Od czego zacząć z zespołem [...]

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]

Post autor: Michał »

Vorgel pisze: pt paź 12, 2018 9:39 am Na początku lat 90 żaden Maidenowiec do Blur by się raczej nie przyznał.
No patrz
Właściwie to dzięki blur zostałem fanem Ironów.
Pojechałem na nich na openera, dzień później grali Ironi w Gdańsku. Kilka piosenek Ironów lubiłem to się wybrałem i tak już zostałem do dziś :wink:

Ale na początku lat 90 mnie nie było, więc mogę nie znać zasad
NAJWIĘKSZY FAN DAWIDA PODSIADŁO NA SANATORIUM

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Vorgel »

No więc właśnie, wszystko się zgadza. Maiden stali się zespołem pop, czyli dla każdego. Zresztą podobnie jak Metallica, chociaż aż tak się nie zeszmacili.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

xD

Może po prostu czasy się zmieniły i można słuchać metalu nie będąc ograniczonym do jednego gatunku?

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

No ja na ten przykład słucham też rocka progresywnego, muzyki z lat 60. Przy czym nawet nie o to chodzi. Dzisiaj młodzi nie znają zespołów jak Mekong Delta czy Dark Angel, nawet w dobie internetu, a wówczas -na początku lat 90- nie było tak łatwo, a myśmy to wszystko znali.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Vorgel pisze: Dzisiaj młodzi nie znają zespołów jak Mekong Delta czy Dark Angel, nawet w dobie internetu, a wówczas -na początku lat 90- nie było tak łatwo, a myśmy to wszystko znali.
Nie wszyscy muszą znać te same zespoły co ty :P
Miliony zespołów na całym świecie, ciężko jest znać wszystkie :wink:

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

No nie, bo przecież ich nie ma w tv, ani w popularnych serwisach muzycznych, czasopismach itd. Jest właśnie Blur, Oasis albo Ich Troje. To skąd masz znać? A Iron Maiden znasz, bo o tych celebrytach od piwa Trooper i samolociku Ed Force One piszą już nawet całkiem komercyjne serwisy. Oni właśnie się znajdują w tym miejscu, obok Gienka S i kondomów z logo Kiss.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Michał pisze: pt paź 12, 2018 4:10 pm Może po prostu czasy się zmieniły i można słuchać metalu nie będąc ograniczonym do jednego gatunku?
Nie czasy się zmieniły tylko ludzie. A jeżeli już to jeżeli czasy miałyby się zmienić to tylko na gorsze.
Nikt nie mówi przecież o ograniczaniu się, bo ja też słucham od King Crimson, Pink Floyd, przez Ramones, Misfits, Swans, Killing Joke, G.B.H., Mercyful Fate, Slayer, Venom, Kreator, Running Wild, Pretty Maids, a kończąc na Carcass, Obituary, Sarcofago, Mayhem czy Morbid Angel.... Dużo było kiedyś więcej osób z ortodoksyjnym podejściem do muzyki, zwłaszcza metalowej. No, ale litości... Nie wyobrażam sobie nawet dzisiaj jak ktoś mówi, że lubi słuchać Venom i Natalii Kukulskiej, Slayera i Bajm, Napalm Death i Modern Talking...
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

LukaSieka pisze: pt paź 12, 2018 4:37 pm No, ale litości... Nie wyobrażam sobie nawet dzisiaj jak ktoś mówi, że lubi słuchać Venom i Natalii Kukulskiej, Slayera i Bajm, Napalm Death i Modern Talking...
Kukulskiej i bajmu nie słucham, ale resztę już tak, włącznie z modern taking :wink:.
Tak samo uwielbiam Jacksona, bardzo lubię Roda Stewarta, Kreatora i Bee Gees
Czy jestem dziwny, że mieszam wszystko ze wszystkim? :wink:
Vorgel pisze:
No nie, bo przecież ich nie ma w tv, ani w popularnych serwisach muzycznych, czasopismach itd. Jest właśnie Blur, Oasis albo Ich Troje. To skąd masz znać? A Iron Maiden znasz, bo o tych celebrytach od piwa Trooper i samolociku Ed Force One piszą już nawet całkiem komercyjne serwisy. Oni właśnie się znajdują w tym miejscu, obok Gienka S i kondomów z logo Kiss.
Nie trafiłeś, Ironów znam bo ktoś z rodziny miał plakaty Ironów w pokoju i sprawdziłem ich sobie.
Potem dopiero na RTTH trafiłem w MTV rock.
Z wiadomościami o blur nie spotykam się często.
Nie trafiłeś nawet z ich troje bo grali jakaś trasę z okazji którejś tam rocznicy powstania zespołu i nigdzie o tym nie było.

Zespoły które wcześniej wspomniałeś kojarzę. Nie powiem, że znam bo całej dyskografii nie przesłuchalem, historii zespołu nie czytałem ale ich utwory słyszałem.
Ile utworów tych wspomnianych blur i oasis ty słyszałeś?

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Michał pisze: pt paź 12, 2018 5:04 pm

Nie trafiłeś nawet z ich troje bo grali jakaś trasę z okazji którejś tam rocznicy powstania zespołu i nigdzie o tym nie było.
No ale świetnie się w tym widzę orientujesz skoro nigdzie nie było, a jednak o tym wiesz.
Tyle na ile natrafiłem w latach 90 w mtv czy na vivie, wtedy się oglądało żeby wyłapać co lepsze rzeczy i oczywiście na tego rodzaju zakalce się przy okazji trafiało.

Aż boję się zapytać co interesującego znajdujesz w metalu pokroju Kreator. Bo IM to wiadomo, pewnie Fear of the Dark , Run to the Hills i Trooper.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Vorgel pisze: pt paź 12, 2018 5:20 pm

No ale świetnie się w tym widzę orientujesz skoro nigdzie nie było, a jednak o tym wiesz.
O trasie ich troje dowiedziałem się wchodząc na stronę Zabrzańskiego klubu wiatrak gdzie mieli wystąpić :wink:

Vorgel pisze: pt paź 12, 2018 5:20 pm
Tyle na ile natrafiłem w latach 90 w mtv czy na vivie, wtedy się oglądało żeby wyłapać co lepsze rzeczy i oczywiście na tego rodzaju zakalce się przy okazji trafiało.

Aż boję się zapytać co interesującego znajdujesz w metalu pokroju Kreator. Bo IM to wiadomo, pewnie Fear of the Dark , Run to the Hills i Trooper.
I jeszcze number. Dobrze, że na tej trasie grali FTGGOG to miałem czas przejrzeć fejsa i sprawdzić gdzie będą grali ich troje

Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Co do młodych to spokojnie, na Manilli Road była bardzo niska średnia wieku, a widywalem mlodszych ode mnie z naszywkami Dark Angel, czy innego Vio-lence, nie mówiąc juz o śledzeniu na bieżąco nowej fali.

Nie zmienia to faktu, że mnie też gryzie słuchanie i metalu i popu.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Dzosef pisze: pt paź 12, 2018 5:30 pm Co do młodych to spokojnie, na Manilli Road była bardzo niska średnia wieku, a widywalem mlodszych ode mnie z naszywkami Dark Angel, czy innego Vio-lence, nie mówiąc juz o śledzeniu na bieżąco nowej fali.

Nie zmienia to faktu, że mnie też gryzie słuchanie i metalu i popu.

Pop popowi nierówny. Tak samo jest z rockiem, metalem, rapem i każdym gatunkiem muzycznym.
Dla mnie niewyobrażalne jest słuchanie nowej fali rapu ale są takie osoby którym nie przeszkadza słuchanie takiej muzyki i kuców

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Michał pisze: pt paź 12, 2018 5:28 pm
I jeszcze number. Dobrze, że na tej trasie grali FTGGOG to miałem czas przejrzeć fejsa i sprawdzić gdzie będą grali ich troje
Się wie i o tym cały czas pisałem.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Vorgel pisze: pt paź 12, 2018 5:46 pm
Michał pisze: pt paź 12, 2018 5:28 pm
Się wie i o tym cały czas pisałem.
W takim razie nie było tematu, miałeś racje. Wrócę teraz do słuchania mojej playlisty z ich troje i kotletami Maiden :P

Awatar użytkownika
Vorgel
-#Lord of light
-#Lord of light

Ale Sławomira chyba nie słuchasz.
Awatar użytkownika
Michał
-#Nomad
-#Nomad

Vorgel pisze: pt paź 12, 2018 5:50 pm Ale Sławomira chyba nie słuchasz.
Raz na dniach mojego miasta widziałem na żywo ale poszedłem tam dla piwa i znajomych :wink:

Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Gojira?
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Invader pisze: ndz paź 21, 2018 4:32 pmGojira?
Szczerze mówiąc to ja zacząłem od końca, czyli "Magmy". Zdecydowanie najbardziej przystępnego ich krążka.
Awatar użytkownika
Bon Dzosef
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: Bon Dzosef »

Invader pisze: ndz paź 21, 2018 4:32 pmGojira?
Magma jest przystępna, ale moim zdaniem L'Enfant Sauvage najlepiej definiuje ten zespoł.
Lubie Iron Maiden i Megadeth

pz = shakin stevens

oddawac długie podpisy
Deleted User 7649

Post autor: Deleted User 7649 »

Therion?
ODPOWIEDZ