Paul Di Anno
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Deleted User 357
Re: Paul Di Anno
Bardziej koncert dla pośpiewania sobie Maiden z ludźmi, bo wokalnie jest dalej średnio, ale i tak lepiej niż na tym słynnym dvd. Im dalej w koncert tym gorzej ale jak na drugi koncert w ciągu 7 lat to akceptowalnie
- blackcocker
- -#Moderator

Nie no nie jajcujcie sobie. Oglądam zapis z tego koncertu i to jest badziew totalny
co on kurwa wyprawia XD jedyna różnica to taka, że na dvd nie siedział na wózku. Absolutne dno
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
07: Opeth, Opeth
08: Judas Priest, Savatage
09: Antimatter(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
-
Deleted User 357
Wiesz, na żywo to jednak inaczej się odbiera, tak jak napisałem w temacie KiT - osobno bym nie zapłacił, był przy okazji to można sobie Maiden pośpiewać
- blackcocker
- -#Moderator

Jasne. Odbiór live jest często całkiem inny, ale to co usłyszałem mną wstrząsnęło i musiałem się wyżalić
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Widziałem na żywo Di Anno i Bayleya i szczerze teraz wolałbym zobaczyć Di Anno niż Bayleya, którego koncertówki wyglądają jakby je nagrywano z telefonu komórkowego. Zasłynął też wywaleniem najlepszych muzyków (skład z płyty Man Who Would Not Die) . Z Di Anno to się można śmiać, ale sama liczba projektów z lat 80 i 90 świadczy, że jego nazwisko coś w tym heavy-metalu znaczy. Gdyby nie płyty z Iron Maiden pewnie śpiewałby w innym, dobrym zespole NWOBHM. Blaze gdyby nie kariera w Iron Maiden pewnie by śpiewał do kotleta dla 50 osób koncerty. Jedyny jego błąd, że nie próbował w połowie 80 robić czegoś z Burrem i Strattonem, może by to chwyciło. Głos ciągle miał dobry.
GLORY MAN UNITED
ALEX FERGUSSON IS MASTER OF FOOTBALL!!!!
Di Anno to wrak człowieka. Bez zdrowia i głosu. Parodia wokalisty.
Blaze cóż, prawdziwy z niego Janusz biznesu i managementu, ale w odróżnieniu od Paula jeszcze coś potrafi zaśpiewać.
Blaze cóż, prawdziwy z niego Janusz biznesu i managementu, ale w odróżnieniu od Paula jeszcze coś potrafi zaśpiewać.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Tylko, że Di Anno gdyby nie płyty w Iron Maiden na 100% by śpiewał w innym, dobrym zespole NWOBHM. Kręcił się w tym środowisku i gdyby był takim nikim to by go Harris nie wziął na wokal. Blaze gdyby nie płyty w Iron Maiden teraz by nie istniał w przestrzeni publicznej. Przecież to Wolfsbane to była jakaś słabizna. Starczy to porównać do albumu Murder One z 1991 roku gdzie śpiewa Di Anno. To, że potem Blaze wydał kilka fajnych płyt solowo to jest inna sprawa, tylko, że to było dzięki temu, że wcześniej śpiewał w Iron Maiden. Z kimś kto udzielał się w Maiden każdy muzyk chce zagrać. Miał dobrych instrumentalistów i to owocowało dobrą muzyką. Dopiero jak mu palma odbiła i wyrzucił swój najlepszy skład to się dobre skończyło. Czy ma taki świetny głos? Opinie są różne, z czasem uważam, że to bardzo ale to bardzo mało uniwersalny głos. Di Anno to umiał zaśpiewać różne rzeczy; ulicznego rock and rolla ( Drifter, Running Free), klasyczne heavy ( Killers czy np. Impaler z ww przeze mnie płyty) , rzeczy wręcz przebojowe ( I Will Be There Gog Magoga z repertuaru Rossa Ballarda) , nostalgiczne ballady (Prodigal Son, Strange World) itd. Niezły wynik jak na parodię wokalisty.
GLORY MAN UNITED
Chyba nie zrozumiałeś. Parodią wokalisty jest teraz. Nikt mu nie odbiera tego co nagrał kiedyś. Z Maiden czy później. Niestety nie udźwignął tego i doprowadził się do stanu w jakim jest teraz.
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Paul Quinn, Defenders of Steel, Hellhaim, Linkin Park (Sztokholm), Omen (Kraków?)
06: Omen (Warszawa), Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), MnC (SK, Łódź)
07: MnC (Pionki), Skunk Anansie, Judas Priest
08: Castle Rat, Soen
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Przecież to już jest stary chłop, czego się spodziewać? Tak naprawdę to bardzo mały procent muzyków w wieku 60 czy 70 lat trzyma jakąś mega formę. Ile świetnych muzyków tego wieku nie dożyło albo już w tym wieku leczyło jakieś choroby. Rock and Roll nie powstał jako muzyka komercyjnych dziadków tylko młodych, pełnych wigoru ludzi. Chwała tym co się dobrze trzymali i grają dalej, ale żaden wstyd dla tych co nie chuchali i dmuchali na siebie i dopadła ich starość. Ja wiem czy ja w wieku Di Anno się będę lepiej trzymał? a może jeszcze gorzej? Więc jestem ostatnim, który będzie go za to krytykował.
GLORY MAN UNITED
Ale czy tak właśnie teraz nie jest?Nomaosławski pisze: ↑ndz paź 23, 2022 6:34 pm Blaze gdyby nie kariera w Iron Maiden pewnie by śpiewał do kotleta dla 50 osób koncerty.
www.MetalSide.pl
-
Nomaosławski
- -#Prisoner

Nie wiem co się z nim dzieje. Byłem na dwóch koncertach, w Alibi w 2009 r. było jakoś z 250-300 osób , w Madness w 2012 r. troszkę więcej .
Swoją drogą, oba te miejsca już nie istnieją, jaki ja stary dziad jestem.
Swoją drogą, oba te miejsca już nie istnieją, jaki ja stary dziad jestem.
GLORY MAN UNITED
Z jednej strony trochę przykro jest patrzeć na Paula na wózku, ale z drugiej strony - cieszy że koncertuje, no i przyjęcie ateńskiej publiczności - klasa.
https://www.youtube.com/watch?v=95Y6Hdznfrs
https://www.youtube.com/watch?v=95Y6Hdznfrs
A czy biedak nie miał wrócić na własne nogi po tych wszystkich operacjach?
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Ciężko powiedzieć na jakim etapie leczenia jest, ale z filmików łatwo wywnioskować, że trasa koncertowa to dla niego w obecnym stanie za dużo.
Tym bardziej taka 3 miesięczna po wszystkich brazylijskich wioskach jakie istnieją.
Gdy go widziałem w Zagrzebiu to jakoś to się wszystko trzymało kupy - i ten zespół i jego wokal, tak przez 75% było spoko a Wrathchild czy Sanctuary były wręcz fajne do posłuchania. Myślę, że Maiden długo zwlekało z dołożeniem się do zbiórki, bo to wiadomo, "studnia bez dna". Dołożyli się dopiero po pamiętnym spotkaniu w Zagrzebiu. Operacja dawno powinna przynieść efekt ale medycyna sama nie uzdrowi, tu potrzeba zaangażowania pacjenta i jego rozsądku, by woda w kolanie i słoniowacizna nie nawracała. Dieta, Rehabilitacja, a na większości zdjęć po zabiegu Paul czy to z fajką czy kieliszkiem...jaki był, taki jest - durny. Niestety.
Brazylia to kupi ale myślę, że w Europie objazdówki nikt mu nie zorganizuje.
-
Piotr Lange
- -#Moonchild

Dokładnie, świetnie ujęte, ten człowiek nigdy się nie zmieni. Tyle hejtu się na IM wylało, szczególnie na tym forum. Zarzucano, iż kapela powinna zadbać o kolegę, pomóc... tylko czy taka pomoc ma sens jeśli sam zainteresowany nie chce i nie zmienia swoich nawyków. Pieniądze wyrzucone w błoto.remi pisze: ↑pt lut 03, 2023 7:50 pm Gdy go widziałem w Zagrzebiu to jakoś to się wszystko trzymało kupy - i ten zespół i jego wokal, tak przez 75% było spoko a Wrathchild czy Sanctuary były wręcz fajne do posłuchania. Myślę, że Maiden długo zwlekało z dołożeniem się do zbiórki, bo to wiadomo, "studnia bez dna". Dołożyli się dopiero po pamiętnym spotkaniu w Zagrzebiu. Operacja dawno powinna przynieść efekt ale medycyna sama nie uzdrowi, tu potrzeba zaangażowania pacjenta i jego rozsądku, by woda w kolanie i słoniowacizna nie nawracała. Dieta, Rehabilitacja, a na większości zdjęć po zabiegu Paul czy to z fajką czy kieliszkiem...jaki był, taki jest - durny. Niestety.
Nowy Di'Anno: https://www.youtube.com/watch?v=39i8WF- ... l=Warhorse
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller