Brave New World
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Brave New World
Bardzo dobry album i tyle. Trochę denerwują mnie tylko te powtarzane refreny w niektóych utworach:
The Wicker Man "Your time will come..x8"
Brave New World "A brave new world x 8"
The Mercenary "Show them no fear, show them no pain x 8"
i jeszcze jakoś najmniej podchodzi mi Thin Line.... szczególnie jeśli chodzi o fragment "I will hope, my soul will fly, so I will live forever heart will die, my soul will fly, and I will live forever" jakieś takie nijakie. Szczególnie to "...forever" o Boże ile to już zespołów pop i disco miało ten motyw.
The Wicker Man "Your time will come..x8"
Brave New World "A brave new world x 8"
The Mercenary "Show them no fear, show them no pain x 8"
i jeszcze jakoś najmniej podchodzi mi Thin Line.... szczególnie jeśli chodzi o fragment "I will hope, my soul will fly, so I will live forever heart will die, my soul will fly, and I will live forever" jakieś takie nijakie. Szczególnie to "...forever" o Boże ile to już zespołów pop i disco miało ten motyw.
genialne właśnieZygmunt pisze:i jeszcze jakoś najmniej podchodzi mi Thin Line.... szczególnie jeśli chodzi o fragment "I will hope, my soul will fly, so I will live forever heart will die, my soul will fly, and I will live forever" jakieś takie nijakie.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Popieram genialne :beer Jak cały album zresztą!syzygy pisze:genialne właśnieZygmunt pisze:i jeszcze jakoś najmniej podchodzi mi Thin Line.... szczególnie jeśli chodzi o fragment "I will hope, my soul will fly, so I will live forever heart will die, my soul will fly, and I will live forever" jakieś takie nijakie.
phi ja się nawet nie wypowiadam bo thin line u mnie ez equo z to tame a land piastują urząd ulubionej piosenki maiden 
To Tame a Land jest akurat genialne. Ale jakoś trudno mi zrozumieć zachwyt nad tym utworem. (The Thin Line...) Znam go od daty wydania BNW i jakoś nadal trudno mi się do niego przekonać.
może ja mam poprostu inne podejscie do tego bo fanem heavy metalu to napewno nie jestem 
Dla mnie osobiscie to najlepszy kawalek na BNW. Kawal mocnego grania i bardzo dobrego wokalu.
heh to ja jakis dziwny jestem :] mi się spodobał praktycznie przy pierwszym przesłuchaniuZygmunt pisze:Znam go od daty wydania BNW i jakoś nadal trudno mi się do niego przekonać.
a ja go na początku nie lubiłem zbytnioWrath pisze:heh to ja jakis dziwny jestem :] mi się spodobał praktycznie przy pierwszym przesłuchaniu
u mnie też jest baardzo wysoko, nie wiem jaka jest moja ulubiona piosenka maiden ale ta na pewno jest w pierwszej 10Matek pisze:phi ja się nawet nie wypowiadam bo thin line u mnie ez equo z to tame a land piastują urząd ulubionej piosenki maiden
W sumie to mi się zaczął podobać dużo bardziej jak zacząłem słuchać wielu innych zespołów niż Maiden. (najgorsze, że to nie było tak dawno
Ja dzisiaj przesłuchałem cały album i potwierdzam..to najlepszy album Iron Maiden 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
10.6.11 - The Final Frontier Tour
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
3.7.16 - The Book Of Souls Tour
23.11.16 - British Lion
27.7.18 - Legacy Of The Beast
5.3.20 - Bruce Dickinson Global Expo
23.7.22 - British Lion
24.7.22 - Legacy Of The Beast
13.6.23 - The Future Past Tour
2.8.25 - Run For Your Lives
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
Number Of The Beast zjada go bez popitki, resztki oddaje Powerslave'owiGienek pisze:Ja dzisiaj przesłuchałem cały album i potwierdzam..to najlepszy album Iron Maiden
powerslave to cienizna akuratRazi3l pisze:Number Of The Beast zjada go bez popitki, resztki oddaje Powerslave'owiGienek pisze:Ja dzisiaj przesłuchałem cały album i potwierdzam..to najlepszy album Iron Maiden
Losfer Words jest fajne 
Powerslave mi sie bardzo podobba jesli chodzi o album ;] może taki dobry jak BNW nie jest ale NOTB przebija ;] :rocx
Dla mnie tam cala plyta wymiata :rocxMatek pisze:powerslave to cienizna akurat Razz co z tego że 4 genialne skoro reszta gówno warta Twisted Evil
Moja krewRazi3l pisze:Dla mnie tam cala plyta wymiata
EE tam jeden stawia to na pierwszym inny tamto 
7.8.08 - Somewhere Back In Time
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
4.7.13 - Maiden England
24.6.14 - Maiden England
23.11.16 - British Lion
23.7.22 - British Lion
Ja jeszcze zawsze dorzucam "The Duellists"Matek pisze:co z tego że 4 genialne skoro reszta gówno warta
Dlatego "Powerslave" to dla mnie jeden ze słabszych albumów.
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Polać chłopakowi! Mądrze prawi :beerMatek pisze:powerslave to cienizna akurat co z tego że 4 genialne skoro reszta gówno warta
ogolnie plyta jest swietna, jedna z Ich najlepszych...
przyczepic sie mozna do tego ze nie slychac 3 gitar i slabo slyszalny jest bas...no i Mercenary
przyczepic sie mozna do tego ze nie slychac 3 gitar i slabo slyszalny jest bas...no i Mercenary
...Fallen souls die behind my steps
By following the freezing moon...