The Final Frontier

Dyskusja o najnowszej płycie Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Da5id
-#Assassin
-#Assassin

Re: The Final Frontier

Post autor: Da5id »

Hala w Gdańsku będzie największa w Polsce.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Łódź wydaje się jednak najbardziej realna, wielka sala która na koncert zmieści 13,000 ludzi, nowoczesna i nowo otwarta. Centrum Polski, z całym szacunkiem - SPODEK wysiada, mimo pewnej "kultowości" w naszym kraju, to już raczej zabytek, czas na koncerty w nowych obiektach. Gdańsk, cóż najwięcej fanów ciężkiego grania jest u nas na południu i w centrum kraju, tę prawidłowość musi wziąć pod uwagę organizator koncertu. Że nie wspomnę już o fakcie, iż z rodzinnych Pabianic mam 14km do Łódź Arena. ;-)
El Dorado

Post autor: El Dorado »

Skoro Faust ma tylko 14 kilometrów do Areny w Łodzi to właśnie tam musi być ten koncert! Niech organizatorzy wezmą to pod uwagę!
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Stary, z Rodem już gadałem, zgodził się pod warunkiem iż zapewnię nocleg Eddiemu a na kolację przygotuję omlet z dwóch apetycznych sąsiadek z bloku. Z tym będzie trudniej ;-) :mrgreen:

A tak poważnie, koncert w Łodzi jest realny i to bynajmniej nie z powodu mojego miejsca zamieszkania :idea:
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Da5id pisze:Hala w Gdańsku będzie największa w Polsce.
jeśli chodzi o halę Sopot/Gdańsk to będzie miała 11 000 miejsc, więc ta w Łódzi jest większa
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Zgadza się, no i centrum Polski - to też nie jest bez znaczenia. za pół roku już coś powinno być wiadomo, chcę tylko przypomnieć iż w kwietniu 2010 przypadnie 30-ta rocznica premiery debiutanckiego LP "Iron Maiden". Ciekawe czy panowie to w jakiś sposób uczczą!?
Awatar użytkownika
cellman
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: cellman »

Wątpię, sami chyba dość mają powrotów do przeszłości i różnego rodzaju czczenia starego materiału. Miejmy więc nadzieję, że Bruce tym razem nie wypuścił kupy z ust i na kolejnej trasie rzeczywiście będzie więcej nowego materiału.
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

faust pisze:Zgadza się, no i centrum Polski - to też nie jest bez znaczenia. za pół roku już coś powinno być wiadomo, chcę tylko przypomnieć iż w kwietniu 2010 przypadnie 30-ta rocznica premiery debiutanckiego LP "Iron Maiden". Ciekawe czy panowie to w jakiś sposób uczczą!?
"It`s a shame" ~ tak Steve Harris odnosi się do debiutanckiej płyty a przede wszystkim do tego jak ona brzmi. Tak się wypowiadał w 2004 roku na "Early Years". Jak chcesz żeby to uczcili ? Chyba minutą ciszy :lol:
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

faust pisze:Zgadza się, no i centrum Polski - to też nie jest bez znaczenia. za pół roku już coś powinno być wiadomo, chcę tylko przypomnieć iż w kwietniu 2010 przypadnie 30-ta rocznica premiery debiutanckiego LP "Iron Maiden". Ciekawe czy panowie to w jakiś sposób uczczą!?
Z całą pewnością! Odegrają Iron Maiden, a na deser dodadzą mega rarytas w postaci Sanctuary ;-)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

[center]Nie jest prawdą, że muzycy MAIDEN nie lubią tej płyty. Przecież gro koncertowej klasyki pochodzi z pierwszego LP. Krytyka dotyczy produkcji - przyznaję, wyjątkowo fatalnej. Można by wydać limitowaną wers deluxe z lepszym miksem. Czuję, że coś zrobią w tym kierunku a kompozycja "IRON MAIDEN" była jest i będzie grana puki ten zespół istnieje. Taka prawda, "Phantom..." to klasyk jakich mało, chyba nikogo nie trzeba o tym przekonywać. [/center]
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

faust pisze:[center]Nie jest prawdą, że muzycy MAIDEN nie lubią tej płyty. Przecież gro koncertowej klasyki pochodzi z pierwszego LP. Krytyka dotyczy produkcji - przyznaję, wyjątkowo fatalnej. Można by wydać limitowaną wers deluxe z lepszym miksem. Czuję, że coś zrobią w tym kierunku a kompozycja "IRON MAIDEN" była jest i będzie grana puki ten zespół istnieje. Taka prawda, "Phantom..." to klasyk jakich mało, chyba nikogo nie trzeba o tym przekonywać. [/center]
Żebyśmy mieli jasność : ja ten album bardzo lubię ! Jak dla mnie świetny debiut.

Ja z kolei myślę że zespół zostawi to tak jak jest. Nie będą nic kombinować z żadnymi wersjami "deluxe" :)
Sama rocznica myślę zostanie przemilczana. No a w każdym bądź razie nie będzie w żaden specjalny sposób celebrowana.

I zgadzam się z Mr. Hankey ~ "Iron Maiden" i być może "Sanctuary", nic więcej. Myślę że co mieli zagrać z tej płyty już słyszeliśmy na dwóch trasach historycznych. A i tak możemy mówić o szczęściu ~ "Charlotte The Harlot" słyszeliśmy w 2005 roku tylko my i Czesi :D
El Dorado

Debiut jest najlepszą płytą Iron Maiden, z najlepszym wokalistą Iron Maiden.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tobink pisze:Debiut jest najlepszą płytą Iron Maiden, z najlepszym wokalistą Iron Maiden.
Stary, to na pewno TY - jakbym słyszał Paula Di'Anno we własnej osobie !??
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

W 2005 roku grali przeciez az 6 (a liczac Szarlotke to 7) kawalkow z pierwszego LP (kiedy to przypadala 25. rocznica jego wydania). Watpie, zebysmy w przyszlym roku uslyszeli wiecej niz standardowy IM przed bisami. ;) W ogole jesli chodzi o "klasyki" to oprocz IM, Hallowed i Fear'a spodziewalbym sie gora jednego kawalka (pewnie Trooper lub RTTH). Mysle, ze lwia czesc setlisty beda stanowily utwory z ostatnich kilku plyt + oczywiscie 5-6 nowych walkow. :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

nie miałbym nic przeciwko, podobnie jak koncert w łódzkiej Arenie mile widziany ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

[center]Właśnie, może jakieś ekstra wydanie "Iron Maiden" rzucą na rynek, oczywiście w limicie... Założę się że powstanie kilka gadghetów jubileuszowych - koncert w Polsce wydaje się być coraz bardziej prawdopodobny. Swoją drogą, jeśli nowy album będzie wydany z końcem sierpnia 2010, to wchodząc do Compass Point Studios w styczniu, muszą liczyć się ze spędzeniem mnóstwa czasu w studio, które jest prestiżowe i drogie (...) Może w ramach 4
-ro letniej absencji nowych nagrań, Maideni planują rejestrację większej partii materiału (...)

Byłoby fajnie, gdybyśmy otrzymali dwa kolejne krążki w stosunkowo krótkim czasie np. 2010 i rok później, chociaż pewnie zrobią inaczej. Ja już nie mogę się doczekać nowej płyty i kolejnego DVD z "Maiden England 1986/88". [/center]
El Dorado

o co chodzi z '' (...) '' ?
S1MON
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: S1MON »

zad z trzema odbytami
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Tobink pisze:o co chodzi z '' (...) '' ?
[center]Jedna z podstawowych figur interpunkcyjnych zwanych "wielokropkiem". Często stosowana w wypowiedziach eseistycznych i prozie dziennikarskiej, autor sugeruje potrzebę dokończenia myśli lub kontynuacji, jednak pozostawia to w gestii ewentualnego czytelnika. [/center]
Awatar użytkownika
dostoevsky
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: dostoevsky »

O co chodzi z wyśrodkowywaniem tekstu?
ODPOWIEDZ