Dream Theater
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Dream Theater
Po pierwsze trzeba wiedzieć, że bez Rush nie byłoby Dreamków, dla mnie to zawsze była jakaś kalka Rush. Wczesne płyty może, może, ale te odpustowe klawisze na Images & Words to mogliby sobie darować. Nie mogłem nigdy zdzierżyć takiego grania.
-
Dreamdeath
- -#Invader

Jeżeli słuchaczom jakiejkolwiek muzyki idzie o followersów i w ogole popularność tego czy innego wykonawcy to szczerze współczujeAncientMariner pisze: ↑pn lis 15, 2021 3:32 pmWystarczy że Running Wild zagrał jeden z najważniejszych koncertów w naszym kraju i odcisnęli piętno na tej muzyce w Polsce o jakim Dream Theater może tylko pomarzyć. Co do Running Wild i kwestii followersów to hmmm... Running Wild to nie muzyka dla dzieci z przyklejonymi smartfonami do dłoni
Na koncercie Running Wild w 1987 miałem przyjemność być i napisze tylko tyle - koncert którego sie nie zapomina do końca życia. W dodatku Running wystąpił u boku Overkill, Helloween, Kat, Turbo, TSA... Żadna Metalmania ani wcześniej ani później nie była TAKIM wydarzeniem jak ta z 1987 roku. I fakt - do dziś z kolegami wspomina się ten wyjazd i genialne występy każdego z zespołów grającego w spodku w tym pamiętnym 1987 roku
INVADER wracaj!!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Odpustowe?????
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Tak. Kiedyś próbowałem przebrnąć i niestety poległem.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Przecież te klawisze sa swietne, jak zresztą cały album
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- blackcocker
- -#Moderator

Byku, nie przełączyłeś konta
#blackcocker2023
Najlepszą prozę pisze życie.
Ostatni jest wtedy, kiedy idziesz rzygać.
Nic nas nie zatrzyma.
Jak się ma dupę, to trzeba powiedzieć "dupa".
Twoje jebie, ale że śmierdzi.
04: Hexvessel(?), Thy Catafalque, Kasia Lins/Hellripper
05: Metallica, Furia
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
***OFFICIAL PAULINA DAMASKE FANKLUB***
Nic nas nie zatrzyma.
06: Mystic Festival, Metallica, Iron Maiden + Alter Bridge + Queensryche, Alter Bridge, The Warning(?)
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Takie pierdołowate melodyjki tylko psuły całość. Takie klawiszki jak dla dzieci. Gdyby nie to dałoby sie jeszcze Dreamów słuchać
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Adrian S.O.S. pisze: ↑pt lis 26, 2021 5:52 pmTakie pierdołowate melodyjki tylko psuły całość. Takie klawiszki jak dla dzieci. Gdyby nie to dałoby sie jeszcze Dreamów słuchać
Świetne klawisze to są w Deep Puple i Uriah Heep. Tych tandetnych klawiszy w Dream Theater nie mogę zdzierżyć. Gdyby nie to, gdyby nie te dziecinne klawisze i melodyjki z dupy to byłoby lepiej. LaBrie i Petrucci powinni wziąć przykład od kolegów z Fates Warning i zrezygnować z klawiszy. Wtedy może ten zespół nie brzmiał by tak wieśniacko.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

No tak, zapomnialem ze na forum sa ludzie, którzy sluchaja muzyki w jednym brzmieniu od 30 lat i lekkie odstępstwo to herezja i wieśniactwo. Jak można mieć duet gitara-klawisze zamiast dwóch gitar. Pomijam fakt, że te klawisze poza paroma momentami nie sa wywalone do przodu jak to bywa w stajni nuclear blast, tylko nadają głebi partiom Pietruchy.
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Ja z DT mam mało wspólnego, większości płyt, które znam, słyszałem po jednym razie, ale klawisze z I&W też kojarzą mi się raczej źle. Natomiast na debiucie było w tej kwestii całkiem fajnie.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Kompletnie nie o to chodzi bo zespołów o takim charakterze słucham i jest ok. Klawisze w Dream Theater po prostu psują wszystko. Nawet jeżeli są zdawkowe. Najlepiej jakby nie było w ogóle
Czego nadają te wesołe i jarmarczne klawiszki
No właśnie ale to było inne Dream Theater. Z resztą Kevin Moore nagrywał klawisze w Fates Warning i zrobił to bardzo dobrze
Kavin Moore był tym członem "Dream" w nazwie Dream Theater. Dzięki niemu to wszystko jeszcze było zbalansowane. Ja akurat uwielbiam te jego stonowane, majestatyczne klawisze, które pobrzmiewają gdzieś w tle na I&W czy Awake.
Kiedy przyszedł Rudess, wirtuoz klawiszy, to zespół już całkiem przesunął wajchę w stronę popisówy i zapierdalania. I od tego momentu stał mi się obojętny.
Posłuchajcie Chroma Key, solowego projektu Kevina. Ten facet miał naprawdę świetne pomysły. Mimo, że z muzyką już skończył, jestem jego oddanym fanem.
Kiedy przyszedł Rudess, wirtuoz klawiszy, to zespół już całkiem przesunął wajchę w stronę popisówy i zapierdalania. I od tego momentu stał mi się obojętny.
Posłuchajcie Chroma Key, solowego projektu Kevina. Ten facet miał naprawdę świetne pomysły. Mimo, że z muzyką już skończył, jestem jego oddanym fanem.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Jesli uważasz, że klawisze na IW sa jarmarczne i wesołe, to albo nie słuchałeś tej płyty albo jesteś głuchy. Przecież te klawisze na pierwszym planie są przez może 1% płytyCzego nadają te wesołe i jarmarczne klawiszki?
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Chodzi mi o Dream Theater w ogóle. A te jego akcenty klawiszowe na starych płytach na serio trąca wiochą. Mi tam zupełnie dzwięki tego typu i samo brzmienie klawiszy nie pasująBon Dzosef pisze: ↑sob lis 27, 2021 11:00 amJesli uważasz, że klawisze na IW sa jarmarczne i wesołe, to albo nie słuchałeś tej płyty albo jesteś głuchy. Przecież te klawisze na pierwszym planie są przez może 1% płytyCzego nadają te wesołe i jarmarczne klawiszki?
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

A ja mowie stricte o IW. Oni wbrew pozorom nie graja cały czas na jedno kopyto
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
No, tych starych by jeszcze może szło.Adrian S.O.S. pisze: ↑pt lis 26, 2021 5:52 pmTakie pierdołowate melodyjki tylko psuły całość. Takie klawiszki jak dla dzieci. Gdyby nie to dałoby sie jeszcze Dreamów słuchać
tylko wspomne, ze szydzenie z braku Grammy jest juz nieaktualne 
- blackcocker
- -#Moderator

Tylko wspomne, że ta nagroda dalej nic nie znaczy
#blackcocker2023
Nic nas nie zatrzyma.
Nic nas nie zatrzyma.
Ależ te albumy Lost Not Forgotten z bootami/demami które wrzucają ostatnio Dreamy na Spotify to złoto :-)
Harris ucz się.
Harris ucz się.