Poleć coś dokladnie
Od czego zacząć z zespołem [...]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Od czego zacząć z zespołem [...]
Od której płyty zacząć słuchać Dream Theater?
-
Deleted User 2259
To prowokacja, Neo slucha/słuchał DT, widziałem jak w temacie wrzucał kiedyś okładkę Awake.
Żadna prowokacja.Chciałem zasięgnąć porady od fanów DT, która płyta jest warta polecenia.
-
Deleted User 2259
To czemu wrzucales w temacie teraz slucham okładkę Awake? wygladalo to tak jakbyś znał ten zespół.
1,2,3,4,5,6,8 - te płyty najbardziej godne polecenia
Widzisz Neo, że wrzucałeś Awake, pamięć mam doskonałą.
viewtopic.php?f=4&t=8559&p=893234#p893234
1,2,3,4,5,6,8 - te płyty najbardziej godne polecenia
Widzisz Neo, że wrzucałeś Awake, pamięć mam doskonałą.
viewtopic.php?f=4&t=8559&p=893234#p893234
Ostatnio zmieniony pn lis 08, 2021 12:40 pm przez Deleted User 2259, łącznie zmieniany 1 raz.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja bym zaczął od "Green Naugahyde", pierwszym albumie, którym powrócili po dłuższej nieobecności. Jest na nim wszystko, co najlepsze w muzyce Primus. A potem leciałbym klasycznymi płytami: "Sailing the Seas of Cheese" i "Pork Soda".
- Wakterstein
- -#Trooper

Ważne pytanie, bo próbuję i nie wiem co zrobić. Jak się dobrze zabrać za Hawkwind. Na razie przesłuchałem tylko ten album:

W przypadku Hawkwind - a takie coś mówię rzadko jeśli chodzi o zespoły - to ich potencjał i moc najlepiej pokazuje koncertówka "Earth Ritual". To jest rzecz absolutnie zjawiskowa i numery tam wypadają o klasę wyżej niż na albumach. Z albumów warto poznać na pewno jeszcze "In Search of Space", "Doremi Fasol Latido" oraz kapitalny "Hall Of The Mountain Grill".
- Wakterstein
- -#Trooper

Dzięki, tak zrobię! Ten ostatni album chyba już słuchałem, ale nie sam i się nie skupiłem odpowiednio (z ojcem w czasie jazdy).Zdan pisze: ↑wt cze 21, 2022 5:02 pmW przypadku Hawkwind - a takie coś mówię rzadko jeśli chodzi o zespoły - to ich potencjał i moc najlepiej pokazuje koncertówka "Earth Ritual". To jest rzecz absolutnie zjawiskowa i numery tam wypadają o klasę wyżej niż na albumach. Z albumów warto poznać na pewno jeszcze "In Search of Space", "Doremi Fasol Latido" oraz kapitalny "Hall Of The Mountain Grill".
Ostatnio zmieniony wt cze 21, 2022 5:09 pm przez Wakterstein, łącznie zmieniany 1 raz.
- Frank Drebin
- -#Lord of the flies

Jeżeli chodzi o płyty studyjne zacząłbym od "In Search of Space". A potem "Grill".
Ale "Warrior" to też jedno z ich najlepszych dokonań, więc nie zacząłeś źle.
FotD = TOP5 albumów Maiden
- Wakterstein
- -#Trooper

Warriora już kilka razy słuchałem. Dziwi mnie tylko pisk w jednym momencie, który na słuchawkach jest szalony (podejrzewam, ze chodzi o ptasi pisk).Frank Drebin pisze: ↑wt cze 21, 2022 5:08 pm Jeżeli chodzi o płyty studyjne zacząłbym od "In Search of Space". A potem "Grill".
A! Poprawka - nazwa koncertówki to "Space Ritual". Pomyliłem się pisząc w pośpiechu 
- Bon Dzosef
- -#The Alchemist

Lepsze niż Earth Ritual jest tylko pójście na Hawkwind na żywo. Nie da się tego klimatu ubrać w słowaZdan pisze: ↑wt cze 21, 2022 5:02 pmW przypadku Hawkwind - a takie coś mówię rzadko jeśli chodzi o zespoły - to ich potencjał i moc najlepiej pokazuje koncertówka "Earth Ritual". To jest rzecz absolutnie zjawiskowa i numery tam wypadają o klasę wyżej niż na albumach. Z albumów warto poznać na pewno jeszcze "In Search of Space", "Doremi Fasol Latido" oraz kapitalny "Hall Of The Mountain Grill".
Lubie Iron Maiden i Megadeth
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
pz = shakin stevens
oddawac długie podpisy
-
paulek
- -#Lord of the flies

Jeszcze Levitation jest genialne
Od której płyty zacząć słuchać zespołu Sonata Arctica ?
Najlepiej wcale, ale jeśli już musisz, to od debiutu
Forum internetowe to poważna sprawa.