Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
paulek
- -#Lord of the flies

Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Zappa Geniusz!!!!! O lata świetlne przerastające swoją epokę.... Oprócz już wymnienionych polecam płyty: Does Humor Belong in Music?, You Can't Do That on Stage Anymore, Vol. 2, The Best Band You Never Heard in Your Life. To są nagr5ania koncertowe ale to są też prawdziwe arcydzieła!!!!
Zaraz wpadnie Vorgel i napisze, żeby nie słuchać 
02: Turbo (Kutno, Warszawa, Kraków) Wishbone Ash (Warszawa) Monstrum (Rzeszów) Soen (Kopenhaga)
03: Villagers of Ioannina City, Lady Pank, Zalewski, Icon, Turbo (Łódź)
05: Defenders of Steel
06: Mystic Festiwal, Metallica (Budapeszt), Iron Maiden (Hradec Kralove), Linkin Park
07: Judas Priest
Blue Öyster Cult ?
Słuchałem dawno temu kilku kompilacji ale od czego zacząć albumowo ?
Słuchałem dawno temu kilku kompilacji ale od czego zacząć albumowo ?
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
W tym przypadku też można spokojnie po kolei bo pierwsze kilka albumów to klasyki.
Chronologicznie. Kapitalny zespół.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Co prawda potem czasem zdarzają się wtopy ale pierwsze ileś albumów to strzał za strzałem.
To jedziemy z tym koksem,dzięki !
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Luxtorpeda 23.05 ; Savatage + 11.08
Ja słabiej znam tylko absolutnie ostatnie płyty, całe 70s i 80s łykam w całości. Jeden z naprawdę nielicznych zespołów, który po 10 latach aktywności na scenie wciąż potrafił pokazać się od dobrej strony. Większość artystów lat 70-tych średnio odnajdywała się w kolejnej dekadzie, ale nie oni.
As mankind hurled itself forever downwards into the bottomless pit of eternal chaos, the remnants of civilization screamed out for salvation - redemption roared across the burning sky... The Painkiller
Blue Oyster Cult na początek 3 pierwsze płyty. To jest absolutny mus. Polecam remastery z bonusami bo naprawdę ciekawe rzeczy się tam znajdują. Dalej tak jak tam idzie, ja najbardziej z późniejszych płyt lubię Spectres. I te cztery stanowią dla mnie kanon. Popularnym albumem jest Agents of Fortune, za którym akurat nie przepadam, ale to moja opinia. Cultosaurus Erectus też nieźle gra.
-
Deleted User 7916
Ja zjadam całą dyskografię w całości, może poza Mirrors :p
Mirrors i Agenci faktycznie gorsze od innych. Ale wciąż co najmniej niezłe
BRUCE SPRINGSTEEN, JAN BO I RICHIE FAULKNER PONAD WSZYSTKO
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
https://www.last.fm/pl/user/sardynex
setlist.fm/user/matt01
Po za pierwszymi trzema płytami podszedł mi także Fire Of Unknown Origin.
-
Deleted User 7916
Najnowsza płyta cudna bije na głowę 2 poprzednie ;o
Faktycznie niezła ,na pewno lepsza od kilku ostatnich ale cudna to ona nie jest 
Celtic Frost?
Znam tylko pierwsze EP.
Znam tylko pierwsze EP.
Into the Pandemonium. Inna niż pierwsze, ale też inna niż następne. Po dziś dzień broni się najlepiej.
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Ja bym zaczął od Morbid Tales
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
Przecież napisał, że to zna