ze Szwecji, balansujący pomiędzy elegancją a rozpaczą.
Uwaga, już 2 listopada poznacie pierwszego headlinera Mystic Festival 2023!
- Shedao Shai
- -#Rainmaker