Pojedynki płyt...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Pojedynki płyt...
A co w tym złego???
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
-
Deleted User 5147
Brave New World 7-6 No Prayer For The Dying
Mój głos na No Prayer For The Dying. Lubie ją bardziej niż BNW. Ciekawsze piosenki, lepsze solówki. Dziękuje.
Mój głos na No Prayer For The Dying. Lubie ją bardziej niż BNW. Ciekawsze piosenki, lepsze solówki. Dziękuje.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

wskaż choć jedną dobrą solówkę Janicka na NPFTD
Choćby w "Bring Your Daughter... To the Slaughter" jego solo jest świetne.
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
-
Deleted User 2259
Brave New World 8-6 No Prayer For The Dying
Głos na BNW wielki powrót Adriana i Bruce'a i zupełnie nowa jakość.
Głos na BNW wielki powrót Adriana i Bruce'a i zupełnie nowa jakość.
Brave New World 8-7 No Prayer For The Dying
Ogromny sentyment... Jedna z najlepszych płyt dla mnie...
Ogromny sentyment... Jedna z najlepszych płyt dla mnie...
Brave New World 9-7 No Prayer For The Dying
Bardzo cenię sobie NPFTD, to super płytka ale BNW to powrót Bruce'a i Adriana, płyta uznawana przez wielu za klasyk (choć sam jej aż tak nie ubóstwiam), album równy i mocny. Jak dla mnie generalnie byłby tu remis, ale z ww. powodów głos na BNW.
Bardzo cenię sobie NPFTD, to super płytka ale BNW to powrót Bruce'a i Adriana, płyta uznawana przez wielu za klasyk (choć sam jej aż tak nie ubóstwiam), album równy i mocny. Jak dla mnie generalnie byłby tu remis, ale z ww. powodów głos na BNW.
Brave New World 10-7 No Prayer For The Dying
BNW jest pierwszą płytą którą przesłuchałem, oraz generalnie najlepszą ;p No Prayera raczej nie lubię.
BNW jest pierwszą płytą którą przesłuchałem, oraz generalnie najlepszą ;p No Prayera raczej nie lubię.
- michalhusta
- -#Invader

Brave New World 10-8 No Prayer For The Dying
Ogólnie BNW jest jednym z moich ulubionych albumów, ale niestety w tej hierarchii NPFTD stoi wyżej.
Ogólnie BNW jest jednym z moich ulubionych albumów, ale niestety w tej hierarchii NPFTD stoi wyżej.
Maiden England!
Brave New World 11 - 8 No Prayer for the Dying
Tu zdecydowanie i jednogłośnie BNW. NPftD jest całkiem niezłą płytą, ale ma jeden równy, przeciętny poziom. Jednak do killerów z BNW, jak Ghost of Navigator czy Out of the Silent Planet się całkowicie nie umywa.
Tu zdecydowanie i jednogłośnie BNW. NPftD jest całkiem niezłą płytą, ale ma jeden równy, przeciętny poziom. Jednak do killerów z BNW, jak Ghost of Navigator czy Out of the Silent Planet się całkowicie nie umywa.
-
Strangelander
- -#Prodigal son

Brave New World 12 - 8 No Prayer for the Dying
Od BNW zaczynałem jakieś 10 lat temu. Dla mnie to było jak...odkrycie nowego wspaniałego świata
. No Prayer..to zupełnie dobra płyta ale nie odegrała u mnie takiej roli jak krążek z 2000 r.
Od BNW zaczynałem jakieś 10 lat temu. Dla mnie to było jak...odkrycie nowego wspaniałego świata
Brave New World 13 - 8 No Prayer for the Dying
Głos na BNW według mnie to najlepsza płyta zaraz po 7thsonie, jest to również jedna z moich pierwszych płyt Maiden i mam do niej duży sentyment. Nie ma na niej zapełniaczy lub słabszych kawałków, cała jest świetna
Głos na BNW według mnie to najlepsza płyta zaraz po 7thsonie, jest to również jedna z moich pierwszych płyt Maiden i mam do niej duży sentyment. Nie ma na niej zapełniaczy lub słabszych kawałków, cała jest świetna
you are number ... 89
Gobos on tour 2016:Wrocław...
Brave New World 14 - 8 No Prayer for the Dying
NPFTD broni się dzielnie i KO nie będzie
Głosuję jednak na BNW. Pierwsza oczekiwana przeze mnie płyta IM, pierwszy koncert! i jakże wspaniałe po nim wrażenie
Nie tylko z sentymentu, ale uważam BNW za jedną z najlepszych, najrówniejszych płyt IM z dobrymi tekstami. Najlepsze numery - The Fallen Angel, Brave New World, Dream Of Mirrors.
NPFTD broni się dzielnie i KO nie będzie
Brave New World 15 - 8 No Prayer for the Dying
BNW bo deklasuje No Prayera pod każdym możliwym względem.
BNW bo deklasuje No Prayera pod każdym możliwym względem.
Brave New World 16 - 8 No Prayer for the Dying
Szkoda, że NPFTD trafił na takiego przeciwnika, jest bez szans moim zdaniem bo BNW to płyta wybitna. Duża świeżość, chęć do gry, brak słabych utworów, kapitalna muzyka. Takie utwory jak Wickerman, Dream of Mirrors, The Fallen Angel, Blood Brothers czy tytułowy utwór to doskonałe utwory i dlatego nad głosem się nie zastanawiałem długo.
Szkoda, że NPFTD trafił na takiego przeciwnika, jest bez szans moim zdaniem bo BNW to płyta wybitna. Duża świeżość, chęć do gry, brak słabych utworów, kapitalna muzyka. Takie utwory jak Wickerman, Dream of Mirrors, The Fallen Angel, Blood Brothers czy tytułowy utwór to doskonałe utwory i dlatego nad głosem się nie zastanawiałem długo.
-
Deleted User 5147
DeJMIeN Wielki,
Holy Smoke...jak dla mnie swietna solowka
Holy Smoke...jak dla mnie swietna solowka
Brave New World 17-8 No Prayer for the Dying
Na tej płycie są moje ulubione piosenki
Na tej płycie są moje ulubione piosenki
Brave New World 18 - 8 NPFTD
Wicker Man i Blood Brothers. Dla mnie Amen.
Wicker Man i Blood Brothers. Dla mnie Amen.
Brave New World 19 - 8 NPFTD
Obie cienkie moim zdaniem ale lepsze BNW.
Obie cienkie moim zdaniem ale lepsze BNW.
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Brave New World 20 -8 No Prayer for the Dying
@HighPower to "aż strach się bać" które Ci się podobają
Brave New World to najlepsza płyta jaką Iron Maiden wydało. No Prayer to też dobra pyta ale niestety tylko dobra. A w walce z BNW niestety bez szans. A szkoda.
@HighPower to "aż strach się bać" które Ci się podobają
Brave New World to najlepsza płyta jaką Iron Maiden wydało. No Prayer to też dobra pyta ale niestety tylko dobra. A w walce z BNW niestety bez szans. A szkoda.