08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 08/03/2008 - Metalmania 2008 - Katowice @ Spodek
„Wielbłąd „ wyjechał , nie wiem kiedy wróci , a płyty jakieś musze przygotować , coś extra , żeby „ rudemu” gały wyskoczyły .
Ostatni raz na Metalmanii byłem w... 1989r. Chyba pora najwyższa sprawdzić, czy naprawdę tak wiele się zmieniło od tej pory. Już w tym roku miałem być, ale niestety, nie wyszło. Trza się wybrać w przyszłym roku, bo jak nie, to w 2009 świętował będę 20-lecie mojej niebytności na Metalmani :buahaha:SAPER pisze:Bywał zapełniony i to w 100% , w latach końcówka 80-tych , początek 90-tych .Żelazny pisze:Jasne że da,chyba się jeszcze nie zdarzyło żeby na Metalmanii Spodek był zapełniony
Ale jubileuszCubeX pisze:Ostatni raz na Metalmanii byłem w... 1989r. Chyba pora najwyższa sprawdzić, czy naprawdę tak wiele się zmieniło od tej pory. Już w tym roku miałem być, ale niestety, nie wyszło. Trza się wybrać w przyszłym roku, bo jak nie, to w 2009 świętował będę 20-lecie mojej niebytności na Metalmani :buahaha:
A zmieniło się dużo ....i warto to sprawdzić !
"Przebieżki" po Katowicach, w których to zarówno grupy długowłosych ścigały łysych, jak i odwrotnie były w tamtych czasach na porządku dziennym. Pamiętam także, że bardzo aktywna i hermetyczna była ekipa ze Szczecina, która mocno dopingowała swoich z Egekuthora. Bardzo podkreślali swoją hermetyczność i faktycznie robili dobrą robotę pod sceną swoim faworytom. Pięknie to było widać z trybun. Popularne było także używanie w tłumie gazów łzawiących - bardzo praktyczne rozwiązanie dla chcących uzyskać trochę luzu pod barierkami.Evil pisze:
Ale jubileusza to nie byłeś czasem na tej sławetnej metce co skini wpadli do spodka ? ;>
A zmieniło się dużo ....i warto to sprawdzić !
Jedną z gwiazd Maetalmanii'89 był Living Death. Bardzo kiepsko jednak przyjęła ich publika. Rzucano w nich, czym popadło. Np. oranżadą w foliowych woreczkach, którą tak serwowano dla bezpieczeństwa - dodatkowo panie sprzedające nacinały woreczek zaraz po zakupie, żeby szybciej został wypity. Kiedy spocony wokalista rzucił w tłum ręcznik z pięknym logo zespołu, panienka w ręce której trafił... odrzuciła go z powrotem na scenę. Na znak dezaprobaty. A polskie kapele zamiast gadżetów rzucały w tłum etykiety z piwa w ilosciach hurtowych. Pamiętam też, że w stołówce Spodka natknąłem się na Kupczyka wsuwającego bigos.
SAPER powiedz ze bedzie wielblad junior ktory juz ma fajna plytke do podpisania przez rudego:):) :rocx
Może jeszcze klika takich opowieści ? 
do pomyślenia, choć metalmania to delikatnie mówiąc nie jest festival dla mnie, za dużo ostrego metalu lub smętów i ogólnie klimat nie ten (czarne ubranka i te sprawy), ale jakby jakieś dobre heavy jeszcze dodali to może ,Megadeth chętnie bym zobaczył, ale na samo Megadeth za 200 zł(bilet+dojazd) to na 100% nie pójdę
ja się ubiorę na żółto. Nie wiem o co Ci chodzi Nomad.
nie lubię klimatu metalowego w stylu każdy długie włosy do jaj ,ubrany na czarno, glany , poprostu dla mnie to sztuczne, nie ma to jak Donington z lat 80 gdzie potrafił grać i Iron Maiden i Judas Priest i AC/DC i KISS ,takie festivale w stylu Metalmanii,Mysticów czy z zagranicznych Wacken to ja nie bardzo, wiadomo jak jest jakiś ważny zespół to jest to powód by się pojawiać
A co jest na Wacken nie tak a propo tego?
60-70%-thrash,black,death nie mówiąc o jakichś mrocznych smutach ,a jak jest heavy to przeważnie ze Skandynawii lub Niemiec bo tańszy
Jest też dużo powera przecie.
Kiedy ostatnio był power ? 
O Wacken mówię mistrzu czytania ze zrozumieniem.
Tiaaa ale z kontekstu zrozumiałem ,że chodzi o Metalmanię. Sorry 
no w tych offtopach można się nieźle pogubićAbstract pisze:Tiaaa ale z kontekstu zrozumiałem ,że chodzi o Metalmanię. Sorry
Ostatnio zmieniony sob gru 01, 2007 4:24 pm przez salvis, łącznie zmieniany 1 raz.
"Każdego dnia rodzi się jakiś głupiec i wy się nie spóźniliście"
Tiaaa ale z kontekstu zrozumiałem ,że chodzi o Metalmanię. Sorry 
Byłeś, widziałeś?Nomad pisze:czy z zagranicznych Wacken to ja nie bardzo
No jak słuchasz kilku zespołów "na krzyż", to na takim Wacken ciężko coś znaleść dla siebie. Jak masz szersze horyzonty muzyczne, to taka impreza to raj dla fana
www.MetalSide.pl
-
Deleted User 2868
http://metalmind.pl/index.php?dzial=newsy&more=1002
Szczególnie zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie :]
Szczególnie zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie :]
-
Deleted User 357
Blablabla,takie typowo mmp-owe pieprzenie